11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Kanuuna vai naulapyssy? – Testaa kuinka pitkälyöntinen olet

Miespelaajien hyvän draivin keskiarvo on – pelaajien ilmoitusten mukaan – 210 metriä. Naisilla onnistunut draivi lentää keskimäärin 165 metriä. Pari vuotta sitten julkaistu juttu on kiinnostanut lukijoita niin paljon, noin 26 000 lukukertaa, että julkaisemme sen uudelleen.

Syksyllä julkaistu Golfpiste.com:n lyöntipituuslaskuri on kerryttänyt mielenkiintoista dataa (lue lisää tästä) pelaajien lyöntipituuksista. Laadimme dataan perustuen lukijoidemme vastauksista taulukot ja rakensimme uuden laskurin draivipituuksien vertailuun. Laskurin avulla voit arvioida, oletko omassa vertailuryhmässäsi keskimääräistä pitkä- vai lyhytlyöntisempi.

Miehillä vertailuryhmänä toimivat oman tasoitusryhmän pelaajat. Naisten vertailuryhmänä ovat puolestaan kaikki naispelaajat, sillä tulokset kaikissa naisten tasoitusryhmissä eivät ole liian pienen vastaajamäärän vuoksi riittävän luotettavia. Ylimmän tasoitusryhmän (hcp 37–54) tuloksia ei ole laskurissa huomioitu.

Kun huomioon otetaan kaikki miesvastaajat (5 510 vastaajaa), onnistunut avaus draiverilla lentää rulleineen pelaajien ilmoitusten perusteella keskimäärin 210 metriä. Naisvastaajilla (542) draivin keskimitta on 45 metriä lyhyempi, 165 metriä.

Kymmenen prosenttia miehistä on vastannut, että hyvä draivi päätyy vähintään 250 metrin päähän. Yhtä suuri osa naisista draivaa onnistuessaan 200 metrin paremmalle puolelle.

Tulokset ovat suuntaa antavia, sillä laskurin antamat tulokset perustuvat yli 6 000 pelaajan omiin ilmoituksiin siitä, kuinka kauas heidän onnistunut lyöntinsä draiverilla päätyy. Kokonaan toinen kysymys on sitten se, vastaako pelaajien käsitys omasta lyöntipituudesta todellisia lyöntipituuksia. Golfpiste.com:n toimitus ryhtyy pohtimaan tapaa, jolla sekin voitaisiin vielä luotettavasti selvittää.

Draivipituusvertailu


Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)