11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Löydä heilautusharjoitteella liikkeellelähtöön rentous ja rytmi

Vie maila noin puoli metriä pallon etupuolelle rauhallisesti ja jatka siitä yhtenäisellä liikkeellä suoraan normaaliin backsvingiin.

Rytmi ja rentous ovat asioita, joita sinäkin varmasti kuulet usein golfopettajien ja muiden pelaajienkin kommentoivan. Itse painotan rentoutta, sillä rentous useimmiten tuo mukanaan myös hyvän rytmin.

Ajatellaan tyypillinen tilanne: pelaaja seisoo minuuttitolkulla pallon päällä valtavassa lihasjännityksessä ja suorittaa väkinäisen backsvingin nopeasti riuhtaisten. Seurauksena myös downsving on nopea ja svingi purkautuu lähes varmasti väärässä järjestyksessä.

Rentous lähtee luonnollisesti hyvästä alkuasennosta. Jos alkuasennossa on jotain outoa, katoaa lähes varmasti myös rentous. Usein näen esimerkiksi, että vasen (kohdetta lähinnä oleva) käsi pyritään pitämään keinotekoisesti täysin suorana, jolloin vasen olkapääkin nousee luonnottomaan asentoon. Tästä on rentous kaukana.

Hyvä golfsvingi perustuu kuitenkin pohjimmiltaan siihen, että liikkeiden järjestys downsvingissä on oikea (lantio – rintaranka – etukäsi – maila), jolloin mailaan saadaan paras mahdollinen vauhti. Hirmuisella jäykistelyllä tuhotaan sen mahdollisuus melko totaalisesti.

Rentoutta voi tietenkin harjoitella monin tavoin, jopa sisällä hyvää ja rentoa alkuasentoa hakien. Yksi parhaista harjoitteista rangella on ns. heilautusharjoite. Harjoite ehkäisee käsivarsien jännitystä tehokkaasti.

Vie maila noin puoli metriä pallon etupuolelle rauhallisesti ja jatka siitä yhtenäisellä ja rauhallisella liikkeellä suoraan normaaliin backsvingiisi ja lyö palloa. Tunne, kuinka käsivarret ovat täysin rentoina (HUOM! ei kuitenkaan löysinä) ja vartalon kierto vie kädet backsvingiin ilman minkäänlaista nostoliikettä. Downsvingissä vartalo vetää kädet osuman läpi käsivarsien seuratessa rennosti. Älä välitä, jos et osu puhtaasti palloon. Liian usein yritys osua palloon lisää käsien käyttöä ja pilaa rennon läpivedon.

Teksti Mika Piltz ja Sami Markkanen Kuva Aleksi Humalainen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)