[11][17]

[11][17]

Wiegele puolustaa voittoa Ranskassa

Vannoutuneena rock-musiikin ystävänä tunnetun Martin Wiegelen tukka hulmuaa seuraavan kerran Lumbres'n turnauksessa. © Getty Images

Itävaltalaiset pelaajat eivät ole liiemmin juhlineet Euroopan vaativilla ammattilaiskiertueilla. Maan kiistaton ykköspelaaja on kahden ET-voiton Markus Brier, mutta silloin tällöin hyviä otteita ovat esittäneet myös Martin Wiegele,Bernd Wiesberger, Thomas Feyrsinger ja Florian Praegant.

Brierin lähimmistä haastajista Wiegelellä on selvä aikomus pyrkiä maan ykköspelaajan paikalle. Viime vuonna alkanut ”projekti” johti kesäkuussa kahteen peräkkäiseen voittoon Itävallassa ja Ranskassa. Wiegele oli Klagenfurtin CT-kisan ykkönen, kunnes kaksi viikkoa myöhemmin oli Saint-Omer Openin voiton vuoro.

Mikäli Wiegele uusii viikonvaihteessa Lumbres’sa Pohjois-Ranskassa pelattavan kisan voiton, tulee hän samalla tehneeksi kilpailun historiaa. Saint-Omer Open on ollut vuodesta 2000 lähtien Challenge Tourin ohjelmassa, viimeiset kahdeksan vuotta kisa on pelattu CT:n ja Euroopan kiertueen yhteisturnauksena.

Turnauksen suurin voittajasuosikki lienee silti Jamie Donaldson, joka löytyy Race to Dubai -listalta 37. sijalta. Donaldson on yltänyt neljässä viimeisimmässä kisassaan kolme kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Italian avoimissa walesilainen oli seitsemäs.

Menestystä voi tulevina päivinä povata myös Saint-Omer Openin vuonna 2008 voittaneelle David Dixonille, joka oli Torinossa 15:s. Kisan osallistujista noin puolet ovat Challenge Tourin pelaajistoa. Heistä viime viikolla Allianz Openin voittanut Philip Archer on niin ikään mukana Lumbres’sa.

Suomalaisista Saint-Omer Openissa nähdään Mikko Korhonen sekä varasijalta pelipaikan saanut Antti Ahokas. Kun jalkavaivaiset Mikko Ilonen ja Roope Kakko ovat kauden loppuun saakka sivussa, jää tällä erää Korhosen ja Ahokkaan vastuulle maan miespelaajien menestys kansainvälisillä kilpakentillä.