Vuosaareen on luvattu hyvää säätä, eikä Santeri Lehesmaan ja muiden kilpailijoiden pitäisi joutua tuulten armoille. Kuva Juha Hakulinen.
Kilpagolf | Kotimaa | Uutiset |
15.5.2018

Vuosaaren FT-kilpailuun valmistautuva Santeri Lehesmaa: ”Paljon pitää tehdä birdiejä”

Suomen naisammattilaisten kärki on myös mukana kilpailussa, ja heillä on varmasti sanansa sanottavana voittotaistelussa.

Keskiviikkona käynnistyvä Vuosaaren Finnish Tour -osakilpailu on Puolustusvoimien Urheilukoulua käyvälle Santeri Lehesmaalle jälleen yksi hyvä paikka testata omaa osaamistaan Suomen kärkipelaajia vastaan. Lehesmaa sai tämän kauden peleihin kohtuullisen hyvän startin sijoittumalla jaetulle yhdeksännelle sijalle kauden avanneessa Nordcenterin osakilpailussa.

Vuosaaressa on viime vuosina pelattu Finnish Touria vasta syksyllä, mutta tälle kaudelle kilpailu siirtyi toukokuulle. Vuosaaren kenttää arvostavalle Lehesmaalle siirto kelpaa.

”Tämä on ihan hyvä muutos. Vuosaari on aina hyvässä kunnossa, ja siellä pääsee pelaamaan hyvillä pinnoilla jo alkukaudesta. Tässä vaiheessa kautta raffit eivät ole myöskään vielä niin pitkiä, mikä on pelkästään hyvä juttu”, Erik Myllymäen ja Ossi Mikkolan kanssa kaksi ensimmäistä päivää pelaava Lehesmaa sanoo.

Vuosaaren kentällä on vuosien saatossa nähty todella kovia tuloksia, kovimpana kaikista Mikael Salmisen pelaama 60 lyönnin superkierros kaudella 2010. Lehesmaa ennustaa tällekin viikolle alhaisia kierrostuloksia.

”Kun kelit ovat hyvät, niin nyt näyttää siltä, että tullaan pelaamaan todella alhaisia tuloksia. Paljon pitää tehdä birdiejä. Sellaista minä tuossa ajattelin, että jos jättäisi bogit pois ja tekisi par vitosille tuhojaan, niin sillä pääsisi aika pitkälle”, Lehesmaa pyörittelee.

Vuosaaren kilpailussa on todella kova osallistujalista, jossa ennakkosuosikkeja riittää. Mukana ovat muiden muassa viime vuoden Finnish Tour -rankingin ykkönen Mikael Salminen, kauden avauskilpailun Nordcenterissä voittanut Matias Honkala, ja viime vuonna Vuosaaressa ykköstilaa juhlinut Ursula Wikström. Myös Antti Ahokas nähdään pitkästä aikaa Finnish Tourilla.
Naisammattilaisista kilpailussa ovat Wikströmin lisäksi mukana Noora Komulainen, Sanna Nuutinen, Leena Makkonen, Jenna Mäihäniemi ja Krista Bakker.

Naisamatöörien puolella huomio kiinnittyy viime vuoden FT-rankingin ykköseen, Ellinoora Moisioon, joka pelaa kauden ensimmäisen kilpailunsa Suomessa. Pohjois-Carolinassa yliopistogolfia pelaava Moisio lähtee haastamaan Nordcenterissä hyvin pelanneita Elina Saksaa, Anna Backmania ja Daniella Barrettia.

Kilpailu käynnistyy keskiviikkoaamuna, ja voittajat ovat selvillä perjantaina iltapäivällä. Kilpailun palkintopotti on 10 000 euroa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.