16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Säännöt

”Jordan Spieth” -sääntö antaa nyt mahdollisuuden tuloskortin virheen korjaamiseen jälkikäteen

Pääkiertueen pelaajilla on jatkossa 15 minuuttia aikaa käydä korjauttamassa väärä tulos. Kuva: Getty Images

Muutos on otettu pelaajien keskuudessa tyytyväisyydellä vastaan.

Yhtä golfin kiistanalaisinta sääntöä on muutettu miesten huipputasolla. Sen myötä niin sanotun scoring arean ulkopuolelle poistunutta pelaajaa ei välttämättä enää diskata, vaikka hän olisi allekirjoittanut väärän tuloskortin.

Pelaajalla on nyt 15 minuutin lisäaika palata korjaamaan mahdollinen virhe tuloskortissa. Sääntö astuu voimaan jo tämän viikon turnauksissa DP World Tourilla ja PGA Tourilla.

”Pääkiertueet ovat tehneet yhteistyötä USGA:n (Yhdysvaltain golfliitto) ja R&A:n kanssa tuloskortissa olevista virheistä johtuvien rangaistuslyöntien ja diskausten minimoimiseksi”, PGA Tourin tiedotteessa kerrottiin.

Muutos koskee myös Korn Ferry Touria sekä PGA Tour Champions- ja PGA Tour Americas -kiertueita.

Jordan Spieth diskattiin aiemmin tänä vuonna, kun hän allekirjoitti Genesis Invitational -kilpailun toisen kierroksen jälkeen väärän tuloksen. Uuden säännön vallitessa hänellä olisi ollut 15 minuuttia aikaa käydä korjaamassa virhe välttyäkseen hylkäykseltä.

Pelaajat ovat ottaneet muutoksen tyytyväisyydellä vastaan, mutta jotkut eivät ymmärrä, miksi kilpailijoiden on ylipäänsä pidettävä turnauksissa kirjaa tuloksista.

”Tyhmä käytäntö. Missä muussa lajissa urheilijat merkkaavat omia tuloksiaan? Meillähän jokaisen ryhmän mukana kulkee henkilö, joka kirjaa tulokset”, PGA Tourin kalustoon kuuluva Andrew Putnam totesi viestipalvelu X:ssä.

Golfsivusto Monday Q puolestaan ihmetteli X:ssä, miksi asiaan reagoitiin vasta nyt.

”Tuhannet pelaajat ympäri maailman ovat allekirjoittaneet vääriä tuloksia. Ei muutosta sääntöön. Jordan Spieth tekee tämän kerran PGA Tourin Signature-kilpailussa, ja sääntöä muutetaan 1,5 kuukautta myöhemmin.”

Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Golfin säännöt ovat vuosien kuluessa järkiperäistyneet, mutta jonkin verran viilattavaa riittäisi vieläkin.

Lue seuraavaksi: Jordan Spieth osoitti nokkelalla tavalla, miksi hyvästä sääntötuntemuksesta voi olla arvokasta hyötyä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje