21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Speedgolf koukuttaa ja naurattaa, mutta mitä siitä voi oppia?

Mikko Rantanen (vas.) ja Jari Pitkälä (oik.) ovat speedgolfin huippunimiä Suomessa. Rantanen on napannut lajin maailmanmestaruuden ja myös Pitkälä on asettanut tähtäimekseen hyvän suorituksen MM-tasolla.

Jari Pitkälä nauraa speedgolf-parodioille, mutta ottaa lajin tosissaan. Se on opettanut paljon myös golfista.

Jari Pitkälä lukeutuu speedgolfin harvalukuiseen, mutta innokkaaseen harrastajajoukkoon. Hän myös satsaa lajiin tosissaan. Huipputasolla speedgolfissa täytyy pystyä pelaamaan kierros golfia 50 minuutin kieppeille ja mielellään parin pintaan tyypillisesti 4–6 mailaa käyttäen.

Pitkälä harjoittelee juoksua kestävyysjuoksuvalmentaja Janne Ukonmaanahon opeilla. Kyyti on kylmää, sillä Ukonmaanahon suojateihin lukeutuu muun muassa maamme eturivin estejuoksija Topi Raitanen.

Raitasen vauhtiin Pitkälän ei sentään pidä pystyä vastaamaan, mutta ahkera harjoittelu, joka tarkoittaa viikkotasolla noin 60–100 km juoksumääriä, on auttanut tiputtamaan kierrosajasta seitsemisen minuuttia. Golfia Pitkälä hioo Timo Rauhalan opeilla.

Pitkälä piipahti podcastin vieraana kertomassa lajista, omista tavoitteistaan ja siitä, mitä speedgolfista voi golfari oppia. Pitkälän into ja pohdiskeleva ote vakuuttaa ja innostaa kokeilemaan. Kannattaa kuunnella!

Golfpiste Podcast · #83- 60–100 Juoksukilometriä Viikossa Ja Kierros Parin Pintaan, Mitä On Speedgolf?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje