18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Välineet

Puhdas kontakti palloon on avain parempaan rautapeliin

Kun käynnistät suunnanvaihdon tiputtamalla hieman vasenta olkapäätäsi kohti palloa, asetat samalla mailan oikealle radalla.

Hyvät rautapelaajat puhuvat usein kompressiosta tai paineesta – tunteesta, että palloa lyödään osumahetkellä alaspäin. Rakentaaksesi rautalyönteihisi tällaista dynamiikkaa sinun kannattaa keskittyä svingin suunnanvaihtoon.

Käynnistäessäsi liikkeen kohti pallo taakseviennin yläasennosta pyri tekemään se liikuttamalla ensimmäiseksi vasenta (oikea kätiset pelaajat) olkapäätäsi. Paina sitä hieman alaspäin ja kohti palloa. Tämä yksinkertainen ja pieni liike auttaa asettamaan mailan oikealle radalle, jolloin svingikaaren alin kohta asettuu pallon etupuolelle eli vasta osuman jälkeen.

Moni toimii aivan päinvastoin, eli nostaa ja kiertää vasenta olkapäätään liian aikaisin. Usein tämä johtuu siitä, että kropan painopiste kallistuu taakse.

Kun vasen olkapää painuu hieman alas ja kohti palloa, reagoi alavartalosi liikkeeseen automaattisesti ja pystyt samalla tuottamaan maasta lyöntiin voimaa. Käynnistä siis suunnanvaihto vasemman olkapääsi pienellä liikkeellä alas ja kohti palloa. Anna sen jälkeen olkapääsi kiertyä vasemmalle. Tämä pieni kikka auttaa sinua kehittymään paremmaksi rautapelaajaksi eli lyömään puhtaampia osumia.

Artikkeli on julkaistu Golflehdessä 2/2020. Hot List 2020 kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.golfpiste.com/hot-list/

Miksi kilpapelaajat kasaavat usein settinsä useista eri raudoista?

PGA Tourilla monella pelaajalla on bägissään ainakin kahdenlaisia rautamailoja. Pitkät raudat on usein korvattu ontoilla, niin sanotuilla utility raudoilla. Pelaajat myös vaihtelevat bäginsä sisältöä sen mukaan, millaisella kentällä ja millaisissa olosuhteissa he pelaavat.

Phil Mickelsonilla on ollut bägissään jopa neljänlaisia rautamailoja. Jos ammattilaiset uskovat pystyvänsä kasaamaan itselleen parhaalla mahdollisella tavalla sopivan setin erilaisia mailoja yhdistelemällä, niin ehkä sinunkin kannattaisi harkita asiaa?

Lue seuraavaksi: Spieth valitsi wedgeihinsä erilaisia varsia, miksi sinunkin kannattaa harkita samaa?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje