11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Westwood voitti taas

Lee Westwood koki sunnuntaina ainutlaatuisen hetken voittaessaan turnauksen maailmanlistan ykkösenä. © Getty Images

Viikko sitten maailmanlistan kärkipaikan itselleen takaisin valloittanut Lee Westwood esitti Koreassa asemansa veroisia otteita. Hän kiri Ballantine’s Champioshipin finaalikierroksella voittoon yhteistuloksellaan 276 (-12) lyöntiä. Kisafiilikseen hiljalleen lämmennyt britti pelasi sunnuntaina koko päivän parhaan tuloksen 67.

Voitto oli Westwoodille toinen viikon sisällä, sillä hän oli ykkönen myös viime viikonloppuna pelatussa Aasian kiertueen kilpailussa.

”Olen voittanut ennenkin kaksi kisaa peräkkäin, mutta on tämä erityisen hienoa. Ei ole koskaan helppoa latautua voiton jälkeiseen kilpailuun”, Westwood sanoi.

Westwood pelasi sunnuntaina virheettömästi tehden kierroksellaan viisi birdietä. Näistä voiton ratkaissut viimeinen birdie tuli ison katsomon edessä 18:lla.

Jiménez taipui kalkkiviivoilla

Birdietä olisi tarvinnut viimeisellä reiällä myös johtopallossa pelannut Miguel Angel Jiménez venyäkseen tasoihin Westwoodin kanssa. Hänen jatkolyöntinsä meni 18:n takabunkkeriin, josta espanjalainen lähetti pallonsa viiden metrin päähän reiästä. Birdieputti oli yritykseltään hyvä. mutta Jiménezin oli tällä kertaa tyytyminen kakkossijaan.

”Nautimme Jiménezin kanssa lauantaina yhteisen illallisen. Sanoin hänelle aterian jälkeen, että tapaamme huomenna play offissa. Paljosta ei ollut kiinni, että näin olisi käynyt”, Westwood hymyili.

Kolmanneksi sijoittui kotiyleisön riemuksi Sang-hyun Park. Korealainen nousi viimeisen reiän eaglen ansiosta kahden lyönnin päähän voittajasta. Merkit korealaisten miespelaajien noususta maailman huipulle ovat selvät. Soulissa neljä korealaista ylsi kymmenen parhaan joukkoon, joten K.J. Choin, ja Y.E. Yangin manttelinperijöistä ei ole kohta pulaa.

Jos

Jos Miguel Angel Jiménezin bunkkerilyönti 18:lla olisi pysähtynyt vähän lähemmäksi reikää, niin…

Vierailevana tähtenä esiintynyt Dustin Johnson (-9) oli neljäs. Paras pohjoismaalainen (5:s) Alexander Noren oli vielä ulosmenon jälkeen kiinni voittotaistelussa, mutta lukuisat virheet pitkin päivää söivät ruotsalaisen mahdollisuudet.

Soulin turnauksen voitto nosti Westwoodin voittojen määrän Euroopan Tourilla 21:een. Voittorintamalla on kuitenkin ollut hänen osaltaan viime aikoina hiljaista, sillä edellinen ET-voitto oli peräisin vuodelta 2009. Westwoodin voitottomuus on ollut yksi tämän vuoden puheenaiheista, kun on pohdittu maailmanlista toimivuutta ja oikeudenmukaisuutta. Lista peilaa pelitapahtumia kahden edellisen vuoden ajalta tähän päivään, joten Westwood on World Rankingin kärkeen noustuaan paikkansa ilman muuta ansainnut.

Euroopan kiertue suuntaa kulkunsa Soulista Barcelonaan, jossa käynnistyy torstaina Espanjan avoimet mestaruuskilpailut. Suomalaisista kisaan osallistuu Mikko Korhonen. Roope Kakon mahdollinen mukaanpääsy selviää lähipäivinä, tällä hetkellä Kakko on ilmoittautumislistalla neljännellä varasijalla.

Lee Westwood pähkinänkuoressa:

Ikä: 38 Syntymäpaikka: Worksop, Englanti Kotipaikka: Worksop, Englanti Pituus: 183 cm Paino: 89 kg Perhesuhteet: Naimisissa. Vaimo: Laurae, lapset: Samuel Bevan (2001) ja Poppy Grace (2004) Harrastukset: Elokuvat, snooker, autot ja Nottingham Forest Ammattilaiseksi: Vuonna 1993 Kaudet ET:llä: Vuodesta 1994 lähtien Voitot ET:llä: 21 World Ranking -sijoitus: 1

Marko Kuivasaari

Lee Westwood, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje