18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Opetus - Opi golf

Golfpisteen uusi artikkelisarja auttaa ymmärtämään golfia ja tehostaa lajin oppimista

Golfpisteen uudessa artikkelisarjassa opitaan golfia teorian kautta. Tervetuloa golfarin koulunpenkille.

Opi Golf on uusi Golfpisteen artikkelisarja, joka lähestyy golfissa kehittymistä ymmärtämisen näkökulmasta. Sarjan tarkoituksena ei ole opettaa sinulle svingiä, vaan auttaa sinua ymmärtämään golflyönnin lähtökohtia. Mikä saa pallon kiertämään vasemmalle tai oikealle? Miksi jonkun svingi sopii paremmin rautalyöntiin, toisen draiviin? Miksi vesiesteen ollessa oikealla slaissarin slaissi usein sen kuin suurenee? Mikä on yleisin syy epäpuhtaisiin osumiin?

Tiedon ja teoriatason ymmärryksen golflyönnin lainalaisuuksista tulisi olla nykyistä suuremmassa roolissa peliä opeteltaessa. Jopa yhtä isossa roolissa, kuin itse liikkeen harjoittelemisen. Jotta aikomuksesi svingatessa olisivat oikeita, sinun tulisi ensin ymmärtää, miten mailaa tulisi käyttää. Lajin opetuksessa keskitytään kuitenkin useammin liikkeen harjoittelemiseen kuin sen lähtökohtien ymmärtämisen kehittämiseen.

Läpi koko artikkelisarjan keskiössä pysyy kuitenkin se, miten voit tiedon ja ymmärtämisen kautta kehittyä pelaajana.

Artikkelisarjan ensimmäisissä osissa opiskellaan osumahetken perusteita. Samalla tutustutaan pallon eri lentokaariin ja siihen, mitä lentokaari voi sinulle lyönnistä opettaa. Tästä on hyötyä etenkin kesäisin rangella, kun harjoittelemme lähtökohtaisesti lyöntitutkien tarjoaman datan ulottumattomissa.

Opi golf -artikkelisarjan aikana opit toimimaan omana lyöntianalysaattorinasi ja alat saada lyönneistäsi arvokasta palautetta.

Myöhemmissä osissa siirrymme teoriatasolta lähemmäs käytäntöä, ja alamme valmistautua tulevaan pelikauteen. Puhumme esimerkiksi harjoittelun keskeisimmistä asioista sekä siitä, mitä voimme oppia oman pelin tilastoistamme.

Läpi koko artikkelisarjan keskiössä pysyy kuitenkin se, miten voit tiedon ja ymmärtämisen kautta kehittyä pelaajana. Tieto on valtaa, kuten englantilainen filosofi Francis Bacon tunnetusti totesi.

Baconin mukaan totuuden jäljille pääsee helpommin virheiden kuin hämmennyksen kautta. Siihen kiteytyy hyvin myös Opi Golf -artikkelisarjan keskeinen opetus: polku ehjän ja toistettavan golfsvingin luo pitää eittämättä sisällään lukemattoman määrän epätäydellisiä lyöntisuorituksia, mutta ymmärtämättömyydestä ja hämmennyksestä johtuvia vääriä aikomuksia emme kaipaa. Kun aikomuksesi kunkin golflyönnin kohdalla ovat oikeita, olet jo huomattavasti lähempänä päämäärääsi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan oppimisen polulle!

Sarjan ensimmäinen osa julkaistaan Golfpiste.com:ssa perjantaina 17.3.

Lue Opi golf -artikkelisarjan muut jo julkaistut jutut:

Osa 1: Mikä saa pallon kiertämään?
Osa 2: Miksi draw lentää pidemmälle kuin fade?
Osa 3: Tiesitkö, että duffi ja toppi johtuvat samasta lyöntivirheestä?
Osa 4: Miksi draiverilla lyödään eri tavalla kuin raudoilla?
Osa 5: Oikea tähtäys on harjoittelun A ja O
Osa 6: Ote on hyvä pelin perusta
Osa 7: Näin videoit ja analysoit oman svingisi
Osa 8: Mitä silmät ei nää, sen tutka ymmärtää

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)