21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Valderramaa ei niin vain piestä – par on kuuluisalla kentällä tälläkin viikolla kovaa valuuttaa

Kalle Samooja pelasi mielestään paremmin kuin tulos antaa ymmärtää. Kuva: Getty Images

Peliinsä tyytyväinen ollut Kalle Samooja kärkkyy avauskierroksen jälkeen top 10:n tuntumassa.

Nimi Valderrama saa monet huippugolfin ystävät kumartamaan syvään. Syystäkin. Onhan kentällä pelattu melkoinen määrä eturivin turnauksia aina Volvo Mastersista Ryder Cupiin ja WGC-American Express Championshipistä Andalucia Mastersiin saakka.

Tämä Robert Trent Jonesin suunnittelema, vuonna 1974 avattu kenttä on tottunut pitämään pintansa, eikä Sotogranden alueella Etelä-Espanjassa sijaitsevalla areenalla ole liiemmin mässäilty alhaisilla tuloksilla.

Valderrama näytti tarjoilevan torstaina käynnistyneen Andalucia Mastersin avauspäivänä juuri sitä mitä osattiin etukäteen odottaa. Aamun lähtijöistä vain viisi pelaajaa onnistui alittamaan kentän parin, 71, kun navakka tuuli ja kovat viheriöt tekivät tulostehtailun vaikealla kentällä tavallista työläämmäksi.

”Täällä on jo tarpeeksi hankalaa saada väylä- ja griiniosumia tyynelläkin säällä. Kentällä on sellainen kaaos päällä, että on pakko vain nauraa. Muussa tapauksessa kenttä murtaa sinut ja nauru vaihtuu itkuksi”, tuloksen 73 (+2) pelannut ja 25. sijaa jakava Andy Sullivan kuvaili.

Englantilaisella on tuoreessa muistissa, miten kentällä irrotellaan, kun areena ei ole vaikeimmasta päästä ja olosuhteet ovat mahdollisimman suotuisat. Hän uhitteli elokuussa European Tourin 72 reiän ennätystä voittamalla English Championshipin 27 lyöntiä parin alittaneella lopputuloksella.

Sullivanin tavoin +2-tuloksen pelasi myös Kalle Samooja, joka ei kaksi birdieä ja neljä bogia tehneenä tule olemaan avauskierroksen jälkeen kovin kaukana top 10:stä.

”Päivän keli oli raju ja onhan kenttä varmaan yksi maailman vaikeimpia. Griinit oli hidastettu täksi päiväksi, ettei tulisi tuulikeskeytyksiä. Harkkapäivänä vauhti oli 12,3 jalkaa, tänään vain 11”, sijaa 24 jakava Samooja kertoi tiedotteessa.

Samoojan meno oli torstaina tasaista ja peluri oli itsekin tyytyväinen peliinsä.

”Pelasin hyvää peliä tänään. Jotenkin tuntui, että parempaa kuin tulos antaa ymmärtää. Putteja oli vaikea saada sisään, mutta pysyin hyvin pelissä, eikä mitään pahoja kämmejä tullut.”

Kahdesti peräkkäin karsiutunut Tapio Pulkkanen halajaa Valderramassa viikonlopun kierroksille. Kuva: Getty Images

Kierroksen loppusuoralle ennättänyt Tapio Pulkkanen (T54) on ennustetun karsintarajan oikealla puolella tilanteessa +4. Wales Openin kakkonen, Sami Välimäki (T87) pelasi tuloksen 77 (+6).

Andalucia Mastersin kärkipaikkaa jakavat kierroksensa loppuun asti pelanneista Connor Syme, Jorge Campillo, Guido Migliozzi ja John Catlin. Nelikko avasi pelin tuloksella 69 (-2). Viidentenä pelaajana kaksi alle -tilanteessa on Adrien Saddier, joka etenee sisääntulon alkupuolella.

Pep Angles (-1) on kuudennella sijalla, lyönnin päässä kärjestä, muita parin alittavia tuloksia ei toistaiseksi ole.

Tulos par oikeuttaa tällä hetkellä jaettuun seitsemänteen sijaan, ja on täysin mahdollista, että paria sivuava lopputulos riittää Real Club Valderraman kentällä top 10 -sijoitukseen. Tämä olisi ensimmäinen kerta ET:llä kuluvalla kaudella. Useasti 36 reiän par-tuloksella ei ole asiaa jatkokierroksille.

Tuloslistan toinen pääty kertoo karua kieltä kentän ja olosuhteiden vaikeudesta. Toistakymmentä pelaajaa on kirjaamassa kahdeksaisella alkavan kierrostuloksen, joukossaan viime kaudella ET:llä itsensä läpi lyönyt Robert MacIntyre ja vuoden 2019 British Mastersin voittaja Marcus Kinhult.  Myös keskeyttäneitä oli poikkeuksellisen paljon, neljä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje