23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

U.S. Amateurissa uskomaton uusinta

Jacob Bergeron eteni U.S. Amateurin reikäpeleihin erikoisten vaiheiden jälkeen. Kuva Getty Images

Uusinnassa pelattiin vain kaksi reikää, mutta se kesti lähes kaksi tuntia.

Maailman arvostetuimpiin kuuluva amatööriturnaus, U.S. Amateur, on parhaillaan käynnissä Yhdysvaltain länsirannikolla Pebble Beachissä. Kahden kierroksen lyöntipelikarsinnan jälkeen 64 parasta eteni reikäpelivaiheeseen, mutta kesti hetken ennen kuin reikäpelien ottelukaavio oli selvillä.

Lyöntipelikarsinnan 64. sijaa tuloksella +4 päätyi nimittäin jakamaan peräti 24 pelaajan ryhmä. Edessä oli siis 24 pelaajan uusinta, josta vain yksi eteni jatkoon.

Ensimmäiseksi uusintareiäksi valittiin osuvasti Pebble Beachin 17. reikä, merta kohti lyötävä haastava par-kolmonen, jolla on takatiiltä mittaa tasan 200 metriä.

Reiän vaikeudesta huolimatta oli kuitenkin melko selvää, että 24 pelaajan uusinnassa – joka pelattiin kuudessa neljän pelaajan ryhmässä – par ei jatkoon riittäisi. Pelaajilla oli siis oletusarvoisesti tasan kaksi lyöntiä aikaa pelata itsensä jatkoon tai ainakin jatkorei’ille.

Birdiejä reiällä tehtiin lopulta kaksi. Ensimmäisenä onnistui kolmannessa uusintaryhmässä pelannut Jacob Bergeron, joka löi rautanelosensa puolentoista metrin päähän lipusta ja ujutti puttinsa sisään.

Bergeron oli vähällä laittaa pelin heti kerrasta poikki, kun muita birdien tekijöitä ei ilmaantunut. Toiseksi viimeisenä pelaajana birdieä jahdannut Peter Kuest onnistui kuitenkin lopulta upottamalla noin kolmimetrisen puttinsa.

Bergeron ja Kuest jatkoivat uusintaa Pebble Beachin tunnetulle par 5 -päätösreiälle, joka sekin oli tapahtumiltaan erikoinen.

Kumpikin löi ensin draivinsa varmasti väylän vasempaan laitaan lähelle rantajyrkännettä, mistä griiniä on paras lähestyä. Bergeronin lay-upiksi suunniteltu kakkoslyönti aukesi kuitenkin pahasti oikealle ja päätyi griinin edessä olevan suuren sypressin katveeseen.

Kuest yritti pelata oman lyöntinsä varmasti väylälle, mutta löi rautakuutosellaan pahan hukin, joka kimposi rantavallista Tyyneen valtamereen. Bergeron joutui tyytymään puun takaa välilyöntiin griinin eteen, mutta etu oli yhä hänellä.

Kuest pelasi neljännen lyöntinsä droppausalueelta, josta hän jätti kuitenkin wedgensä lyhyeksi griinistä. Seurannut chippi päätyi puolitoista metriä reiän taakse, mistä Kuest puttasi vielä bogey-puttinsa ohi.

Kesäkuussa U.S. Openissakin pelanneelle 20-vuotiaalle Bergeronille birdie-bogey-yhdistelmä riitti lopulta 24 miehen uusinnan voittoon. Uusinta kesti lähes kaksi tuntia, vaikka siinä pelattiin vain kaksi reikää (koko uusinnan voi katsoa yllä olevalta videolta).

Reikäpeleissä Bergeronille tuli kuitenkin noutaja heti avauskierroksella lyöntipelikarsinnan voittajan, Uuden-Seelannin Daniel Hillierin lähetettyä Bergeronin katsomoon 3/2-lukemin.

Reikäpelien toinen kierros pelataan tänään torstaina. Mukana on vielä 32 pelaajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje