Golfarin fysiikkatreeni – Etuheilautus kahvakuulalla - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfarin fysiikkatreeni - Opetusvideot

Golfarin fysiikkatreeni – Etuheilautus kahvakuulalla

Perinteinen etuheilautus muuttuu golfillisemmaksi versioksi, kun liike suunnataan sivulle.

Etuheilautus on ehdottomasti tunnetuin kahvakuulalla tehtävä treeniliike. Se on sitä syystä, sille kaikessa yksinkertaisuudessaan liike kehittää tehokkaasti koko kehon yhtenäistä voimantuottoa eli kineettistä ketjua. Kaiken kukkuraksi liike on helppo oppia.

Golfarille liike sopii mainiosti. Lajinomaisemmassa versiossa ponnistuksessa kuula suunnataan sivulle, ei eteen. Tämäkin versio on helppo ottaa haltuun, mutta aluksi liikettä kannattaa tapailla tarpeeksi kevyellä kuulalla, jottei paino tärähdä sääreen sitä alas tuotaessa.

Aloittaessasi kahvakuulaswingiä kokeile liikerataa ensin ilman painoa ja lisää vastusta vasta sitten, kun liikkeen tekniikka alkaa kehittyä. Pidemmissä sarjoissa sopiva paino 6–12 kg ja lyhyemmät sarjat tehdään oman voimatason mukaan. Yleinen sääntö voimaharjoittelussa on, että ensin tekniikka kuntoon ja vasta sen jälkeen progressiolla painon lisäys.

Golfarin fysiikkatreeni -sarjassa on julkaistu jo reilut parikymmentä videota, jotka kaikki löytyvät osoitteesta www.golfpiste.com/kategoria/opetusvideot/

Lue seuraavaksi: Golfarin fysiikkatreeni – kiertovoimaa svingiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje