18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Kalle Samooja Golfpisteen podcastissa: ”Tiesin voittavani”

Kalle Samoojan voittosuudelmassa kiteytyi vuosien kovan työn tulos. Kuva: Getty Images

Samooja vähät välitti pitkästä takamatkasta, vaan painoi elämänsä kierroksen Hampurin kisan finaalipäivänä. Entä mitä LIV Golfista pitäisi ajatella?

DP World Tourin voittotilastoon kirjoitettiin suomalaisittain uusi luku, kun Kalle Samoojasta tuli viides kiertueella voittoa juhlinut suomalainen. Samoojan voitto tuli kisan ensimmäisiin päiviin peilaten yllätyksenä kaikille muille paitsi pelaajalle itselleen.

Turkulainen oli kolmen kierroksen jälkeen jaetulla 22. sijalla seitsemän lyöntiä johtopaikkaa pitäneestä Victor Perezistä. Kovana urheilijana ja kilpailijana tunnettu Samooja alkoi uskomaan voittoonsa nähtyään viimeisen kierroksen lipun paikat.

”Sanoin siinä vaiheessa caddielleni, että kyllä tuolla sellaisen kuusi-seitsemän alle pystyy oikein hyvin vetämään, kunhan putit alkavat kolisemaan”, Samooja kertoo.

Itseluottamus pysyi hurjana kierroksen aikanakin. Etuysin jälkeen Samooja oli tilanteessa -3.

”Tuossa vaiheessa siirsin tavoitteeni -8. Mietin sitä takaysiä ja ajattelin, että kyllä sieltä viisi birdieä irtoaa.”

Lopulta Samooja pelasi kierroksensa kahdeksan lyöntiä pakkasen puolelle, teki kenttäennätyksen 64 ja nosti voittopytyn ilmaan päivän päätteeksi.

Jos on Samooja kova kilpailija, niin sitä on myös australialainen Minjee Lee, joka harjasi U.S. Women’s Openin nimiinsä. Hän on ollut vakuuttava viimeisissä neljässä majorissaan, joista saaliina on kaksi voittoa, yksi viides sija ja yksi 12. sija.

Saudirahoitteinen LIV Golf Series aloittaa oman kiertueensa tällä viikolla. Sirkushuveja yritetään tarjota golfmaailmalle tivolilla, joka herättää mielipiteitä.

Podcastissa pyöritellään yllä mainittuja ajankohtaisia asioita kolmen hengen voimin.

Golfpiste Podcast · #167 – Kalle Samooja lähti kaukaa takamatkalta voittamaan ja pelasi elämänsä kierroksen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje