23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Varaslähtö naapurista? – Eteläisessä Ruotsissa pelataan jo

Falsterbon links-kentällä pelataan jo täyttä häkää. Kuva Getty Images

Lyhyt lento tai road trip Ruotsin halki ja golfkausi 2019 voi alkaa.

Golfkausi antaa Suomessa vielä hetken odottaa itseään, mutta hitaasti hiipivä kevät saa jo monen golfarin mielen malttamattomaksi. Kun kuume yltyy, kynnys hakea tuntumaa kauteen varaslähdöllä ulkomailta madaltuu. Mikä parasta, apua ei maaliskuun häämöttäessä tarvitse hakea enää kovin kaukaa.

Jotain osviittaa golfkauden lähestymisestä antaa se, että eteläisessä Ruotsissa lukuisat golfkentät ovat jo avanneet oviaan, monet suoraan kesäviheriöille. Äskettäin kenttiensä aukeamisesta ovat ilmoittaneet muun muassa Landskrona Golf Club Helsingborgin eteläpuolella, Malmö Burlöv Golfklubb sekä Malmön ja Kristianstadin välissä sijaitseva Bosjökloster. Jopa Göteborgista 80 kilometriä pohjoiseen sijaitseva Orust Golfklubb on avannut jo kenttänsä talvigriineille.

Oma lukunsa ovat Skånen eteläisimmät rannikkokentät, joista osa on auki lähes ympärivuotisesti. Skanör-Falsterbon links-kaistaleella kaikilla kolmella kentällä, Falsterbossa, Ljunghusenissa ja Flommensissa, pelataan jo kesägriineille.

Ruotsin etelä- ja lounaisrannikon runsas kenttätarjonta on helppojen lentoyhteyksien ulottuvilla, sillä suora lento Göteborgiin tai Malmön vieressä sijaitsevaan Kööpenhaminaan kestää vain puolisentoista tuntia. Toinen vaihtoehto on ajaa auto Tukholman lauttaan, ja suunnata Tukholmasta edelleen autolla Eurooppatie nelosta etelään. Tukholmasta Göteborgin seudulle ajaa noin viidessä tunnissa. Ajomatka Malmöhön vie noin puolitoista tuntia pidempään.

Ruotsin ja Tanskan välisen Juutinrauman sillan takana odottaa myös Kööpenhaminan seudun runsas kenttätarjonta. Myös Tanskassa monet kentät ovat jo avoinna, monet kesäviheriöille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje