25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Opetusvideot - Piltzin parhaat 1

Piltzin parhaat: Liikkellelähtö ratkaisee paljon

Liikkeellelähdössä maila lapa pysyy pitkään lyöntilinjan ulkopuolella.

Golfissa on mielestäni kaksi vaikeaa asiaa: liikkeellelähtö ja suunnanvaihto. Jälkimmäinen on hyvin pitkälle seurausta ensimmäisestä, joten keskitytäänpä hieman lisää liikkeellelähtöön.

Näen opetustyössäni hyvin usein amatööripelaajilla sen kaikkein tyypillisimmän virheen, jossa maila lähtee välittömästi liikkeelle lähdettyään kulkemaan liiaksi lyöntilinjan sisäpuolelle. Jotkut puhuvat mailan viemisestä liiaksi selän taakse. Tämä liike hajottaa välittömästi swingin radan ja aiheuttaa yleensä sen, että downsving lähtee liikkeelle ulospäin. Oikea olkapää työntyy ulospäin, jolloin liikerata palloon tultaessa on voimakkaasti lyöntilinjaa leikkaava ja seuraus useimmiten valtava slaissi.

Lähes kaikilla huippupelaajilla liikkeet tapahtuvat juuri päinvastoin. Liikkeellelähdössä mailan lapa pysyy pitkään lyöntilinjan ulkopuolella, jolloin mailan liikerata on pystympi ja vie järkevään swingin yläasentoon. Seurauksena suunnanvaihdossa kädet ja maila putoavat hieman sisemmälle liikeradalla, joka johtaa mailan tulemiseen palloon lyöntilinjan sisäpuolelta. Tämä taas johtaa todennäköisemmin suorien lyöntien lyömiseen.

Hyvä mielikuva liikkeellelähdössä on yrittää kuljettaa mailan grippiä niin pitkään, että grippi on kulkenut oikean reiden ohi (oikeakätisillä pelaajilla). Kaupan päälle tulee yleensä samalla myös hyvä rytmi svingiin. Toisilla toimii mielikuva, jossa liikkeelle lähtöä johtaa napa tai vatsalihakset. Tärkeintä on kuitenkin se, että mailan lapa pysyy lyöntilinjan ulkopuolella noin kello yhdeksään saakka, eli kohtaan, jossa maila on maan kanssa saman suuntainen.

Liikkeellelähtöön on olemassa paljon hyviä harjoitteita, jotka löydät golfpiste.tv:stä.

Piltzin parhaat golfharjoitteet on koottu myös yhdelle dvd:lle. Golf Digestin kestotilaajilla on mahdollisuus ostaa oma opetusvideo hintaan 14,90 euroa. Muille hinta on 24,90 euroa. Tilauksen voi tehdä osoitteeseen tilaus@golfdigest.com

Dvd on myynnissä myös hyvin varustetuissa alan erikoisliikkeissä.

Teksti Mika Piltz ja Sami Markkanen Kuva Aleksi Humalainen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje