Välimäellä ja Pulkkasella onnistunut avauspäivä European Tourilla - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäellä ja Pulkkasella onnistunut avauspäivä European Tourilla

Sami Välimäki taisteli lopun onnistumisilla kierrostuloksensa alle parin. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen pelasi Celtic Manorissa heikoimman kierroksensa vuosikausiin.

Sami Välimäki oli hyvällä pelipäällä torstaina Celtic Manorin -kentällä käynnistyneessä Wales Open -turnauksessa. Hän aloitti urakkansa tuloksella 70 (-1), millä heltiää ensimmäisen kierroksen jälkeen jaettu 13. sija.

Viime viikon Celtic Classicissa kuudennen sijan jakanut Välimäki sai kierrokselleen hyvän alun tehtyään kaksi birdieä viiden ensimmäisen reiän jaksossa. Etuysi sujui virheittä, mutta toisella kenttäpuoliskolla viilentynyt putteri toi mutkia matkaan.

Välimäki teki kolme bogia, mutta paikkaili hienosti tilannetta tekemällä kierroksen loppuun päivän kolmannen ja neljännen birdien.

”Selvitin ensimmäiset yhdeksän reikää -2 hyvällä taistelulla. Takaysillä lyönnit paranivat, mutta tatsi (tuntuma) putteriin hävisi totaalisesti. Onneksi lopussa tuli pieni onnistuminen, ja sain kierroksen alle parin”, Välimäki kertoi.

Välimäki on Wales Openia johtavia Englannin Jordan Smithiä ja Skotlannin Connor Symeä neljä lyöntiä perässä. Seitsemättä sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on yksi lyönti.

Myös Tapio Pulkkanen pelasi ryhdikkään kierroksen, vaikka korttiin kaksi tuplabogia ja yksi bogi eksyivätkin. Vastapainoksi hän teki mukavasti viisi birdieä, ja ”Hattu-Tapio” on tuloksellaan 71 (par) jaetulla 26. tilalla.

”Ihan hyvä avaus melko haastavassa kelissä. Muutama huono lyönti maksoi tuplien muodossa, mutta muuten oli vahvaa tekemistä. Samaa rataa huomenna”, Pulkkanen sanoi.

Kisan kolmannelle suomalaiselle, Mikko Korhoselle päivä ei hymyillyt. Hän teki 75 (+4) lyöntiä vaatineella kierroksellaan kaksi birdieä, kolme bogia ja yhden triplabogin.

”Ihan täyttä paskaa. Huonon kierros moneen vuoteen, haluton ja mauton. En nähnyt yhtään lyöntiä, enkä puttilinjaa. Kroppa oli löysä ja myös asento huono”, hän moitti suoritustaan Celtic Manor -kentällä.

Sijaa 99. jakava Korhonen on ennustetulla cut-rajalla viimeisissä jatkopaikoissa kiinni olevista pelaajista kahden lyönnin päässä.

”Eipä siinä, jatketaan eteenpäin”, Korhonen mietti lähtökohtiaan toiselle kierrokselle.

Korhosen caddiena tällä viikolla toimii Mikko Ilosen caddiena hänen uransa loppuaikoina työskennellyt Jason Hempleman. Vakituinen caddie Nick Mumford loukkasi nilkkansa trampoliinilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje