18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Säännöt

PGA Tourin kortista taisteleva pelaaja selvisi veitsi kurkulla diskaukselta erikoisessa pallotapauksessa

Yksikin harhalyönti ennen paikalle toimitettua hätäapua olisi ollut Ryan McCormickille kohtalokas. Kuva: Getty Images

Ryan McCormick ajoi itsensä liemeen, josta hän luikerteli säikähdyksellä.

Lyönnin päähän viitosella alkavasta tuloksesta Korn Ferry Tourin kisan avauskierroksella jäänyt Ryan McCormick aloitti toisen kierroksensa NV5 Invitationalissa hieman hermoillen − syystäkin. Hänellä oli nimittäin mahdollisuus pelata kierros vain yhdellä ja samaisella, pelissä olleella pallollaan.

McCormick käynnisti epähuomiossa pelinsä Titleistin ProV1:n vuoden 2019 versiolla, kun kaikki muut hänen bägissään olleet pallot olivat tämän vuoden mallia. Se merkitsi sitä, ettei McCormick olisi voinut jatkaa peliä pallon hävitessä muilla matkassa olleilla palloillaan. Tästä olisi automaattisesti ollut seurauksena diskaus.

Reiällä 12 tilanne näytti uhkaavalta, kun McCormickin pallo sujahti tuhtiin karheikkoon. Pallo kuitenkin löytyi, muussa tapauksessa hän olisi saanut laittaa pillit pussiin.

”Se oli hullua. Ajattelin, että jos palloa ei löydy, joudun lähtemään kotiin”, McCormick sanoi.

Paikallissääntö G-4 on käytössä kaikilla PGA Tourin alaisilla kiertueilla. Sen mukaan pelaajan on pelattava koko kierros samanmerkkisillä ja -mallisilla palloilla, jotka löytyvät R&A:n ja USGA:n hyväksymien pallojen listalta.

McCormick kertoi 12. reiällä uhkaavasta tilanteestaan kilpailun tuomarille, joka vei sanaa eteenpäin. Sen myötä hän sai kentälle loppukierrokseksi muutaman pallon toiselta pelaajalta, joka käyttää vielä vuoden 2019 mallin Titleist ProV1 -palloa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Korn Ferry Tour (@kornferrytour) jakama julkaisu

Caddie ehti jo haeskella pomolleen oikeanmallisia palloja The Glen Clubin kentän 13. reiän lammesta ennen kuin ahdinkoon tuli helpotusta.

”Suunnittelimme, että antaisin hänelle potkut ja ottaisin jonkun väliaikaisen caddien. Sillä välin hän olisi käynyt hotellilla etsimässä samanlaisia palloja ja tullut takaisin kentälle. Tällaisia asioita tulimme miettineeksi pelin edetessä.”

McCormick selvitti kierroksensa lopulta yhdellä pallolla pelaten tuloksen 69. Lauantain kierrokseen hän käytti 65 lyöntiä, ja lähtee Glenviewissä Illinoisissa pelattavan kilpailun päätöspäivään viimeisessä ryhmässä, lyönnin päässä kärjestä.

NV5 Invitationalia johtaa samainen Trace Crowe (-21), jolta pälkähästä päässyt McCormick sai kentälle pelikelpoisia palloja toisena päivänä.

McCormick on saavuttanut urallaan useita top 10 -sijoituksia Korn Ferry Tourilla, mutta voitot antavat vielä odottaa itseään. Voitto tai kakkostila sunnuntaina pönkittäisi hänen asemaansa tuntuvasti kamppaillessa PGA Tourin kortista kaudeksi 2024.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje