11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Espoossa pelattiin scramblea 74 pelaajan ryhmässä, ja tulos oli kova!

74 pelaajan ryhmä kiersi yhdeksän reikää Gumbölessä.

Maailman tunnetuimpiin golfvaikuttajiin kuuluva Erik Anders Lang poikkesi tiimeineen Suomessa ja järjesti poikkeuksellisen tapahtuman. 

Mitä tapahtuu, kun 74 golfaria pelaa samassa ryhmässä scrambleä? Voisi kuvitella, että luvassa on kaaosta, vaarallisia tilanteita, loputtoman pitkä kierros ja tietysti paljon birkkuja. Viimeisen kohdalla odotukset osuivatkin kohdilleen – lisämausteena kolme eaglea, mutta muuten moni saattoi yllättyä, kuinka jouhevasti, turvallisesti ja nopeasti 74 golfaria pystyi pelaamaan yhdeksän reikää samassa ryhmässä aina parhaasta pallosta jatkaen.

Viime viikolla Suomeen saatiin golfvaikuttajien maailmantähti, Erik Anders Lang, Random Golf Clubin perustajana.

Random Golf Club (RGC) on sloganinsa mukaisesti ‘’paikallisten golfareiden muodostama maailmanlaajuinen golfyhteisö’’, jonka tavoitteena on kasvattaa golfin yhteisöllisyyttä sekä muovata tapaa, miten golf nähdään ja miten sitä voi pelata.

Gumbölessä sivuttiin RGC:n Meetupien ennätystä huimalla 12 alle parin tuloksella.

Lang sekä hänen perustama RGC ovat maailmalla tunnettuja suosituista YouTube-videoistaan sekä yhteisön tapaamisista. Kiitos suomalaisen golfbrändin, Takomon, sekä Espoo Golfin, nyt oli Suomen vuoro – ensimmäisenä Euroopassa.

Monet saattoivat viime torstaina ihmetellä Gumböle Golfissa, kun ykköstiille saapui neljän hengen ryhmän sijaan 74 golfaria valmiina kierrokselle. Kyseessä oli Random Golf Clubin järjestämä niin sanottu Meetup, järjestyksessään jo 28. vastaava tapahtuma, jonka pelimuotona oli mad scramble. Käytännössä kyse oli siitä, että 74 golfaria pelasi Gumböle Golfin etuysin yhtenä ryhmänä scramblen sääntöjen mukaan: jokaisen lyönnin jälkeen valittiin aina paras pallo, josta peliä jatkettiin ja josta kaikki löivät jälleen oman pallonsa. Näin pelattiin reikään asti.

Kierros starttasi liikkeelle upeasti eaglen myötä, ja lopulta Gumbölessä sivuttiin RGC:n Meetupien ennätystä huimalla 12 alle parin tuloksella. Yhtäkään lyöntiä porukka ei kentälle jättänyt. Yhdeksän reiän tulos piti sisällään kolme eaglea ja kuusi birdietä. Toisaalta upotuksia griinin ulkopuolelta ei tällä kertaa nähty – läheltä piti tilanteista huolimatta.

Griineilläkin oli jättiscramblessa ruuhkaa.

Aivan yhdeksän reiän ihanneaikaan (kaksi tuntia) ei päästy, mutta melko lähelle kuitenkin. 74 pelaajan kierros kesti vain kaksi ja puoli tuntia, mikä oli vastoin ennakko-oletuksia. Moni oletti kierroksen kestävän lähemmäs viisi tuntia.

Tunnelma tapahtumassa oli ainutlaatuinen. Kaikki 74 pelaajaa kannustivat toisiaan ja iloitsivat muiden onnistumisista. Tapahtumassa syntyi myös monia uusia tuttavuuksia ja ystävyyssuhteita.

”Mahtavaa saada tällainen tapahtuma meille Espoo Golfiin. Tämä on täydellinen esimerkki strategiastamme viedä golfia monipuolisempaan suuntaan sekä siitä, mitä kaikkea yhteisöllisyys nykypäivän golfissa voi olla”, sanoo Espoo Golfin toimitusjohtaja Andrea Nyman.

Tästä jäi sanoinkuvailematon fiilis. Todellakin tapahtuma, joka kaikkien golfareiden pitäisi kokea!

Kierroksen jälkeen kokoonnuttiin vielä klubille jälkipuinneille fiilistelemään kierrosta ja nauttimaan Ravintola Slaissin hodaribuffasta. Leveistä hymyistä, puheensorinasta ja palautteista päätellen myös pelaajat olivat otettuja todella erilaisesta golfkokemuksesta.

”Hauskimmat yhdeksän reikää, mitkä olen pelannut. Olen golfannut pitkään, mutta tämä oli jotain todella erilaista ja todella hauskaa. Golfarit ovat huiketa, harvoin parissa tunnissa syntyy tällaista me-henkeä.”

”Tapahtuma oli todella positiivinen yllätys. Etenkin, kun en ole golfannut vielä kovin kauan ja olin naisena mukana. Aluksi jännitti ihan hirveästi. Tunnelma oli kuitenkin niin hyvä, ja kaikki ottivat heti mukaan. Jännitys lähti heti, ja ei ollenkaan haitannut, vaikka joku lyönti lähti metsään, kun koko ajan oli 70 henkeä tsemppaamassa. Tästä jäi sanoinkuvailematon fiilis. Todellakin tapahtuma, joka kaikkien golfareiden pitäisi kokea!”

”Todella siisti, erilainen kokemus, joka huomioi kivasti myös eri tasoiset golfarit. Totaalinen mayhemi hyvällä tavalla!”

RGC:n Meetuppien tunnelmia sekä Erikin tuottamia videoita voit käydä kurkkaamassa YouTubesta seuraavien Random Golf Clun ja Skratch-tilien alta. Land on golfpiireissä tullut alunperin tunnetuksi Adventures in Golf -videosarjastaan, joka on upea esimerkki siitä, mitä sisällöntuotanto golfissa parhaimmillaan voi olla.

Lue seuraavaksi: Näin menestyt scramblessa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

  Chip Greenside says:

  Voi kun tällaista ei tarvitsisi nähdä omalla kentällä! Vai että kaksi ja puoli tuntia puoli kierrosta? Tuo lienee täysi mahdottomuus, jos todella 72 pelaajaa lyö avaukset, jatkolyönnit ja vielä muutamat putit päälle.

  pirdie says:

  Minne Chip hävisi kaksi pelaajaa? Jutun mukaan oli 74 pelaajaa.

  Chip Greenside says:

  Yritin vaan hieman lieventää tuskaa!

  KL1 says:

  Minua jäi askarruttamaan missä kunnossa kukin jatkolyöntipaikka oli 74 irtilyödyn turpeen jälkeen.

  Ei tuo kaksi ja puoli tuntia Gumbölessä liene mikään mahdottomuus. Ei läheskään kaikkien tarvitse avata eikä etenkään putata tai chipata. Kun joku on vetäissyt 250-metrisen väylälle, niin 200 metriä avaavat voivat jättää lyönnin väliin ja on syytäkin pelinopeuden nimissä. Jos kaikki 74 pelaajaa löisivät jokainen kaikki lyönnit, niin silloin se viisi tuntia alkaisi olla todennäköisempi kesto.

  taijav says:

  Kuten jutussakin mainittiin, on vaikea uskoa että kierros todella kesti niin vähän, mutta näin se oli. Lähes kaikki pelaajat löivät aina avauslyönnin sekä jatkolyönnin, ellei kyseessä ollut par 3. Lyönnit lyötiin ”rivistä” eli turvallisen etäisyyden välein aina muutama pelaaja kerrallaan ja tosiaan eipä tässä kauaa kestänyt, sillä aina joku onnistui täydellisesti. Putteja tarvittiin harvoin enemmän kuin 1. RGC on jenkeissä toteuttanut näitä tapahtumia jo 27. ennen Espoon tapahtumaa, joten konsepti oli hiottu ja he osasivat upeasti vetää rundin läpi siten, että pelitahti pysyi hyvänä.

  Ennen kierrosta järjestäjät vielä muistuttelivat kentästä huolehtimisesta ja pelaajat todella huolehtivat kentästä, korjasivat lyöntijälkiä sekä pallon alastulojälkiä. Myöskään yhtään roskaa ei kuulemma kentältä löytynyt tämän kierroksen jälkeen. Kenttä siis jäi todella hyvään kuntoon eikä kentästä olisi seuraavana päivänä arvannut, että tällainen tapahtuma oli pelattu. (Tämä varmistettu Espoo Golfilta.) Kiitos tästä kuuluu kaikille mukana olleille pelaajille, jotka olivat todella mahtavia ja fiksuja!

  Chip Greenside says:

  KL:
  ”Ei tuo kaksi ja puoli tuntia Gumbölessä liene mikään mahdottomuus. Ei läheskään kaikkien tarvitse avata eikä etenkään putata tai chipata. Kun joku on vetäissyt 250-metrisen väylälle, niin 200 metriä avaavat voivat jättää lyönnin väliin ja on syytäkin pelinopeuden nimissä.”

  Jatkolyönnit kai lyövät kaikki 74 pelaajaa, jos joku ei lyö sisään. Sama koskee par-kolmosia, niin kauan lyödään, kun joku tekee holarin!