11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Yang suosikkina Kiinassa

Maailmanlistalla 35:ntenä oleva Y.E. Yang on hionut pelikuntoaan Kiinassa jo pidempään. © Getty Images

Hetkinen, Yong-eun Yang… Kyllä, kyseessä on juuri sama mies, joka uskalsi kukistaa itsensä Tiger Woodsin PGA Championshipin finaalikierroksella vuonna 2009. Hienon saavutuksensa jälkeen Y.E. Yangia on juhlittu kisan voittajana yhden kerran. Hän puolustaa kyseisen ET-turnauksen voittoa tällä viikolla Kiinan Chengdussa.

Yang on myös päättänyt panostaa Volvo China Openiin huolella. Hän matkusti yli kaksi viikkoa sitten suoraan Masters Tournamentin jälkeen Kiinaan, joten tänä vuonna Chengdussa pelattavan kisan kenttä lienee korealaiselle jo tuttu.

”On aina merkittävästä asiasta kysymys, kun pelaaja saa puolustettavakseen turnausvoiton. Tiedän, ettei vielä kukaan ole voittanut China Openia kahta kertaa peräkkäin, mutta joskus senkin päivän on tultava”, 39-vuotias Yang sanoi pari päivää ennen turnauksen alkua.

Yang sijoittui Mastersissa 20:nneksi, mutta hänen kauden parhaimpina saavutuksinaan voitaneen pitää Honda Classicin kakkostilaa ja reikäpelin MM-kisojen puolivälieräpaikkaa.

Katseet voidaan kääntää Kiinassa myös Padraig Harringtoniin. Irlantilaisen superajoista on kulunut kohta kolme vuotta, joten ”Paddyn” kurssin kääntymistä odotetaan vihreällä saarella yhä epätoivoisemmin. Kolminkertaisen major-voittajan otteissa ei ole vuonna 2011 ollut kuin satunnaisia tuulahduksia parhaasta osaamisesta: Harrington sijoittui World Touriin kuuluvassa Cadillac Championshipissä kymmenenneksi, mutta toissa viikonloppuna Shell Houston Openissa lupaavasti pari pykälää korkeammalle.

Sergio

Sergio Garcia (vas.) ja Padraig Harrington ovat yhä kaukana parhaasta tasostaan. &copy Getty Images

”Olen aina nauttinut pelata Kiinassa. Voitin tällä maaperällä vuonna 2004 Hong Kong Openin, joten pitkästä aikaa menestys maistuisi”, Harrington sanoi.

Harrington on tullut luvanneeksi viedä lapsensa katsomaan joskus Kiinan muuria. Mutta kun perheen jälkikasvu kuuli, että isän turnaus pelataan Kiinan virallisessa jättiläispanda-kaupungissa Chengdussa, päätti koko perhe lähteä mukaan.

Muita mahdollisia menestyjiä Euroopan kiertueeseen kuuluvassa kilpailussa ovat muun muassa Seung-yul Noh, Sergio Garcia sekä vahvaa nousukuntoa Malesiassa osoittaneet Grégory Bourdy ja Alexander Noren.

Vaikka Garciankaan kohdalla ei voida puhua vielä uudesta tulemisesta, ovat viitteet hänen pelihuumorinsa löytymisestään olleet viime aikoina oikeansuuntaiset.

Luxehills International Country Clubilla pelattava Volvo China Open on Euroopan kiertueen ohjelmassa kahdeksatta kertaa. Turnauksessa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje