18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Zurich Classic sujui Jason Bohnin nuottien mukaan

Jason Bohn ei suostunut luopumaan johtopaikastaan Louisianassa missään vaiheessa. © Getty Images

Jason Bohn nappasi sunnuntaina PGA Tourin kisan voiton toisen kerran urallaan. Hän ei jättänyt mitään sattuman varaan, sillä neljästä viimeisestä reiästä kolme oli birdieitä. Lähimmäksi pääsi Jeff Overton, joka jäi lopputuloksissa kaksi lyöntiä.

Vuonna 2005 B.C. Openin voittaneen Bohnin yhteistulos Louisianassa oli 270 lyöntiä eli 18 alle parin.

Louisianan kisan ykköstila toi 37-vuotiaalla Bohnille 1,152 000 dollarin ansiot, joka nostaa hänen kauden kokonaistienestinsä n. 1,5 miljoonaan dollariin.

Voitto oli erilaisista loukkaantumisista kärsineelle, ja mm. selkäleikkauksen kokeneelle Bohnille erityisen makea. Hän sanoi caddielleen ennen finaalikierrosta olevansa sunnuntaina enimmäkseen hiljaa.

”Sanoin hänelle, että haluan ottaa tästä hetkestä kaiken itselleni. Haluan viedä tämän kokemuksen hautaani ja muistaa siitä jokaisen yksityiskohdan, toisin kuin ensimmäisessä voitossani”, Bohn kertoi lehdistötilaisuudessa.

Bohn johti kisaa alusta alkaen, mutta myönsi jo hien käyneen otsalla, kun muutamat pelaajat kävivät jo aivan tuntumassa; heistä Jeff Overton oli loppuun saakka isoin uhka.

Jason

Jason Bohn nousi voittonsa avulla PGA Tourin ansiolistalla kymmenen parhaan joukkoon. &copy Getty Images

Overton missasi viimeisellä pitkän eagle-putin, mutta Bohn oli kuitenkin loppusuoralla liian vakuuttava hänen kannaltaan.

”Olin ehkä turhan hätäinen neljän viimeisen reiän puteissani, voitto kiilui liikaa silmissäni”, Overton myönsi.

Päivän hienoimmasta ”värisuorasta” vastasi kolmanneksi sijoittunut Troy Merritt, joka reikien 7-13 välillä viisi birdietä ja yhden eaglen.

Pitkästä aikaa cutin selvittänyt Lee Janzen (-13) oli neljäs, ja Greg Chalmers (-12) viides.

John Daly selvitti cutin lauantaina, mutta hän vetäytyi kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta lonkkavamman vuoksi.

Kovat sateet ja ukkonen häiritsi kisan läpivientiä Avondalessa sekä perjantaina että lauantai-aamuna. Tästä huolimatta turnaus pystyttiin pelaamaan neljän kierroksen kilpailuna.

PGA Tourin seuraava turnaus pelataan tällä viikolla Charlottessa, Pohjois-Carolinassa. Quail Hollow Championshipissä on mukana myös Tiger Woods.

Marko Kuivasaari

Jason Bohn pitää pintansa Louisianassa

Hämärtynyt

Hämärtynyt ilta saatteli lopulta neljäntenä olevan John Sendeninkin pois kentältä. &copy Getty Images

Sateen häiritsemä Zurich Classic keskeytyi lauantaina hämärän verhon laskeuduttua TPC Lousianan ylle. Kun kolmas kierros on kesken, johtaa syntymäpäiväänsä viettänyt Jason Bohn edelleen Zurich Classicia. Steve Strickerin ja Ian Poulterin jäätyä PGA Tourin turnauksesta pois, voittajasuosikkien rivit ohenivat tuntuvasti.

Kun illan pimeys esti pelaajia jatkamasta lauantaina Zurich Classicin kolmatta kierrosta, jäi Jason Bohnin (-12) nimi tulostaululla ensimmäiseksi. 37-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Bohn pelasi toisen kierroksensa 67 lyönnillä ja oli kolmatta kierrostaan parissa kuuden reiän jälkeen. Hän on turnauksessa kolmen lyönnin johdossa jatkaessaan sunnuntaina peliä pitkän birdieputtinsa kanssa seitsemännellä reiällä.

Sade ja salamointi keskeyttivät pelin Louisianassa perjantaina tuntikausiksi, jonka jälkeen 6,4 miljoonan dollarin kisan jatko oli siirrettävä suosiolla seuraavalle päivälle. Lauantaina oli poutaa, mutta tilalle tuli kuitenkin navakka tuuli.

”Sade teki kentästä helpommin pelattavan, se auttoi meitä tulemaan tämän tuulen kanssa toimeen. Mutta ilman sadetta kovalla tuulella pelaaminen olisi ollut täällä hankalaa”, Bohn sanoi.

”Päivä oli pitkä ja huomenna on edessä vielä 30 reikää.”

Toisen sijan jakavat seitsemän ja kuusi reikää kolmatta kierrostaan pelanneet Greg Chalmers ja AlexCejka, tilanteessa -9.

Chalmers ehti pelata jo perjantaina toisen kierroksen kokonaan, joten hänelle jäi lauantaina paljon ylimääräistä aikaa. Töiden kutsuessa hän ei ennättänyt ulosmenon jälkipuolta pidemmälle, kunnes summerit kutsuivat pelaajat pois hämärtyneeltä TPC Louisianalta.

Neljännen sijan jakavat Kevin Sutherland, Greg Owen, Shaun Micheel, John Senden sekä Jeff Overton, lukemissa -8.

Kun Steve Stricker ja Ian Poulter jäivät kisasta pois – ainakin Stricker loukkaantumisen vuoksi – harveni vahvojen voittajasuosikkien ruotu olennaisesti. Etukäteen menestyjiksi arvioiduista vain BooWeekley (-6) ja Charles Howell III (-5) ovat 20 parhaan joukossa.

Turnauksen cut-rajaksi muodostui -1, joka oli yllättäen liikaa mm. Brandt Snedekerille, Ryan Palmerille sekä Mike Weirille.

Kolmatta kierrosta jatketaan Louisianassa klo 7.30 paikallista aikaa, viimeisen ryhmän lähtöajan finaalikierrokselle ollessa klo 11.45. Peliryhmiä ei tulla enää kolmannen kierroksen jälkeen muuttamaan.

Marko Kuivasaari

Sade ongelmana Louisianassa

Lee

Lee Janzen pääsee pienen tauon jälkeen pelaamaan PGA Tourilla sunnuntainakin. &copy Getty Images

Louisianassa meneillään oleva Zurich Classic jouduttiin keskeyttämään perjantaina kovien sateiden vuoksi. Päivän mittaan vain 47 pelaajaa ehti saada toisen kierroksensa valmiiksi. 36 reikää pelanneista kärkipaikan jakavat Lee Janzen, Brian Davis sekä Alex Cejka.

PGA Tourin kalenteriin kuuluva Zurich Classic kärsi perjantaina Avondalen seudulle, Lousianaan saapuneesta sadealueesta. Mustien pilvien ja salamoinnin jatkeeksi taivaalta tuli päivän kuluessa vettä niin rankasti, että pelaaminen oli ensiksi neljä ja puoli tuntia keskeytyksessä. Tämän jälkeen pelaajille ilmoitettiin, ettei TPC Louisianassa pelata enää perjantaina.

Päivän kuluessa ainoastaan 47 pelaajaa ennätti pelata toisen kierroksen loppuun, mutta esimerkiksi avauskierroksen jälkeen yksin kärjessä ollut Jason Bohn ei päässyt perjantaina edes aloittamaan peliään.

Kisan johdossa on tällä hetkellä kaksi kierrosta pelanneista Lee Janzen, Brian Davis ja Alex Cejka. Samassa seitsemän alle tilanteessa ovat myös Greg Owen (17 reikää) sekä Bohn.

Kärkipelaajista Janzenilla oli perjantaina aihetta syvään huokaukseen, sillä hän oli missannut cutin neljässä edellisessä turnauksessaan.

”Pelaajat puhuvat usein siitä, kuinka pieni on ero niiden välillä, jotka selvittävät tai missaavat cutin niukasti tai ovat toisaalta turnauksen johdossa”, Janzen pohdiskeli kierroksensa jälkeen.

Viikonlopun kierroksille on tällä tietoa menossa myös John Daly, jonka viimeisen reiän birdie perjantaina voi osoittautua vielä arvokkaaksi. Big John on juuri tällä hetkellä cut-rajaksi ennustetun -1:n yläpuolella.

Kisan olisi tarkoitus jatkua lauantaina klo 7.30 paikallista aikaa, mutta sääennusteet ovat luvanneet seudulle lisää sadetta. Mikäli pelaaminen kuitenkin onnistuu, tulevat startit olemaan kahdelta tiiltä ja kolmen pelaajan ryhmissä.

Marko Kuivasaari

Jason Bohn hyödynsi tuulettoman kentän

Jason

Jason Bohnilla eivät housunlahkeet lepattaneet Louisianan kisan avauskierroksella. &copy Getty Images

Aamun lähtijöiden joukossa kierroksensa pelannut Jason Bohn käytti hetkensä hyödyksi. Hän pelasi Zurich Classicin avauskierroksella tuloksen 65, jolla heltiää kahden lyönnin johto. Ennakossamme mahdollisiksi menestyjiksi arvioiduista Charles Howell III ja K.J. Choi pelasivat neljä alle. Tuloksen 68 löi myös takavuosien maailman ykkönen David Duval. Ian Poulter ei startannut lainkaan.

Jason Bohn pelasi aamun tuulettomalla kentällä tuloksen 65. Se oli torstaina muille liikaa, kun PGA Tourin kalenteriin kuuluva Zurich Classic pyörähti käyntiin.

Bohn teki kierroksellaan kahdeksan birdietä ja yhden bogin. Päivän ainoa tahra tuli viimeisellä reiällä, kun hän yritti lyödä par-viitosella toisen lyöntinsä griinille. Sen sijaan pallo päätyikin veteen.

”Pelasin viimeisellä reiällä aggressiivisesti. Mutta en kadu lyöntiäni, yrittäisin täsmälleen samanlaista uudelleen”, Bohn sanoi.

Yhden veteen päätyneen lyönnin vastapainoksi Bohnilla tuntui torstaina onnistuvan muuten kaikki. Hän käytti järjestäen birdiepaikat hyödykseen, mukaan mahtui lisäksi jokunen hyvä par-pelastuskin.

Jos oli lyönnin päähän TPC Louisianan kenttäennätyksestä jääneellä Bohnilla helpohkot olosuhteet aamun kierroksella, niin lienevät hieman myöhemmin torstaina startanneet toista mieltä. Tuuli astui kuvaan mukaan iltapäivällä ja se muutti samalla avoimen kentän luonnetta.

Toisen sijan jakavat Jason Dufner, John Senden, Greg Owen sekä vuoden 2006 voittaja Chris Couch, tuloksellaan 67.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat vielä etukäteen Louisianassa menestyjiksi arvioidut Charles Howell III ja kisan kahdeksan vuotta sitten voittanut K.J. Choi. Saman 68 lyönnin tuloksen pelasivat myös David Duval, Kevin Sutherland sekä Troy Merritt.

Kisan voittoa puolustava Jerry Kelly pelasi tuloksen 71.

Ian Poulter ei lopulta startannut Louisianan kisaan lainkaan, mutta George McNeill, John Mallinger sekä Jeff Maggert vetäytyivät turnauksesta loukkaantumisten vuoksi.

Marko Kuivasaari

<bEuroopan kakkospelaajaksi nousseelta Ian Pouterilta odotetaan menestystä Louisianassa. &copy Getty Images src=”/wp-content/uploads/ihmiset/golffaajat/08092108183443.jpg” width=460>

Joko Poulter herää unestaan Louisianassa?

Helmikuussa Arizonassa reikäpelin maailmanmestaruuden voittanut Ian Poulter hykerteli tyytyväisyyttään viikkotolkulla hienon menestyksen jälkeen. Tämä näkyi hetkellisesti peliotteen katoamisena, kunnes US Mastersissa Poulter oli jo lupaavasti kymmenes. Zurich Classic tulee tällä viikolla näyttämään, onko britti saatu tökittyä kunnolla hereille.

Vuosien 2009 ja 2010 aikana yhteensä 13 kertaa Euroopan ja Yhdysvaltain kiertueilla kymmenen parhaan joukkoon sijoittunut Ian Poulter on ollut yksi viime aikojen kuumimpia pelaajia. Sinettinä tälle toimivat Singapore Openin voitto loppuvuodesta sekä World Touriin kuuluvan reikäpeliturnauksen voitto.

Menestys ruokkii menestystä. Poulter sijoittui kahdeksassa peräkkäisessä Singaporen turnauksesta lähtien pelaamissaan kisassa kuudesti kymmenen parhaan joukkoon, joka huipentui Arizonan kilpailun voittoon.

Kenties liiallinen hyvänolon tunne suisti kuitenkin maailmanlistan kuutosen pelin raiteiltaan, sillä Match Play Championshipin jälkeen hänen paras sijoituksensa kolmessa seuraavassa turnauksessa oli Phoenix Openin 24. sija. Karsiuduttuaan seuraavalla viikolla Transitions Championshipissä, Poulter päätti pitää kolmen viikon kilpailutauon.

Tauko ja akkujen lataus näytti tuottaneen tulosta, sillä Poulter oli kauden avaus majorissa, US Mastersissa kymmenes. Tosin aivan kärkipään tahdissa Augustassa ensimmäiset 36 reikää pelannut englantilainen menetti otteensa voittotaisteluun kahden jälkimmäisen kierroksen tahmean pelin vuoksi.

Nyt onkin syytä kysyä, onko Poulter jo herännyt unestaan? Menestystä, lepoa, asioiden jäsentelyä ja hyviä harjoituksia on varmasti ollut pitkäkestoisemman tasapainotilan saavuttamiseksi riittämiin.

<bVanhojen merkkien perusteella myös Steve Stricker voi olla Zurich Classicin tulosluettelon kärkipäässä. &copy Getty Images src=”/wp-content/uploads/2010/07/10042115304089.jpg” width=460>Tässä valossa hän on eittämättä yksi torstaina käynnistyvän Zurich Classicin suurimpia ennakkosuosikkeja. Poulter sijoittui Zurich Classicissa vuonna 2006 seitsemänneksi ja oli viime vuonna 13. Nämä ovat riittävän hyviä sijoituksia osoittamaan, että hän on sinut TPC Louisianan kanssa. Kyse on enää oikean vireystilan ajoituksesta.

Jos on Poulter tulevana sunnuntaina mukana voittotaistelussa, voisi samoilla apajilla olla yhtä hyvin myös Steve Stricker. Vaikka hänkin on ollut hieman pimennossa viime aikoina, on menestys vuodesta 2009 lukien luokkaa parempi kuin Poulterilla. Strickerin onnistumista Louisianassa puoltaa myös se, että hän ei juuri tapaa pelata kolmea huonoa kisaa perätysten. Viimevuotinen seitsemäs sija voisi siten viikonloppuna kohentua.

Yksi PGA Tourin tilastokummajaisista, Charles Howell III on kiertueen kierroskeskiarvotilastossa viidentenä, myös birdieitä hän on tehnyt tällä kaudelle toiseksi eniten. Silti voitot tuntuvat kiertävän Howellia oikein huolella, sillä Augustasta kotoisin olevan pelaajan edellisestä ykköstilasta on kulunut jo kolmisen vuotta. Hän on kuitenkin sijoittunut tämän vuoden puolella kolme kertaa kymmenen parhaan joukkoon, parhaimpana saavutuksenaan Phoenix Openin neljäs sija; jossain vaiheessa myös Howellin olettaisi näkyvän kärkikamppailussa mukana.

Oman huomionsa etukäteisarvioinneissa ansaitsevat lisäksi tänä vuonna kovasti piristyneet K.J. Choi sekä Justin Rose. Boo Weekleykin on loukkaantumisensa jälkeen lyönyt palloa entiseen malliin, hän on eittämättä yksi Yhdysvaltain kiertueen parhaimpia draivaajia, mutta hyvän kokonaisuuden yhteenliittymää vielä odotellaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje