18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Varma voittaja?

Ruotsalaiset saanevat sunnuntaina toisen peräkkäisen kotivoiton Nordea Mastersissa. © Getty Images

Pelaajat ovat innostuneet muotoilemaan toden teolla Bro Hofin kenttäennätystä Nordea Mastersissa. Perjantaina Alexander Noren ja Shiv Kapur (66) siirsivät vanhan ennätyksen syrjään, kunnes JinJeong laittoi vielä päivän kuluessa lyönnillä paremmaksi.

Eteläkorealainen ei saanut nauttia yhtä yötä pidempään kenttäennätyksestään, kun Noren iski kisan kolmannella kierroksella taululle komeat lukemat 63 lyöntiä.

Hurjassa iskussa oleva Noren venytti johtonsa 11 lyöntiin ennen toiseksi noussutta Bubba Watsonia. Haningesta kotoisin olevan pelaajan johto on marginaaliltaan kaikkien aikojen toiseksi suurin Euroopan kiertueella 54 reiän jälkeen. Tilaston kärjessä on Retief Goosen, joka lähti vuonna 2002 Johnnie Walker Classicissa 13 lyönnin johdossa viimeiselle kierrokselle.

Golfissa ei pidä koskaan julistaa voittajaa etukäteen, mutta myös historian kirjat ovat Norenin puolella. Yksikään pelaaja ei ole noussut viimeisellä kierroksella voittajaksi ET:llä yli kymmenen lyönnin takaa.

Kolmen lyönnin johtoasemassa kolmannelle kierrokselle lähtenyt Noren näytti hetken aikaa saavan Watsonista kunnon vastuksen. Vasuri aloitti päivän kolmella peräkkäisellä birdiellä, Norenin päästyä ensimmäisen makuun vasta vitosella.

Noren kaasutti karkuun

Pian tämän jälkeen Norenista näkyi vain perävalot. Hän teki kierroksellaan kaikkiaan seitsemän birdietä ja yhden eaglen vältyttyään Bro Hofilla jo toisena päivänä peräkkäin bogeilta.

”Mahtava fiilis. En olisi uskonut, että tällaisia tuloksia on mahdollista pelata. Jokainen lyönti meni niin kuin halusin. Olen 20 alle: alun perin ajattelin, että on hyvä jos selvitän cut-rajan”, ystävänsä häihin kiirehtinyt Noren sanoi.

Bro Hofin pitkän kentän olisi luullut palvelevan parhaiten Watsonia, mutta hän epäonnistui kierroksen loppupuolella. 11 reiän jälkeen viisi alle ollut jenkki pelasi viisi viimeistä reikää kolme yli menettäen käytännössä mahdollisuutensa voittoon.

Bubba

Bubba Watson on finaalikierroksella lähes epätoivoisen tehtävän edessä. &copy Getty Images

Watson innostui ylistämään lehdistötilaisuudessa kovassa liidossa olevaa ruotsalaista: ”Hän pelaa juuri nyt niin hyvin kuin Rory McIlroy US Openissa. Kun joku pelaa tuolla tavalla, ei itse voi tehdä muuta kuin antaa mennä vaan.”

”Pelasin todella hyvin, kunnes kadotin fokuksen sisääntulossa. Yksi huono lyönti 18:lla maksoi minulle tuplabogin”, Watson harmitteli.

Christian Nilsson sekä Jaco Van Zyl jakavat Nordea Mastersissa kolmatta sijaa tilanteessa -8.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje