16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäki katkaisi Valderramassa karsiutumisputkensa – Samoojan tie nousi pystyyn

Sami Välimäki jatkaa lupaavista asemista Andalucia Mastersin kolmannelle kierrokselle. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen lähtee yhdeksänneltä sijalta kolmanteen päivään.

Sami Välimäki käytti perjantaina avauskierroksen tapaan 72 lyöntiä Real Club Valderramassa Sotograndessa pelattavassa Andalucia Masters -turnauksessa. Kokonaistilanteessa +2 oleva Välimäki jakaa turnauksessa 36 reiän jälkeen 26. sijaa.

Hyvällä ilmeellä pitkästä aikaa pelaavan Välimäen esitys oli myös reikätulosten valossa yhtäläinen torstain kierroksen kanssa. Tälläkin kertaa hänelle kirjattiin kaksi birdieä ja kolme bogia.

”Pelissä oli hyviä ja huonoja jaksoja. Nautin kuitenkin koko päivästä, kun sai pelata huikean suomalaisyleisön edessä”, Välimäki kertoi.

Asetelmat viikonlopun kierroksia ajatellen ovat mukavat: matkaa kärkikymmenikköön ja yhdeksättä sijaa jakaviin pelaajiin on kolme lyöntiä. Kilpailua johtavaan Romain Langasqueen eroa on tuplasti enemmän.

Välimäki katkaisi Euroopan legendaarisimpiin kenttiin kuuluvassa Valderramassa kolmen kilpailun karsiutumisputkensa. Jatkopaikka on hänelle kauden 21. turnauksessaan kaikkiaan yhdeksäs.

Kalle Samooja (+7) kiersi kentän Välimäen tavoin 72 lyönnillä. Tuhti parannus ei kuitenkaan riittänyt viemään turkulaista jatkokierroksille, jonne pääsy olisi vaatinut kaksi lyöntiä paremman tuloksen.

Samooja esitti hyvän kirin toisella (1–9) kenttäpuoliskolla, jonka hän pelasi kaksi alle. Rasitteeksi koituivat etuysillä (10–18) tulleet neljä bogia.

”Muutama virhe maksoi liikaa tällä viikolla. Peli oli muuten kyllä ihan hyvällä mallilla, ja viikonlopun peleille olisi pitänyt päästä
pelaamaan”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Putteri oli vähän kylmä, kun en oikein saanut keskimatkan putteja sisään. Oli kyllä enemmän annettavaa tällä viikolla.”

Suomalaisista Tapio Pulkkanen (-1) on kilpailun puolivälissä hienosti jaetulla yhdeksännellä tilalla. Eroa kärkeen on maltilliset kolme lyöntiä. Mikko Korhonen (+11) koki Samoojan tavoin karsiutumisen. Karsiutujien joukkoon ajautui myös vaisusti pelannut maailmanlistan ykkönen Jon Rahm (+10).

Paalulla Romain Langasquella on lyönnin etumatka nelikkoon Sebastian Söderberg, Laurie Canter, Ryan Fox ja Matt Fitzpatrick. Kentän vaativuudesta kertoo, että vain 12 pelaajaa on alle parin.

Suomalaisten lähtöajat kolmannella kierroksella (Suomen aikaa):

12.00 Wil Besseling NED-Ashley Chesters ENG-Sami Välimäki
13.22 Renato Paratore ITA-Jason Scrivener AUS-Tapio Pulkkanen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje