16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Säännöt

Golfpisteen lukuvinkki jouluksi: uuden sääntökirjan suomenkielinen painos

Mikäli joulupukki tuo säkissään jotain ilmavampaa luettavaa, uusittuihin sääntöihin kannattaa tutustua joka tapauksessa ennen seuraavan kauden alkamista.

Golfin uudet säännöt astuvat voimaan 1.1.2019 alkaen, mutta tutustua niihin voi jo nyt. Paperiversio kokonaan uudistetusta sääntökirjasta tulee saataville tammikuussa ja pelaajan opas helmikuussa. Pdf-tiedostona sääntökirjan suomenkielinen painos on kuitenkin Golfliiton toimesta jo julkaistu.

Tutustu sääntöihin ja lataa pdf-tiedosto täältä

Uudistuksessa kaikki golfsäännöt tarkastettiin ja kirjoitettiin uudelleen. Myös termejä ja määritelmiä uusittiin. Sääntöjen määrä väheni 34:stä 24:ään. Jykevä, 242-sivuinen opus sääntökirja kuitenkin edelleen on.

Uudistuksen tavoitteena on ollut tuoda golfin säännöt nykyaikaan, tehdä niistä reilumpia ja helpottaa pelaamista. Pelinopeuteen on kiinnitetty uudistuksessa runsaasti huomiota, ja säännöissä kannustetaan ensimmäistä kertaa ready golfiin eli käytäntöön, jossa ensimmäisenä valmiina oleva pelaaja lyö ryhmän sisällä aina ensin.

Varsinaisen sääntökirjan rinnalla julkaistaan uusittu pelaajan opas (Player’s Edition), joka on yksinkertaistettu versio normaalikäyttöön. R&A ja Golfliitto kannustavat pelaajia nimenomaan pelaajan oppaan käyttöön, sillä se on myös virallinen sääntökirja.

Golfliitto järjestää alkuvuoden aikana seuroille ja pelaajille lukuisia sääntökoulutuksia. Seurat voivat myös tilata jäsenilleen seuratuomarikursseja tai sääntöiltoja.

Sääntöihin voi tutustua havainnollisesti myös R&A:n ja USGA:n julkaisemien ja suomeksi tekstitettyjen videoiden avulla. Keskeisimmistä sääntömuutoksista kertovat videot löytyvät Golfliiton Youtube-kanavalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje