11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Wiillettille uran avausvoitto jännittävässä uusinnassa

Danny Willett kypsytti Marcus Fraserin BMW International Openin uusinnassa. © Getty Images

Danny Willett tarvitsi 19 Top 10 -sijoitusta Euroopan kiertueella ennen kuin ensimmäinen jackpot osui kohdalle. Helpolla ei 24-vuotias englantilainen kuitenkaan BMW International Openin voittoa ansainnut. Willett tahkosi samaan tuloksen pelanneen Marcus Fraserin kanssa pitkän uusinnan, kunnes australialaisen kömmähdys neljännellä jatkoreiällä kävi kalliiksi.

Olosuhteet Kölnissä olivat kosteat ja tuuliset, mutta päätöspäivän ratkaisu ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi. Lopputulokseen -11 päätynyt Fraser odotteli maalissa viimeistä uhkaajaansa Willettiä, joka olisi birdiellä vienyt voiton jo varsinaisen ”peliajan” puitteissa.

Moraalisesti Willettin voittoa voidaan pitää oikeutettuna. Fraser nousi playoffissa kahdesti ahdingosta ja toisella uusintareiällä hän heilutteli yleisölle ”varmana hävijänä” bogiputtinsa jälkeen. Willett kuitenkin epäonnistui omassa par-putissaan ja peli jatkui.

Neljäs jatkoreikä näytti kallistuvan Fraserin suuntaan, kun Willett löi oman jatkolyöntinsä griinin taakse raffiin. Taidokas nosto oli mennä reikään, joten Fraser näytti taas pääsevän pälkähästä. Hänen oma birdieyrityksensä kahdeksasta metristä oli hyvä, mutta alle metrin pituinen par-putti lipsahti kaikkien yllätykseksi reiän ohi.

”Marcus (Fraser) pelasi tänään hienon kierroksen, mutta onneksi pysyin kyydissä. Toivottavasti tarjosin yleisölle hyvän show’n”, Willett sanoi.

”Olen tehnyt todella lujasti töitä perheeni ja tyttöystäväni tukemana. Tässä on ollut ylä- ja alamäkiä viimeiset puolitoista vuotta – niin kuin kaikki tietävät – mutta nyt loukkaantumiset on kärsitty. Olen tullut takaisin pelatakseni hyvin.”

Marcus Fraser oli Kölnin jännitysnäytelmän toinen osapuoli.  &copy Getty Images

Marcus Fraser oli Kölnin jännitysnäytelmän toinen osapuoli. &copy Getty Images

Kaksi kertaa ET:llä voittanut Fraser antoi vuolaasti tunnustusta nuorelle vastustajalleen: ”Danny (Willett) on loistava tyyppi ja mahtava pelaaja. Hänestä on tulossa tähti Euroopan kiertueella, siitä ei ole epäilystäkään. Itselläni oli hyvät mahdollisuudet voittaa, mutta valitettavasti en aivan onnistunut.”

Voitostaan huolimatta Willettillä ei ole liiemmin mahdollisuuksia juhlimiseen. Hän osallistuu maanantaina Mikko Ilosen tavoin Sunningdalessa pelattavaan British Openin karsintaan.

Kölniläisyleisö toivoi sunnuntaina kädet ristissä Marcel Siemin menestystä, kun sen muista suosikeista Martin Kaymer lensi laulukuoroon jo perjantaina, eikä ikääntyneen Bernhard Langerin iskukyky riitä enää voittoihin saakka pääkiertueilla.

Siem alotti finaalikierroksen kolmella perättäisellä birdiellä, mutta hänen kohtalokseen koituivat reikien 7-9 tuplapar ja kaksi bogia. 31-vuotias mettmannilainen nousi 16:n birdiellä vielä tilanteeseen -10, mutta ahnas takaa-ajo söi lopussa rentouden. Siem (-9) jakoi lopputuloksissa Henrik Stensonin kanssa kuudetta sijaa.

Päivän parhaasta tuloksesta (66) vastasi Paul McGinley, joka oli nousta 27. sijalta vaivihkaa uusintaan saakka. Irlantilainen (-10) päätyi kisassa jaetulle kolmannelle tilalle Gonzalo Fernandez-Castanon sekä harmillisen bogin 17:llä tehneen Chris Woodin kanssa.

Danny Willett pähkinänkuoressa:

Koko nimi: Daniel John Willett Ikä: 24 Syntymäpaikka: Sheffield Pituus: 180 cm Paino: 83 kg Kotipaikka: Sheffield ja Lontoo Harrastukset: musiikki, jalkapallo ja biljardi Opiskellut USA:ssa (Jacksonville State University) Ammattilaiseksi: 2008 Voitot Euroopan kiertueella: 1 Kotisivu: www.dannywillett.co.uk

Wikström 30:s Prahassa

Melissa Reid voitti sunnuntaina neljännen kerran LET-kiertueella. Kuva: LET/Tristan Jones

Melissa Reid voitti sunnuntaina neljännen kerran LET-kiertueella. Kuva: LET/Tristan Jones

Ursula Wikströmin päätöskierros LET-kiertueeseen kuuluvassa Prague Golf Mastersissa sujui par-tahdissa 72 lyönnillä. Wikströmin kolmen kierroksen yhteistulos 215 (72-71-72) alitti kilpailua isännöineen Albatross Golfin kentän parin yhdellä lyönnillä. Vantaalainen jakoi lopputuloksissa sijaa 30. Toinen päätöskierrokselle tiensä selvittänyt suomalainen, Jenni Kuosa (41:s) hävisi Wikströmille yhdellä lyönnillä.

Prahassa pelatun kilpailun voiton vei päätöskierrokselle kärkipaikalta startannut Melissa Reid (-9). Turnaus oli englantilaiselle ensimmäinen sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli menehtynyt auto-onnettomuudessa Saksassa toukokuun lopulla.

Kakkoseksi kiri Italian Diana Luna (-8), kolmatta sijaa jakoivat sunnuntain parhaan kierrostuloksen (66) pelannut Australian Rachel Bailey sekä Englannin Rebecca Hudson. Kaksikko päätyi lopputulokseen seitsemän alle.

”Tuuli oli tänään hankala ja tein sen takia monta virhettä mailan valinnassa. Välillä lyönnit jäivät lyhyeksi ja välillä taas jouduin chippaamaan lipulle viheriön takaa. Aikamoisia pelastuksia oli tehtävä, että sai pidettyä pelin hengissä”, Wikström sanoi kierroksensa jälkeen. ”Nyt on edessä pitkä breikki, joka pitää sisällään sekä lomailua että treeniä.”

Wikströmillä on edessään reilun kuukauden pituinen tauko ja seuraavan kerran hänet nähdään tositoimissa Irlannissa elokuun alussa. Kiertueen seuraava turnaus pelataan kolmen viikon päästä Etelä-Afrikassa, mutta suomalaisia ei siellä näillä näkymin nähdä. Ennen Irlannin mestaruuskisoja on vielä vuorossa kiertueen rahakkain kilpailu, Ranskassa pelattava Evian Masters. Palkintosummaltaan lähes 2,5 miljoonan euron kilpailuun ei osallistu suomalaispelaajia.

Wikström on pelannut tänä vuonna kahdeksassa kilpailussa ja sijoitus kiertueen rahalistalla on yhdeksäs. Tienestejä on koossa 62 500 euroa.

Walker voittoon Aviemoren tynkäkisassa

Sam Walkerin birdie kolmannella uusintareiällä oli Simon Wakefieldille liikaa.  &copy Getty Images

Sam Walkerin birdie kolmannella uusintareiällä oli Simon Wakefieldille liikaa. &copy Getty Images

Scottish Hydro Challenge jouduttiin typistämään 54 reiän kilpailuksi, yöllä pelikentän kelvottomaksi tehneen rankkasateen vuoksi. Kentällä kävi sunnuntaina ainoastaan brittikaksikko Sam Walker ja Simon Wakefield, jotka olivat kolmen kierroksen jälkeen tasatuloksessa -12. Walker ratkaisi pelin edukseen kolmannella uusintareiällä. Challenge Tourin rankingykköseksi noussut Magnus A Carlsson (-11) oli kolmas.

Kolme kertaa tuloksen 70 pelannut Mikko Korhonen (-3) päätyi sijalle 36. Peter Erofejeff (53:s) hävisi Korhoselle kaksi lyöntiä. Kisan kolmas suomalainen Antti Ahokas karsiutui jatkosta 36 reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje