Oma peli |
30.12.2018

Kanuuna vai naulapyssy? – Testaa kuinka pitkälyöntinen olet

Miespelaajien hyvän draivin keskiarvo on – pelaajien ilmoitusten mukaan – 210 metriä. Naisilla onnistunut draivi lentää keskimäärin 165 metriä. Pari vuotta sitten julkaistu juttu on kiinnostanut lukijoita niin paljon, noin 26 000 lukukertaa, että julkaisemme sen uudelleen.

Syksyllä julkaistu Golfpiste.com:n lyöntipituuslaskuri on kerryttänyt mielenkiintoista dataa (lue lisää tästä) pelaajien lyöntipituuksista. Laadimme dataan perustuen lukijoidemme vastauksista taulukot ja rakensimme uuden laskurin draivipituuksien vertailuun. Laskurin avulla voit arvioida, oletko omassa vertailuryhmässäsi keskimääräistä pitkä- vai lyhytlyöntisempi.

Miehillä vertailuryhmänä toimivat oman tasoitusryhmän pelaajat. Naisten vertailuryhmänä ovat puolestaan kaikki naispelaajat, sillä tulokset kaikissa naisten tasoitusryhmissä eivät ole liian pienen vastaajamäärän vuoksi riittävän luotettavia. Ylimmän tasoitusryhmän (hcp 37–54) tuloksia ei ole laskurissa huomioitu.

Kun huomioon otetaan kaikki miesvastaajat (5 510 vastaajaa), onnistunut avaus draiverilla lentää rulleineen pelaajien ilmoitusten perusteella keskimäärin 210 metriä. Naisvastaajilla (542) draivin keskimitta on 45 metriä lyhyempi, 165 metriä.

Kymmenen prosenttia miehistä on vastannut, että hyvä draivi päätyy vähintään 250 metrin päähän. Yhtä suuri osa naisista draivaa onnistuessaan 200 metrin paremmalle puolelle.

Tulokset ovat suuntaa antavia, sillä laskurin antamat tulokset perustuvat yli 6 000 pelaajan omiin ilmoituksiin siitä, kuinka kauas heidän onnistunut lyöntinsä draiverilla päätyy. Kokonaan toinen kysymys on sitten se, vastaako pelaajien käsitys omasta lyöntipituudesta todellisia lyöntipituuksia. Golfpiste.com:n toimitus ryhtyy pohtimaan tapaa, jolla sekin voitaisiin vielä luotettavasti selvittää.

Draivipituusvertailu


Kommentit

Mulla on HCP 17.2 ja onnistunut draivi on ilmassa 180m ja useimmiten sen 170m, ja kanssakilpailijoilla on suurin piirtein samat vaikka niillä on alempi tasoituskin.

Jos 10% suomen golffajilla on draivi 250m on kyllä höpötystä ja vääriä
tilasyoja ja valheita, tässä linkki PGA Touriin ja mustakaa että on Yardejsa ja pituudet rulleineen:

http://www.pgatour.com/stats/stat.101.html

Kun olette katsonut tätä ymmärrötte kyllä että tuolla 10%:lla
on HuuHaa-draivipituuksia.

Voisiko joku tilastonikkari/asiantuntija laskea drive-pituuksia tasoituksesta. Tasoitukseni on pitkään puörinyt 14 korvilla ja lyön muilla mailoilla seuraavasti: W5 170m, r6 140m, r7 130m, r8 120m, r9 110m, p 100m, 52 asteinen 90m, s 75m ja lw 65m. Mikähän näistä arvoista voisi tulla driveni pituudeksi?

Näyttää aika monella olevan märkiä päiväunia omien lyöntien pituuksistaan.

Jonkunverran pelaavana ja useinmiten eri pelaajien kanssa kiertävänä uskoisin sen 180 metrisen olevan aika lähellä miesten keskiarvoa. Eritoteen jos se vielä pitäisi löytyä lyhyeksileikatulta alueelta.

Kyllä kai joskus aurinko seläntakana, myötätuuleen ja alamäkeen saattaa joku lyönti lipsahtaa ihan venttiilistä lähtevänä yli sen parinsadanmetrin, mutta älkää nyt uneksiko että keskiarvo väylälle päätyvistä – tietysti jos vain lasketaan keskiarvo niiden onnistuneiden mukaan :). Tosin nuohan olikin omien ilmoitusten mukaan laskelmoituja, mutta kyllä valehtelemisessakin pitää joku tolkku olla.

Näistä ’oman ilmoituksen’ draivipituuksista tulee mieleen aivan toisenlaiset aikakauslehdissä ajoittain julkaistavat kyselyt, joiden tulokset ovat tismalleen yhtä luotettavia tämän kanssa…

Ettäkö 10% miehistä draivaa vähintään 250 metriä..? Omat vaatimattomat havaintoni kertovat aivan jotakin muuta.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.