Tulikuuma Simpson palasi voittojen tielle – Finaun kärsimykset jatkuvat - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tulikuuma Simpson palasi voittojen tielle – Finaun kärsimykset jatkuvat

Nyt oli Webb Simpsonin vuoro jättää Tony Finau nuolemaan näppejään. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan top 10:n tuntumassa koko ajan hääräävän Tony Finaun voittotilasto on poikkeuksellisen kehno.

PGA Tourin villeimmäksi kisanäyttämöksi nimetty TPC Scottsdale tarjosi sunnuntaina sähköisen loppuhuipennuksen Waste Management Phoenix Openissa. Voitto näytti vielä takaysin puolivälissä kallistuvan Tony Finaun suuntaan, mutta Webb Simpson kiilasi lopun kahdella birdiellä tasoihin ja venyi uusinnan kautta turnauksen ykköseksi.

Simpsonin tehtyä bogin 15. reiällä, Finau livahti kahden lyönnin etumatkalle. Ensin mainittu avasi seuraavalla (par 4) pallonsa viheriölle ja kiristi uudelleen asetelmia vaivattomalla birdiellään.

Viimeisellä reiällä Simpson oli selkä seinää vasten, kun hänen vajaa kuusimetrinen birdie-puttinsa oli tuplasti pidempi kuin Finaulla, jolle upotus olisi tiennyt voitonjuhlia. Vain Simpson onnistui, joten kokonaistulokseen 267 (-17) päätyneellä kaksikolla oli edessään uusinta.

Paluu 18. reiälle oli viheriösommitelmaltaan lähes edellisen visiitin toisinto. Tällä kertaa lähes tuplasti pidempi birdie-putti jäi Finaulle, ja vain Simpsonin pallo löysi reiän perukoille.

Voitto oli vuoden 2012 U.S. Open -mestarille kuudes Yhdysvaltain kiertueella, edellisen tultua vuoden 2018 Players Championshipissä. Toisinaan turhan konservatiivisiin otteisiin tärkeimmillä syyllistyneen Simpsonin, 34, uusintahistoria ei luvannut liikoja sunnuntaina. Takana oli kuusi playoffia, joista vain yksi oli päättynyt hänen kannaltaan onnellisesti.

Vastassa oli kuitenkin tällä kertaa pelaaja, jolle voittoreseptin löytyminen näyttää olevan erityisen vaikeata. Maailmanlistalla 12:ntena olevalla Finaulla on poikkeuksellisen kehno voittotilasto ollakseen huippupelaajien ehdotonta kermaa.

Finaun, 30, ainoa PGA Tour -voitto on peräisin vuoden 2016 pienestä Puerto Ricon kilpailusta, lajin isoimpien tähtien pelattua samanaikaisesti WGC-sarjan reikäpeliturnauksessa. Tuon saavutuksen jälkeen Finau on sijoittunut kuudesti kakkoseksi ja yhteensä 29 kertaa top 10:een.

OWGR-listalla seitsemänneksi nousseen Simpsonin alkuvuoden otteet ovat olleet loistavia, sillä kolmessa muussa kilpailussa hän on tilastoinut sijat: seitsemän, kaksi ja kolme. Isojen joukkueturnausten luottosoturille paluu maailmanlistan kärkikymmenikköön oli ensimmäinen yli seitsemään vuoteen.

FedEx Cupin pistetilaston kärjessä jatkaa päätöspäivän kovimman (65) tuloksen pelannut ja kolmannen sijan Bubba Watsonin sekä Nate Lashleyn kanssa jakanut Justin Thomas (-14).

Eurooppalaisista Jon Rahm (-11) jakoi yhdeksännen sijan. Vauhdilla maailman huipulle nousseella espanjalaisella oli TPC Scottsdale -kentällä mahdollisuus nousta voitolla maailmanlistan ykköseksi. Tämä ei ollut erityisen lähellä, sillä paikka uusintaan jäi kuuden lyönnin päähän.

Phoenix Open on yleisömäärillä mitattuna ylivertainen golfturnaus vuodesta toiseen kokoessaan katsomoihin ja väylien reunoille kisaviikon aikana yli puoli miljoonaa katsojaa. Amfiteatterimaisen 16. reiän (par 3) katsomokokonaisuus pitää huolta äänekkäästä kannustuksesta, jolloin sekä hyvät että hieman huonommat lyönnit saavat osansa.

Muun muassa Tony Finau pukeutui 16. reiällä NBA-joukkue Los Angeles Lakersin pelipaitaan, kunnioittaen samalla vastikään helikopterionnettomuudessa kuolleen koripallon entisen megatähden Kobe Bryantin muistoa. Perjantain kierroksella Finau sai yleisön riehakkaaksi upotettuaan kuusimetrisen birdie-putin Lakers-paitansa selkämyksessään Bryantin nimi ja kuuluisa pelinumero 8.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje