Miten Track Manin optimizeria voi hyödyntää omassa harjoittelussa? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Mika Piltzin opetusvideot - Opetusvideot

Miten Track Manin optimizeria voi hyödyntää omassa harjoittelussa?

Optimizer auttaa ymmärtämään, miten eri asiat lyönnissä vaikuttavat toisiinsa.

Track Man ja muut vastaavat lyöntitutkat tarjoavat loistavia välineitä oman pelin kehittämiseen. Moni jättää kuitenkin niiden hyödyntämisen puolitiehen.

Optimizer-toiminto on yksi laitteen nerokkaimmista ulottuvuuksista. Se kertoo käytännössä sen, mitkä muuttujat lyönnissäsi ovat pielessä, jos ja kun tavoitteena on saada paras mahdollinen lopputulos irti. Sopiva alakierteen määrä esimerkiksi riippuu siitä, mikä on mailanpään nopeus osumassa ja millä mailalla lyödään. Optimizer osaa ottaa eri muuttujat huomioon ja sopeuttaa ne toisiinsa.

Käytännössä Optimizer antaa liikkumavälit arvoille, jotka vaikuttavat lyönnin ideaaliin lopputulokseen. Jos huomaat, että lyöntisi jää jatkuvasti tuon liikkumavälin alkupuolelle, palloon ei esimerkiksi muodostu riittävän paljon alakierrettä, opit optimizer-toimintoa käyttämällä ymmärtämään eri muuttujien suhteen toisiinsa.

Eli kun tulet osumaan jyrkemmin, se vaikuttaa pallon lähtökulmaan, alakierteen määrään jne. Tai jos pallon lähtönopeus on matala, syy lienee ponnettomassa osumassa eli smash factor -lukemaa jää liian matalaksi. Ei siis välttämättä ole järkevintä keskittyä tuottamaan mailanpäähän lisää nopeutta, vaan hiomaan osumaa dynaamisemmaksi ja puhtaammaksi.

Optimizer on kätevä toiminto myös mailoja fitattaessa. Jos lyönti on toistettava ja arvot kohtalaisia, mutta alakierteen määrä on jatkuvasti liian matala tai korkea, voi olla paikallaan kokeilla erilaista vartta. Esimerkiksi rautamailoissa varsi vaikuttaa suuresti siihen, miten paljon lyöntiin muodostuu alakierrettä.

Kaikki opetusvideot löydät kootusti opetusvideot-alasivulta

Tärkeimmät muuttujat optimizer-toiminnossa.

Attack angle = Lavan tulokulma palloon osumassa.

Spin loft = Lavan dynaamisen kulman ja palloon tulokulman välinen kulma.

Ball speed = Pallon lähtönopeus.

Launch angle = Laukaisukulma.

Spin rate = Alakierteen määrä.

Height = Pallon lentoradan korkeus

Lue seuraavaksi: Näin treenaat lähipeliä TrackManin avulla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje