23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Robert Allenby ryöstettiin Havaijilla

Robert Allenby koki kovia kilpailumatkallaan Honoluluun. Kuva: Getty Images

PGA Tour –pelaaja Robert Allenby kidnapattiin, pahoinpideltiin ja ryöstettiin perjantai-iltana Honolulussa, kertoi australialaisen caddie Mick Middlemo.

Hän totesi Golf Channel –kanavan Steve Sandsille, että Allenby kidnapattiin Waikikissa viinibaarissa, jossa tämä vietti iltaansa Middlemon ja toisen ystävän, Anthony Puntorieron, kanssa. Kumpikaan jälkimmäisistä ei ollut sillä hetkellä Allenbyn seurassa, kun tämän oletettu sieppaaminen tapahtui.

”Allenby jätettiin myöhemmin kymmenen kilometrin päässä olevaan puistoon. Hänellä oli kasvoissaan merkittäviä pahoinpitelyn merkkejä”, Middlemo sanoi. ”Robertilta oli viety matkapuhelimen lisäksi lompakko, joka sisälsi käteistä ja luottokortteja.”

Middlemo jatkoi, että Allenby oli herännyt puistossa tokkuraisena, ja vailla muistikuvaa tapahtuneesta. Eläkkeellä oleva upseeri oli kohdannut Allenbyn puistossa, ja hän auttoi pelaajan takaisin Waialae Country Clubin lähellä olevaan Kahala-hotelliin.

”Pelkäsin, että menetän henkeni”, Allenby sanoi myöhemmin australialaiselle uutistoimistolle. ”Erosin ystävästäni baarissa sen jälkeen kun olimme maksaneet laskun n. klo 11 illalla. Seuraava muistikuva on sieltä puistosta.”

”Eräs koditon nainen löysi minut. Hän kertoi, että jotkut miehet olivat kiskoneet minua ja heittäneet autosta ulos. Siinä yhteydessä taisin saada näitä jälkiä kasvoihini.”

Allenby huomasi, että häneltä oli viety kaikki mukana ollut omaisuus, ja samassa eräät kodittomat ihmiset alkoivat ahdistella häntä. ”Sitten tämä nainen sai minut pois tämän joukon kynsistä, ja eläkkeellä oleva mies tuli avukseni.”

”Hän saattoi minut taksiin, ja maksoi kyydin kuljettajalle. Soitin sitten hotellista poliisille. Sain ystävällisen auttajani yhteystiedot, jotta voin myöhemmin olla häneen yhteydessä”, Allenby sanoi.

Neljä turnausta PGA Tourilla voittanut Allenby on ilmoittanut tapahtuneesta myös Yhdysvaltain kiertueelle.

Allenby, 43, oli mukana tänä viikonloppuna Havaijilla pelattavassa Sony Openissa, jonka jatkokierroksilta hän karsiutui tuloksin 71-71.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje