16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Draamaa Paloheinässä

Kim Syrjänen teki kisan näyttävimmän suorituksen päätösreiän viheriön vierestä chippaamalla itsensä Dominikaaniseen tasavaltaan.

Kihelmöivää jännitystä ja urheilujuhlan tuntua oli sunnuntaina ilmassa yhteensä 22 finalistin kokoontuessa finaalikisaan Paloheinään. Golf Digest Golfkesän kuudesta osakilpailusta selvisi kustakin neljä parasta shoot-outina käytyyn loppuhuipentumaan, jossa osallistujat jaettiin tasoituksen perusteella neljään eri ryhmään. Kunkin ryhmän voittajaa odotti finaalimatka Dominikaaniseen tasavaltaan, maan upeimmille kentille.

Pelin henki oli yksinkertainen, kunkin reiän heikoimman bruttotuloksen tehnyt pudotettiin pois. Mikäli kaksi tai usempia pelaajia oli samassa tuloksessa, lyötiin ratkaiseva lähestymislyönti viheriön ulkopuolelta. Tässä kauimmaksi lipusta lyönyt pelaaja joutui katsomoon.

Jarmo

Jarmo Kivelä kukisti päivän ainoassa uusintaan menneessä finaalissa Jari Piiparisen.

Päivän aikana nähtiin luonnollisesti useita lähestymisuusintoja, yhdessä sarjassa viimeiset kaksi pelaajaa tekivät ratkaisureiällä saman tuloksen. Sääntöjen mukaan tällöin ratkaisu voitosta pelattiin uusintareiällä.

Harjoituskierros tuotti tulosta

Mikko

Mikko Raula, Ilkka Sirkeoja, Jarmo Kivelä sekä Kim Syrjänen voittivat omat shoot-outinsa ja kisamatkan Karibialle.

Finalisteista 20 oli miehiä, naisia vain kaksi. Pisimmän matkan teki Rovaniemeltä Helsinkiin reissannut Risto Yli-Tapio. Toiseksi korkeimmassa tasoitusryhmässä tasoitukset olivat välillä 8,3-9,5. Voittajaksi nousi Tampereelta kotoisin oleva Ilkka Sirkeoja, joka pelaa sekä ”kasvattajaseurassaan” Tammer-Golfissa, sekä Golf Pirkkalassa.

47-vuotias Sirkeoja aloitti pelaamisen jo 1975, parikymmentä vuotta kierrettyään hän piti 15 vuoden tauon perheen perustamisen johdosta, ja palasi kentille uudelleen vuosi sitten elokuussa. Sirkeoja oli selvinnyt finaaliin rimaa hipoen neljännellä sijallaan Lakesiden Pirunpelto-kentällä käydystä alkukisasta.

”Kävin jo lauantaina pelaamassa harkkakierroksen Paloheinässä, tutustumassa olosuhteisiin. Siitä oli selkeästi apua. Ajattelin, että jos teen pelkkiä pareja, ei noutaja tule ihan heti. Tämä pelimuoto on erittäin hauska ja haastava, kyllä meidän ryhmässä jännitys näkyi ja tuntui”, Sirkeoja kuvaili.

Etukäteistaktiikka piti viimeiselle asti, parit pitivät Sirkeojan mukana, vaikka hän joutui kerran shoot-outiin. Viimeisellä väylällä voittoon riitti lopulta bogey, finaalivastustajan seikkailtua viheriön takana tuplan arvoisesti.

”Makealta tuntuu, todella hyvältä. Kenttä oli positiivinen yllätys, viheriöt olivat hitaita, mutta hyvin johdonmukaisia. Pelimuoto on fantastinen, jännitys säilyy loppuun asti”, Sirkeoja kiitteli.

Kim Syrjänen lopetti kahteen birdieen

Ykkösryhmässä oli mukana kuusi pelaajaa tasoituksilla 0,8-4,3. Avausreiällä jatkoon pääsi bogeylla, kakkosella jopa tuplalla. Pelaajien määrän vähetessä taso nousi, loppuratkaisua voidaan kuvata dramaattiseksi. Pariin otteeseen haudan partaalta jatkoon itsensä pelannut Jouni Alakoski sekä Kim Syrjänen missasivat viimeisen viheriön.

Alakosken lyötyä kolmannen viheriölle, siirtyivät paineet 20 metrin päässä lipusta olleelle Syrjäselle. Hänen hallittu nostonsa lipui reikää kohden, pelaajan itsensä sekä yleisön riemuksi se valahti lopulta viimeisillä voimillaan reikään asti. Syrjäsen tuuletus oli näkemisen arvoinen ja aito.

”Jännitti ihan hirveästi ennen tuota nostoani, toinen jalkani yksiselitteisesti tärisi. Mahtava päivä, lopetin kahteen birkkuun. Tunnelmaa ei voi sanoin kuvata. Shoot-out on pelimuodoista paras”, puhisi Syrjänen voiton ratkettua.

26-vuotias Kim Syrjänen pääsi finaaliin voitettuaan Kytäjän North Westin kisan bruttotuloksella 71.

”Lähdin Paloheinässä pelaamaan aggressiivisesti, kaikilla par-nelkuilla ja viitosilla löin draivia ulos. Ajattelin, että teen neljä paría ja viimeiselle birkun. Vähempikin olisi alkureiíllä riittänyt”.

Syrjänen on vaikuttanut golfvälinepuolella jo 4,5 vuoden ajan. Hän siirtyi vastikään Nike Golfin Suomen aluemyyntipäälliköksi.

”Aivan upea haaste on edessä. Nike on tunnettu ja arvostettu brändi, jolla on golfin puolella hyvin laaja tuotesortimentti mailoista vaatteisiin asti. Uskon ja toivon, että pääsen töistäni maaliskuussa töistäni irti tälle Golf Digestin Golfkesän finaalimatkalle Dominikaaniseen tasavaltaan”, Syrjänen mietti ääneen.

Lukijamatka Dominikaaniseen tasavaltaan

Dominikaanisesssa

Golf Digestin Golfkesä 2012 Tourin alkukisat pelattiin Tahkovuorella, Aura Golfissa, Peuramaalla, Lakeside Golfissa, Master Golfissa sekä Kytäjällä. Kiertue oli varsin onnistunut, finaalitapahtuman luonne niin poikkeuksellisen upea hienoine palkintoineen, että odotukset vuodelle 2013 ovat sekä järjestäjien, kenttien että osallistujien osalta jo nyt varsin korkealla. Kiitoksia kaikille alkukilpailuun ja finaaliiin osallistuneille.

Golf Digest Golfkesä 2012 Tourin finaalimatkan yhteyteen tullaan järjestämään johdettu lukijamatka. Tästä lisää Golf Digestissa sekä golfpisteen sivuilla seuraavien viikkojen aikana.

Teemu Tyry

Golf Digest Golfkesä 2012

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje