Aggressiivisesti draivia lyönyt Niklas Dahlgren johtaa kauden toista FT-kilpailua. Kuva Juha Hakulinen
Kilpagolf | Kotimaa | Uutiset |
19.5.2017

Vahva draivaaminen Niklas Dahlgrenin aseena Alastarossa

Kauden toinen Finnish Tourin osakilpailu käynnistyi perjantaina.

Nordcenter Golf & Country Clubia edustava Niklas Dahlgren avasi parhaiten kauden toisen Audi Finnish PGA Golf Tourin (Finnish Tour) osakilpailun Alastaro Golfissa. Naisten kilpailun kärkitilaa jakavat Daniella Barrett ja Hannele Mikkola.

Tuloksen 72 (par) perjantaina pelannut Dahlgren pelasi tulosten valossa todella tasaisen päivän. Tuloskortista löytyy parien lisäksi kaksi birdieä ja toiseksi viimeiselle reiälle lipsahtanut tuplabogey. Dahlgren oli syystäkin tyytyväinen päivän esitykseensä.

”Löysin eilen Pro-Amissa lyöntini, ja se toimi tänään heti aamusta asti. Oli hyvä fiilis pelata. Löin todella hyvin koko päivän. Tuo kenttä vaatii todella laadukkaita lyöntejä, varsinkin tämän päivän pyörivässä tuulessa piti olla koko ajan hereillä”, Dahlgren summasi peliesitystään.

Dahlgren sanoi myös, että hyvän kierroksen taustalla olivat fiksut mailavalinnat. Hän myönsi pelanneensa melko aggressiivista peliä.

”Yritin lyödä tiiltä mahdollisimman pitkälle ja tehdä kenttää sitä kautta helpommaksi. Yritin tehdä mahdollisimman paljon pareja, ja onnistuin siinä todella hyvin.”

Hyvästä kierroksesta huolimatta Dahlgren ei ole millään karkumatkalla, sillä lähimmät uhkaajat, Tawast Golfin Tuomas Nukari, Golf Talman Peter Puhakka ja Laukaan Peurunkagolfin Arto Pehkonen (+1), ovat vain lyönnin päässä. Myös heidän jälkeen tuloslistalla on ahdasta, sillä top 30 mahtuu viiden lyönnin sisälle.

Hannele Mikkolan peli oli uomissaan perjantain kierroksella. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailussakin edettiin avauskierroksella tasaisissa merkeissä. Päivän parhaan kierrostuloksen, kaksi yli parin, pelasivat Aura Golfin Daniella Barrett ja Sarfvik Golfklubin Hannele Mikkola. Kolmantena perjantain jälkeen on Archipelagian Ellinoora Moisio (+3). Avauspäivän tasaisuudesta kertoo se, että tuloslistan 12 parasta pelaajaa ovat viiden lyönnin sisällä.

Hyvän kierroksen pelannut Mikkola kertoi, että kierroksen alkupuolella pelissä oli hieman epävarmuutta, joka heijastui etenkin draiveihin.

”Mutta kyllä se peli sitten aukeni, ja löin tänään ihan hyvin. Tulos olisi voinut olla parempikin, mutta tuntui siltä, että aina kun tein birdien, tein bogeyn heti perään”, Mikkola luonnehti kierrostaan.

Alastaron kenttä on miehille todella pitkä, noin 6700 metriä. Mikkolalla oli omat epäilyksensä, että kenttä olisi pitkä myös naisille.

”Muutamia reikiä oli lyhennetty, eikä kenttä tuntunut mitenkään liian pitkältä tänään, kun pallo rullasi niin hyvin”, Mikkola kertoi kentästä.

Pelit jatkuvat Alastarossa lauantaina kello 8.00.

 

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Kommentit

Oma kommentti