23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Mikael Salminen löytänyt hurjan birdievireen Vuosaaren FT-kisassa

Löytyykö Mikael Salmiselle pysäyttäjää Vuosaaressa? Kuva Juha Hakulinen.

Mikael Salminen on tehnyt kahden ensimmäisen päivän aikana peräti 16 birdieä Vuosaaressa pelattavassa Finnish Tour -kilpailussa.

Tehtaan takuulla birdiejä takova Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen (-11) on ollut isäntä talossa kahtena ensimmäisenä kilpailupäivänä Vuosaaren Finnish Tour -osakilpailussa. Yhteensä 16 birdieä kahden ensimmäisen päivän aikana upottanut Salminen lähtee perjantain päätöspäivään kolmen lyönnin johdossa ennen toisena olevaa Helsingin Golfklubin Martin Plukkaa.

Kärkipaikalle hamusi myös Golf Talman Peter Puhakka, joka oli 13. reiän jälkeen tilanteessa -12, mutta sysimusta lopetus kierrokselle vei hänet yhteistulokseen kuusi alle parin.

Salmisen kierrostulosten takana ei ollut mitään ihmeellistä putti-ilotulitusta, vaan pelkkää hyvää peruspeliä.

”Olen vissiin tehnyt jokaiselle par-viitoselle tähän mennessä birdien. Par-viitoset ovat ne, jotka täällä pitää hyödyntää, ja siinä olen onnistunut”, Salminen iloitsi.

”Sain käytettyä kaikki birdiepaikat, mitkä eteen tulivat. Kenttä pelaa aika lyhyenä, kun se on niin kova, ja pallo rullaa hyvin. Nyt pääsee lyömään aika lyhyillä mailoilla griineille. Mutta hienossa kunnossa oli kenttä tänäänkin”, kello 9.30 päätöskierrokselle starttaava Salminen jatkoi.

Miesten sarjassa pelanneista naisammattilaisista tiensä päätöskierrokselle selvittivät Krista Bakker (par), Ursula Wikström (+2) ja Noora Komulainen (+3).

Elina Saksan peli on uomissaan. Tuleeko perjantaina jo kauden kolmas voitto? Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailussa kahden kierroksen jälkeistä kärkipaikkaa jakavat Aura Golfin Elina Saksa ja Karelia Golfin Emilia Tukiainen. He ovat tuloksessa +1. Kärkikaksikon ainoa realistinen uhkaaja on kolmantena oleva Suur-Helsingin Golfin Anna Kuitunen, joka on yhteistuloksessa +3.

Tällä kaudella jo kaksi kilpailua kotimaan viheriöillä voittanut Saksa myönsi, ettei torstaina ollut aineksia parempaan peliin.

”Kyllä tämä par-tulos oli maksimi, mitä tänään pystyi pelaamaan. Puttailin taas vähän liikaa. Tuli kolme kolmen putin viheriötä. Greenit ovat todella nopeat vuoden aikaan nähden”, Saksa kertoi ja suuntasi harjoitusviheriölle hiomaan puttiaan.

Perjantaille on ennustettu selkeästi kovempaa tuulta kuin kahdelle ensimmäiselle kilpailupäivälle. Se ei Saksaa kuitenkaan häiritse.

”Minä tykkään pelata tuulessa!”

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje