9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Säännöt

Arto Teittinen lähtee tuomariksi U.S. Openiin ja valistaa sääntöasioissa jopa lehtimyyjää

Vuonna 2016 Arto Teittinen sai kutsun Oakmontissa pelattuun U.S. Openiin. Nyt matka käy Pebble Beachiin.

Kevään Suomea kiertänyt sääntösaarnaaja lähtee kesäkuussa Pebble Beachiin.

Suomen kansainvälisesti kokenein golftuomari Arto Teittinen lähtee kesäkuussa tuomaroimaan miesten kauden kolmatta major-turnausta, U.S. Openia. Odotettu kutsu USGA:lta saapui maaliskuun alussa.

Kyseessä on jo viides kerta, kun Teittinen matkaa tuomariksi maailman toiseksi vanhimpaan majoriin. Tässä kerrassa on kuitenkin jotain aivan erityistä. Kilpailu nimittäin pelataan maailman tunnetuimpiin kuuluvalla Pebble Beachin kentällä Montereyn niemimaalla Kaliforniassa.

”Onhan se tietyllä tavalla tuomariurani huipentumia”, Teittinen sanoo Golfpisteen podcastissa.

Paikan päällä clifftop-kentän maisemassa hän on käynyt kerran aiemmin.

”Velipoika asuu Kaliforniassa, ja ollaan käyty pikkuisen haistelemassa ilmapiiriä klubitalolla. Mutta ei silloin ollut kyllä aavistustakaan siitä, että sinne tullaan vielä tuomaripaita päällä kävelemään”, Teittinen sanoo.

Viides U.S. Open -komennus lukuisten muiden edustustehtävien lisäksi kertoo omaa kieltään siitä, että kansainvälisissä golforganisaatiossa Arto Teittisen asiantuntemuksen luotetaan. Päivätyökseen Teittinen työskentelee jyväskyläläisessä urheiluliikkeessä, mutta Euroopan ammattilaiskentillä golftuomarina voisi tehdä kokopäiväisestikin leipänsä. Teittinen myöntää, että ura ammattituomarina tuntuu ajatuksena houkuttelevalta.

”Ei se varmaan hullumpaa olisi. Paljon olisi aurinkoisia kelejä ja reissaamista, mutta ei se nyt varmaan huono vaihtoehto olisi. Taitaa vaan olla vähän ohkaisessa noita työpaikkoja. Jos joku tulisi kysymään, niin en mä varmaan kieltäytyisikään”, hän sanoo.

Teittinen on kysytty asiantuntija myös Suomen kamaralla. Vuodenvaihteen sääntöuudistuksen jälkeen hän on kiertänyt ympäri maata luennoimassa golfyhteisöille perusteellisesti uudistuneista golfin säännöistä. Vetävällä esiintymisellään hän on vetänyt tuvat täyteen, ja sosiaalisen median päivityksissään Teittinen on alkanut kutsua itseään sääntösaarnaajaksi.

Sääntöasiat ovat tulleet Teittistä vastaan yllättävissäkin paikoissa. Taannoin hän ajautui keskustelemaan golfin säännöistä Aku Ankkaa kaupanneen lehtimyyjän kanssa. Miten kaupanteossa lopulta kävi, sen voit kuunnella alla olevasta Golfpisteen podcast-jaksosta, jossa Teittinen kertoo senkin, mikä on ollut tuomariuran tiukin paikka, ja miten sääntöuudistus on hänen mielestään onnistunut.

Kuuntele koko podcast-jakso alta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje