23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Reikäpelin SM-kultaa voittanut Albert Eckhardt: "Omistan voittoni Patrik Teppolalle"

Albert Eckhardt kukisti finaalissa Tuomas Salmisen. Kuva Juha Hakulinen.

"Hippu" Eckhardt muisti palkintopuheessaan lokakuussa kuollutta ystäväänsä. Naisten SM-kulta ojennettiin Emma Lindmanille.

St. Laurence Golfin Albert Eckhardtin väkevät peliesitykset pehmittivät vastustajan toisensa perään Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä pelatuissa reikäpelin SM-kilpailuissa. Hannu Metsola, Elias Haavisto, Ari Savolainen, Veeti Mähönen, Ossi Mikkola ja Tuomas Salminen joutuivat kaikki vuorollaan taipumaan Eckhardtin käsittelyssä

Finaalissa Eckhardt kohtasi kotiyleisön edessä pelanneen Salmisen. Ottelu kulki koko ajan Eckhardtin komennossa, ja jälkimmäisellä yhdeksiköllä Salminen oli jo vahvasti selkä seinää vasten. Peli päättyi lopulta 16. reiälle, ja loppulukemiksi kirjattiin 3/2.

Loukkaantumisen jälkeen paluun kilpakentille tehnyt Eckhardt otti Lakistossa ensimmäisen voiton paluunsa jälkeen.

”Oli pitkä taistelu, ja tällä viikolla tuli pelattua monta pitkää matsia, että nyt on todella iloinen mies!” Eckhardt hymyili.

Omia esityksiään kolmen päivän ja kuuden ottelun aikana Eckhardt kuvaili vuoristoratamaisiksi.

”En ollut yhdessäkään matsissa tappiolla tämän viikon aikana. Sain moneen matsiin tosi hyvän startin, ja olin aika isossakin johdossa nopeasti. Sen verran olin niskan päällä. Paljon oli hyviä lyöntejä ja paljon oli huonoja lyöntejä”, tuore Suomen mestari tiivisti viikkoaan.

Palkintojenjaossa Eckhardt sanoi omistavansa voittonsa lokakuussa kuolleelle ystävälleen.

”Tein itselleni lupauksen, että jos voitan tällä kaudella jonkun kilpailun, niin omistan sen voiton Patrik Teppolalle”, Eckhardt lausui kauniisti.

SM-hopealle sijoittui siis Tuomas Salminen, ja pronssia saavutti Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola, joka kukisti pronssiottelussa Järviseudun Golfseuran Tuukka Ylihärsilän luvuin 7/6.

Emma Lindman sai vinkkejä caddiena toimineelta isoveljeltään Sebastianilta. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten Suomen mestaruutta juhlii Ålands Golfklubbenin Emma Lindman, joka joutui finaalissa todella tiukoille Koski-Golfin Krista Junkkarin kanssa. Lindman oli yhden reiän johdolla 17. reiän jälkeen, ja Junkkarilla oli vielä viimeisellä reiällä mahdollisuus venyttää ratkaisua uusintarei’ille, mutta hänen reilu parimetrinen putti livahti niukasti ohi, ja he tasasivat reiän. Näin Lindman voitti ottelun 1/0.

Lindmanin tunnelmat tiukan ottelun jälkeen olivat huipussaan.

”Tuntuu todella hyvältä! Oli oikein kivaa!” ahvenanmaalainen Lindman nauroi.

”Meillä oli todella tasainen matsi. En ollut kertaakaan tappiolla, mutta en saanut tehtyä eroa ollenkaan. Se oli mielenkiintoinen ja vaikea matsi”, Lindman tunnusti.

Matkalla finaaliin Lindman kohtasi Ronja Taipaleen, Ida Horttanaisen ja Ellinoora Moision. Finaali oli ensimmäinen ottelu, jossa Lindman joutui edes käymään kolmella viimeisellä väylällä, sillä aiemmat ottelunsa hän oli voittanut sen verran selvin lukemin.

Lindmanin seuraava kilpailu on jo ensi viikolla Ruotsissa. Suomessa hän kilpailee seuraavaksi Aura Golfissa, jossa pelataan lyöntipelin Suomen mestaruuksista kahden viikon kuluttua.

Audi Finnish PGA Golf Tourin tiivis alkukausi on nyt saatu päätökseen. Kiertueen finaali pelataan syyskuussa Vierumäellä.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje