5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Välineet

Spieth valitsi wedgeihinsä erilaisia varsia, miksi sinunkin kannattaa harkita samaa?

Getty Images

Jordan Spiethin bägiin vilkaisemalla voimme saada pari vinkkiä siitä, miten valitaan hyvin yhteensopivat lavat ja varret.

Wedgejä hankkiessaan jokaisen olisi syytä harkita, minkä varren mailoihinsa valitsee. Peruskysymys kuuluukin: ”pitäisikö minun ottaa perusvarret vai olisiko parempi valita samat varret kuin rautamailoissani?”

Jordan Spiethin mailasettiä tutkailemalla vastaus on: molempi parempi.

Titleistin mukaan Spiethin 46- ja 52-asteisissa Vokey SM7 -wedgeissä on Project X 6.5 -varret, eli samat kuin hänen rautamailoissaan. Mutta hänen 56- ja 60-asteisissa wedgeissään on tuntumaa lisäävät sub-flex -varret.

Syy tähän on selkeä: matalamman nostokulman wedgeillä lyödään enemmän täysiä lyöntejä, joten niissä on järkevää käyttää samaa vartta kuin raudoissakin. Sub-flex -varsi taas on hyödyllinen lyhyissä lyönneissä griinin ympärillä.

Toinen huomionarvoinen kohta on se, että Spieth käyttää rautasetin pitching wedgen sijaan Vokeyn wedgeä. Useimmat meistä käyttävät rautasetin pitching wedgeä, mutta asiaa kannattaa harkita. Kyse on tuloksentekomailoista, joten on tärkeää, että ne sopivat käteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Artikkeli on julkaistu Golflehdessä 2/2020. Hot List 2020 kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.golfpiste.com/hot-list/

Lähestymisissä pituuskontrolli on avain onneen

Hyvän wedgepelin avain on taito kontrolloida etäisyyttä. Se edellyttää kykyä hahmottaa mailanpään nopeus osumassa. Tähän on kaksi perustapaa: taakseviennin pituuden muuttaminen ja kiihdyttäminen osumaan, tai svingaaminen ajattelematta taaksevientiä ja nopeuden kontrolloiminen osumaan tultaessa.

Kuvittele autoa, jonka on tarkoitus ajaa tietyssä kohdassa tutkaan 80 kilometrin tuntivauhdilla – tämän voi tehdä kiihdyttämällä tai hidastamalla vauhtia sopivassa kohdassa. Jos mieluummin kiihdytät, tee sen mittainen taaksevienti, että kiihdyttämällä normaalisti läpi päädyt haluttuun nopeuteen ja lyöntimittaan.

Jos olet enemmän fiilispelaaja, svingaa mielesi mukaan ja keskity tulemaan osumaan haluamallasi nopeudella – vaikka se sitten tarkoittaisi pientä jarruttamista ennen osumaa. Taitavien wedge-pelaajien joukossa on molempien tekniikoiden käyttäjiä. Kokeile ja tunnustele, kumpi tapa sopii sinulle.

Lue seuraavaksi: Hybridille pallon makuu ei koskaan ole liian vaikea

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)