16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Tupla-Ässä iski tuplaässän!

Holareiden tuulettamista Sami Sarpakunnaksen malliin.

Viime viikonloppuna Golfpisteen tuottaja pääsi tarjoamaan peliseurueelleen kuohuvaa ja riisikebabia, kahteen otteeseen.

Golfpisteen sisäiseen viestiryhmään kilahti viime lauantaina video, jossa tuottaja Sami Sarpakunnas kertoi onnistuneensa hole in onessa. Heti perään onnitteluviestit seurasivat toisiaan.

Sarpakunnas koki ikimuistoisen hetkensä kotikentällään Lohjan St. Laurencen Pyhä Laurin 11. reiällä. Kyseinen par-kolmonen ei ole holariherkimmästä päästä. Griinin oikealla puolella on lampi, vasemmalla puolella bunkkereita, viheriö on korotettu ja vinottain lyöntisuuntaan nähden ja pituutta tulee klubitiiltä 153 metriä.

Lauantai-iltapäivänä olosuhteet, varsinkaan fadea lyövällä Sarpakunnaksella, eivät olleet kaikkein otollisimmat. Tuuli puhalsi sivuvastaisena lampea kohden ja lippu oli griinin vasemmassa reunassa griinibunkkerin takana.

”Olin tehnyt edellisellä reiällä tuplabogeyn, joten ajattelin nakata kinttaalla vallitseville olosuhteille ja lyödä rautaviitosella matalan lyönnin lippua kohtia. Sellainen sieltä tulikin, mutta en nähnyt pallon menevän reikään. Griinille tultaessa polvet alkoivat pehmentymään, kun palloa ei näkynyt ja tiesin lyönnin olevan satavarmasti viheriöllä”, Sarpakunnas muistelee.

”Kauan olen golfia pelannut, mutta koskaan en ole holaria tehnyt. Nyt mä olen”, kuului hänen sanansa videoviestissä.

Holarin jälkeen peliseurue siirtyi ennakkoon päätetyn mukaisesti 11. reiältä klubitalolle. Seurueessa olleet pääsivät maistelemaan kuohujuomaa Sarpakunnaksen piikkiin. Lyöjä itse juhlisti elämänsä ensimmäistä hole in onea räyhäkkäästi kahvilla ja voisilmäpullalla.

Kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan

Tiettävästi levollisesti nukutun yön jälkeen, golfilliset pelihimot alkoivat puskea sunnuntaina pintaan. Kentälle oli päästävä.

Golfpisteen viestiryhmä häkeltyi, sekosi ja villintyi ennenkokemattomiin sfääreihin Sarpakunnaksen viikonlopun toisen videotervehdyksen jälkeen. Mies oli pamauttanut jälleen holarin!

Peliareenana oli toistamiseen Pyhä Lauri. Kentän kahdeksas väylä on lähtökohdiltaan ”helpompi” reikä tehdä hole in one kuin 11.

”Matkaa oli 126 metriä ja kova takatuuli. Päätin lyödä hyvin rauhallisen ysin. Lähti linjaan ja tippui viitisen metriä ennen kuppia alas. Joku ehti sanoa, että ’tästähän tulee toinen holari’ ja sitten pallo jo hävisikin. En osannut oikein sanoa tai tehdä mitään. No, seuraava avaus meni luonnollisesti outtiin, joten jälkiverot maksettiin tunnollisesti”, Sarpakunnas kertailee.

Toisen täysosuman jälkeen kierroksen päätteeksi juhla-ateriana toimi riisikebab. Sivumennen sanoen Sarpakunnas pitää lohjalaisen kebabin tasoa edelleen kiven kovana. Molemmilla kierroksilla mukana ollut Mikko Hautala pääsi näin paitsi todistamaan harvinaisia hetkiä myös herkuttelemaan mainion juoman ja ruoan merkeissä viikonlopun mittaan.

Sarpakunnaksen nimikirjaimista muodostuva leikillinen, ajoittain käytetty, lempinimi Tupla-Ässä voidaan hänen holarisuoritusten jälkeen vihkiä yleiseen käyttöön.

”En ole koskaan vakavissani ajatellut tekeväni holaria tai miettinyt ajatuksella, että miltä se mahtaa tuntua. Onhan se järisyttävä kokemus, ei sitä voi kieltää. Kaikki kai holarista unelmoivat, mutta lopulta se on ihan tuurin kauppaa. Se, että tuuri osuu kaksi kertaa peräkkäin samaan paikkaan onkin sitten ihan selittämätön juttu”, Sarpakunnas muotoilee.

Alla olevassa tuoreimmassa Golfpiste podcastin jaksossa viikonlopun holarit kerrattiin tunnelmineen läpi. Perkuulaudalla oli myös tällä viikolla pelattava US Open.

Lue seuraavaksi: Bjärkasissa tehtiin golfhistoriaa – kaksi hole in onea peräkkäisillä rei’illä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje