9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Viisi suomalaista jahtaa paikkaa ET:n karsintafinaaliin

Kaudella 2009 muutamaan otteeseen kykynsä Euroopan Tourilla osoittanut Roope Kakko metsästää loppuviikosta paikkaa kiertueen karsintafinaaliin.

Vuodesta 1976 lähtien pelatut Euroopan Tourin karsinnat eivät ole olleet suomalaisille mikään suurmenestys. Sitten 90-luvun vain Tuomas Tuovinen (2005) on onnistunut saamaan pelioikeuden ET:lle, vaikka sinänsä monia osaavia ja kansainväliset kriteerit täyttäviä pelaajia on maahamme vähitellen kasvanutkin. Tuovista edelsi Anssi Kankkosen vuoden 1995 läpimeno, joten kymmenen vuoden ajanjaksoon mahtuu lukuisia epäonnistuneita yrityksiä.

Viime vuonna toisessa karsintavaiheessa oli suomalaisista mukana: Antti Ahokas, Joonas Granberg, MikkoKorhonen, Janne Mommo, Jaakko Mäkitalo ja Thomas Sundström. Nyt heistä ovat mukana vain Ahokas, Mäkitalo ja Sundström, sillä Granbergin ja Mommon tie nousi pystyyn tänä vuonna jo ensimmäisessä karsintavaiheessa. Korhonen puolestaan varmisti riittävän hyvällä Challenge Tourin rankingillaan suoran paikan karsintafinaaliin. Muut kakkosvaiheessa esiintyvät pelaajat ovat Roope Kakko ja Peter Erofejeff.

Viime kaudella yksikään suomalainen ei kyennyt raivaamaan itseään toisesta karsintavaiheesta eteenpäin. Tällä kertaa on realistista odottaa, että 2-3 pelaajaa etenee Korhosen seuraksi joulukuussa pelattavaan finaaliturnaukseen. Vain yksi läpäisijä olisi ehdottomasti jo pettymys.

Perjantaina alkavaan toiseen karsintavaiheeseen on ilmoittautunut mukaan yhteensä 316 karsijaa, jotka pelaavat 72 reiän kisansa neljällä eri kentällä: Arcons Gardensissa, Costa Ballenassa, Hacienda Del Alamossa ja El Valle Golf Resortissa. Kentistä kaksi ensiksi mainittua on Jerezissä ja kaksi jälkimmäistä Murciassa.

Suomalaisten kisakentät jakautuvat siten, että Sundström pelaa Arcons Gardensissa, Mäkitalo ja Ahokas Costa Ballenassa sekä Kakko ja Erofejeff Hacienda Del Alamossa. Tarkka lukumäärä paikan finaaliturnaukseen lunastavista on luvassa vasta perjantaina, mutta viime vuonna neljältä kentältä pääsi jatkoon vajaat 20 pelaajaa/kenttä.

Etukäteen ajatellen Ahokkaalla, Kakolla ja Mäkitalolla on sen verran paljon osaamista, että heistä kunkin pitäisi mennä normaalisuorituksella karsintafinaaliin. Kolmikon ongelma on kuitenkin tällä kaudella ollut räikeä alisuorittaminen. Siksi heidän todellisia mahdollisuuksiaan on vaikeaa arvioida. Akkujen lataamisesta ei pitäisi homman silti olla kiinni, sillä niin paljon karsinnan toiseen vaiheeseen on kaikilla pelaajilla ollut aikaa valmistautua.

Sundström voitti Finnish Tourilla yhden kisan ja sijoittui Erofejeffin tavoin kerran kakkoseksi. Tältä menestyspohjalta jo heistä toisenkin eteneminen karsintafinaaliin olisi melkoinen yllätys.

Naisten karsintajärjestelmä on miesten vastaavaan verrattuna huomattavasti suppeampi. Karsinnat käynnistyvät maanantaina ensimmäisen vaiheen turnauksella, josta parhaat valikoituvat ilman muita välivaiheita suoraan karsintafinaaliin.

Suomalaisista jatkopaikkaa lähtevät tavoittelemaan: Sohvi Härkönen, Linda Henriksson, Elina Ikävalko, Annika Korkeila, Elina Nummenpää sekä Nordea Touria tänä vuonna suvereenisti hallinnut Kaisa Ruuttila.

La Mangassa kilpailtavassa esikarsinnassa on mukana eniten pelaajia Englannista eli kaikkiaan 26. Ruotsalaisia on imoittautunut neljä pelaajaa vähemmän. Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje