18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Vaikeuksien kautta voittoon

Hennie Otolle aukesi voiton myötä paikka Dubain huipputurnaukseen. © Getty Images

Hennie Oton (-14) hermot pitivät kuin pitivätkin Etelä-Afrikan avointen kriittisillä hetkillä. Hän voitti kotimaansa arvostetuimman turnauksen lyönnin erolla Bernd Wiesbergeriin. Saavutuksensa myötä Otto varmisti paikkansa kauden 2011 huipentavaan Dubai World Championshipiin.

Oton voitto näytti jo melko selvältä 12. reiän jälkeen. Hän johti kisaa kolmella lyönnillä, mutta päästi hyvin finaalikierroksella venyneen Wiesbergerin tasoihin 16:lla. Otto ryhdistäytyi kreivin aikaan ja nappasi uudelleen yksin kärkipaikan seuraavan reiän birdiellään. Voittoon vaadittavan parin tuloksen 72 pelannut Otto teki ilman minkäänlaisia ongelmia.

”Mietin eilen, että jos pelaan sunnuntaina neljä alle, niin lähimpänä olevien on pelattava seitsemän alle. Ihan tuon kaavan mukaan tämä ei ratkennut”, Otto sanoi.

Hänestä tuli sunnuntaina kauden kuudes eteläafrikkalainen voittaja, Ernie Elsin, Louis Oosthuizenin, CharlSchwartzelin (2), Thomas Aikenin ja Garth Mulroyn seuraksi. 35-vuotiaalle Otolle voitto oli uran toinen Euroopan kiertueella, ensimmäinen tuli vuonna 2008 Italian Openista.

Mukavasti tällä kaudella esiintynyt Wiesberger oli lähellä voittoa myös Gleneaglesissa pelatussa Johnnie Walker Championshipissä, mutta tuolloin Thomas Björn kuori kermat kakun päältä viiden miehen uusinnassa. Itävaltalainen jäi viisi pykälää niiden 60 joukosta, jotka pelaavat Dubaissa kauden viimeisen turnauksen. Sitä ennen pelataan vielä Hong Kongissa, mutta Wiesbergerille ei pelipaikkaa Fanlingin kisaan irronnut.

Kolmannen sijan jakoivat 11 alle pelanneet Ockie Strydom, Aiken sekä korttinsa ET:lle sinetöinyt RichardMcEvoy.

Mikko

Mikko Korhosen pelit jatkuvat ET:n toisen vaiheen karsinnoissa tulevana perjantaina. &copy Getty Images

Etelä-Afrikan avoin mestaruusturnaus tuotti joillekin pelioikeutensa puolesta taistelleille ilonaiheita, mutta enimmäkseen pettymyksiä. Yksi iloisista oli entinen Ryder Cup -pelaaja Philip Price, joka kiipesi täpärästi turvaan upotettuaan viimeisellä reiällä peräti 24 metrisen birdieputin.

Mainion amatööriuran pelannut Lloyd Saltman (9:s) olisi tarvinnut leiman uusimiseen parin 18:lla, mutta skotlantilainen sortui paineiden alla tuplabogiin.

Ilman korttia jäi myös Mikko Korhonen, joka pelasi sunnuntaina jo kolmannen kerran peräkkäin tuloksen 71. Yhteistulokseen -5 päätynyt suomalainen oli 13. reiän jälkeen kierrostaan kaksi yli, mutta pystyi tekemään jatkossa vielä kolme birdietä.

Korhoselle olisi kelvannut Ekurhulenista ensi kauden pelioikeutta ajatellen vain voitto, mutta haaste oli liian kova. Suora paikka kiertueen karsintafinaaliin olisi vaatinut kolmannen sijan. Näin ollen Korhosen pelit jatkuvat ensi perjantaina alkavissa ET:n toisen vaiheen karsinnoissa.

Hän sijoittui kiertueen ansiolistalla 163:nneksi tienattuaan 22 turnauksessa 113821 euroa. Varsin tyydyttävästi sujunut kausi ensikertalaiselta, joka olisi kääntynyt kiitettävän puolelle jos plakkariin olisi tarttunut voitto tai pari top-3-sijoitusta. Tässä on Korhosen pelin haavoittuvaisin kohta. Nummelalainen pelaa tasaisia turnauksia parin tuntumassa ja muutaman lyönnin alle, mutta huippusijoituksiin yltäminen vaatii vielä lisää räväkkyyttä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje