27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golfarit kaipaavat monipuolisempia lomia, golfia unohtamatta

Jaana Broas haluaa tarjota golfareille lomia, jossa golf yhdistyy muihin aktiviteetteihin. Kohdetarjonta rajoittuu alkuun Mallorcaan, joka on golfarille oivallinen lomakohde.

Golfmatkojen järjestäminen on jo varsin kilpailtu toimiala. Jaana Broas, hiljattain perustetun Golf & Bike Travels oy:n perustaja, uskoo, että markkinoilla on vielä tilaa, kun asiakkaille tarjotaan jotain erilaista. Monet golfaritkin kaipaavat lomaltaan muutakin kuin golfia.

Golf & Biken kohdalla se tarkoittaa ensisijaisesti, kuten nimikin paljastaa, golf- ja pyöräilylomia tai niiden yhdistelmiä. Broas myös keskittyy erityisesti naiskohderyhmään.

”Olen omilla golfmatkoillani niin asiakkaana kuin matkanvetäjänä huomannut, että naiset viihtyvät usein paremmin, kun vetäjänä on nainen. Naiset ovat ehkä vähän herkempiä ja saattavat tuntea jäävänsä jalkoihin miesten kanssa pelatessaan”, hän arvelee.

”Haluan myös vahvistaa naisrintamaa golfissa. Toivon, että naiset uskaltaisivat tulla mukaan pelireissuille, sillä ne ovat parhaimmillaan tosi antoisia kokemuksia”, Broas sanoo.

Mallorca on pyöräilykohteena monipuolinen. Saarelta löytyy tasaisia tieosuuksia, mutta myös jyrkkäpiirteisiä vuoristoteitä.

Intohimoisen golfin harrastajan Broas on huomannut, että liian usein golfmatkoilla pääpaino on puhtaasti pelaamisessa, vaikka moni asiakas haluaa lomaltaan muutakin.

”Moni ei halua lomalla pelata viittä kierrosta viikossa, vaan tehdä välillä jotain ihan muuta. Kun välipäivän viettää vaikka fillarin selässä, saa paikat hyvin auki, ja seuraava kierros on taas mukavampi pelata”, Broas vinkkaa.

Mallorca on golfarille hieno kohde

Golf & Bike Travelsin tarjonta ei tietenkään rajoitu pelkästään naisille suunniteltuihin lomiin tai pyörämatkoihin, vaan asiakkaille on mahdollista räätälöidä juuri halutunlainen matkapaketti Mallorcalla. Valmiiksi konseptoiduissa paketeissa golf on saanut rinnalleen kaupunkilomailua, rantalomailu tai luksusta. Myös long stay -vaihtoehtoja ja tiukemman budjetin reissuja on tarjolla.

Marraskuun alussa on ohjelmassa opetusmatka, jossa opetuksesta vastaa Master Golfissa opettava Stenna Westerlund.

Ainakin ensialkuun Golf & Bike Travels toimii vain Mallorcan lomasaarella Välimerellä. Valinta on tietoinen ja harkittu.

”Tunnen Mallorcan hyvin. Siellä on loistavien golfkenttien lisäksi todella hyvät pyöräilymahdollisuudet. Se on ihanteellinen kohde monella tapaa. Saari on aika kompakti ja monenlaista tekemistä on lähellä. Esimerkiksi vaellus- ja kävelyretkiä.”

”Manner-Espanjaan verrattuna laatutaso on monella tavalla hitusen parempi”, sanoo Broas, joka asuu koko talvikauden Mallorcalla ollen valmiina auttelemaan asiakkaita mitä erilaisimmissa tarpeissa.

Esimerkiksi Norwegian lentää Suomesta Mallorcalle säännöllisesti ja varsin edullisesti. Marras-joulukuussa lennot voi saada jopa 150 eurolla. Monen kohteen kohdalla lentokausi on paljon rajoitetumpi.

”Suorat ja edulliset lennot mahdollistavat lyhyemmätkin reissut, kuten pitkän viikonlopun kestävän miniloman hienosti”, Broas vinkkaa.

Pitkään IT-alalla työskennellyt Broas työskenteli ennen oman yrityksen perustamista SuperGolfin palveluksessa. Monipuolisen työkokemuksen jälkeen oman yrityksen perustaminen tuntui luontevalta ratkaisulta.

”Kivasti on lähtenyt käyntiin ja mielenkiintoa on ollut. Jos homma lähtee hyvin pyörimään, on jatkossa tarkoitus laajentaa kohdevalikoimaa. Esimerkiksi Kanariansaaret ja Etelä-Afrikka ovat golfarin kannalta mahtavia kohteita”, hän pohtii.

Broas puhkuu ideoita ja intoa ja odottaa tulevaa talvikautta mielenkiinnolla. Hänellä on selkeä näkemys siitä, mistä markkinarako kilpaillulta alalta löytyy.

”Asiakkaalle ei enää riitä, että on golfkenttä ja hotelli. Pitää olla vähän lisämaustetta. Ravintolat, viini ja muut vapaa-ajan aktiviteetit ovat entistä kysytympiä. Yhtä lailla tärkeää on valmius reagoida nopeasti ja joustavasti asiakkaan tarpeisiin. Niihin panostan”, hän sanoo.

Lue Golfpisteen juttu: Mallorca on mukavan mutkaton golfkohde

Lisätietoa: www.golfbiketravels.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje