Amerikan kirjeenvaihtaja Juha Hakulinen: ”Phoenix Open oli tapahtumana posketon” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Amerikan kirjeenvaihtaja Juha Hakulinen: "Phoenix Open oli tapahtumana posketon"

Phoenix Openin valtavia yleisömääriä ei haluta enää edes julkaista. Kuva Getty Images

Golfpisteen avustava toimittaja Juha Hakulinen seurasi maailman suurinta golfkarnevaalia köysien sisäpuolelta.

”Golf oli aika lailla sivuosassa perjantaina ja lauantaina”, kertoo Arizonan Phoenix Openissa viime viikolla viihtynyt Juha Hakulinen Golfpisteen Kisaviikko-podcastissa.

Yleisömäärässä mitattuna maailman suurin golfturnaus, PGA Tourin ohjelmistoon lukeutuva Waste Management Phoenix Open, on golfkarnevaali vailla vertaa. Alun perin Arizonan alueen yliopistojen kansanjuhlana liikkeelle lähtenyt kilpailu on edelleen opiskelijoiden valloittama riehakas tapahtuma.

”Tapahtuma oli sanalla sanoen posketon. Tv-kuvan välityksellä siitä saa vähän huonon kuvan, mutta kun menee paikan päälle katsomaan, kokemaan ja aistimaan, niin tunnelmaltaan kyseessä on kyllä ihan täysin poikkeuksellinen yleisötapahtuma”, Hakulinen kertoo.

Ylilyöntejä yleisössä tulee hänen mukaansa kuitenkin vähän. Pelaajille annetaan lyöntirauha jopa kisakenttä TPC Scottsdalen 16. reiällä, par-kolmosella, jota ympäröivä stadionrakennelma vetää sisäänsä 17 000 ihmistä.

Hakulinen kertoo, että suurimmat yleisömeret vellovat klubitalon ja päätösreikien 16–18 ympärillä. Muualla kentällä on selvästi väljempää.

Kilpailun yleisömääriä ei ole viimeiseen kahteen vuoteen enää julkistettu, mutta vuoden 2018 kilpailu houkutteli kisaviikon aikana Phoenixiin noin 720 000 hengen yleisön. Moni katsojista on paikalla ihan muista syistä kuin seuratakseen kilpagolfia.

”Sen, kuka lyö vähiten, ei tarvitse olla golftapahtumassa yleisön kannalta keskiössä”, Hakulinen huomauttaa.

Sunnuntaina kilpailu saa kuitenkin ansaitsemansa huipennuksen. Hakulinen kertoo, että sunnuntaisin golf nousee takaisin pääosaan ja katsojien keski-ikä hyppää selvästi ylöspäin opiskelijoiden poistuessa muihin rientoihin. Tänä vuonna päätöspäivän yleisömäärää verotti myös samana iltana kilpailun päätyttyä pelattu amerikkalaisen urheilun ja penkkiurheilun megatapahtuma Super Bowl.

Kuuntele Juha Hakulisen haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevasta soittimesta. Kisaviikko-podcastissa puhutaan tällä kertaa lisäksi muun muassa miesten maailmanlistan valtataistelusta, Matilda Castrenin LPGA Tour -debyytistä sekä golfseikkailemisesta.

Lue seuraavaksi: Tulikuuma Simpson palasi voittojen tielle – Finaun kärsimykset jatkuvat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje