Juhana Kukkonen mittaili birdieputtiaan päätösreiällä. Kuva Juha Hakulinen.
Kilpagolf | Uutiset |
5.9.2017

Juhana Kukkosen peli uomissaan Finnish Tourilla

Naisammattilaisista Tiia Koivisto aloitti kaikista räväkimmin.

Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen ja Rauma Golfin Ella Salminen pitävät avauspäivän jälkeistä kärkipaikkaa Suur-Helsingin Golfin Luukin kentällä pelattavassa Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa.

Tuloksen -5 pelanneen Kukkosen ero toista sijaa jakaviin Henri Pyykölään, Riku Mattilaan, Atte Länsiluotoon ja Mika Mörskyyn on yksi lyönti. Tasaisen kierroksen onnistujiin voidaan ehdottomasti laskea myös nelikko Eetu Isometsä, Peter Erofejeff, Alex Hietala ja Ossi Mikkola. He pelasivat tuloksen 67 (-3).

Kukkonen oli omaan esitykseensä todella tyytyväinen. Viimeisen putin upottua käsi painui nyrkkiin tuuletuksen merkiksi.

”Tosi hyvin meni. Aika virheetöntä peliä. Hyvää lyömistä ja hyvää puttaamista. Täällä se bogey tulee todella helposti, kun on niin pienet greenit. Tein tänään vain yhden bogeyn”, bogeyn lisäksi kuusi birdieä upottanut Kukkonen kertoi.

Tiia Koivisto nautti pelaamisesta miesten kanssa samassa ryhmässä. Ja pelikin kulki varsin mallikkaasti. Kuva Juha Hakulinen.

Luukin kilpailussa miesten kanssa samassa sarjassa pelaa myös kourallinen naisammattilaisia. Heistä parhaiten avauspäivänä pelasi Hirvihaara Golfin Tiia Koivisto, joka kiersi Luukin kaksi alle parin. Myös Sanna Nuutinen (-1) ja Krista Bakker (par) voivat olla tyytyväisiä esityksiinsä.

Pääasiassa naisten Euroopan haastajakiertuetta kiertävä Koivisto nautti pelaamisesta miesten kanssa.

”Oli kyllä kiva pelata. Päästiinhän me kuitenkin pelaamaan sinisiltä tiipaikoilta, ettei tarvinnut miesten kanssa pelata backtiiltä. Ja meillä oli hyvä ryhmä, oli hauskaa koko päivän!” Koivisto kehui pelikavereitaan Nikke Tyryä ja Mikael Mäkisaloa.

”Oma pelini oli ihan hyvää. Aloitin kierrokseni kympiltä, ja tein neljä birdieä ensimmäisellä yhdeksällä reiällä. Löin myös yhden outin, ja siitä tuli sitten tupla korttiin. Omalla takaysilläni tein pelkkiä pareja”, Koivisto jatkoi.

Naisten sarjassa Rauma Golfin Ella Salminen oli ainoa pelaaja, jonka peliesitykset riittivät par-tuloksen alitukseen. Salmisen kierrostulos oli 69 (-1). Avauspäivän toiseksi parasta peliä esitti Nokia River Golfin Emmi Jalkanen, jonka tuloskorttiin piirrettiin luku 70 (par). Pickalan Ida Horttanainen (+2) on kolmantena.

Salminen mietteet kierroksesta olivat vahvasti positiivisen puolella.

”Oli ihan hyvä kierros. Paljon oli birdiepaikkoja, mutta kolme vaan tuli. Oli kuitenkin hauska pelata. Tämä on vähän erilainen kenttä, ja täällä on mahdollisuus pelata hyvin. Kenttä on lyhyempi kuin kauden muut FT-kentät”, Salminen kertoi kierroksensa jälkeen.

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 8.00.

 

Lähde: Tiedote

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti