11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tuuli teetti Korhoselle töitä lauantaina

Mikko Korhonen lähtee Omega European Mastersin päätöskierrokselle klo 10.35 Suomen aikaa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (70-65-71) kiersi lauantaina Omega European Mastersissa yhteensä 22 reikää, ja pelasi ne parissa. Aamulla kello 8.30 alkaen Korhonen kiersi toisen kierroksen neljä viimeistä reikää yhden alle tehtyään viimeisellä birdien.

”Iltapäivällä käyty kolmas kierros oli hankala. Tuuli nousi koko ajan, sisääntulossa oli jo noin kolmen mailan puhuri. Sain rakennettua tähän keliin ihan ok kokonaisuuden. Alku oli vähän vaikea, tuntui siltä, että aina kun missasi jonkun lyönnin, oli tuloksena bogi. Sain tehtyä hyviä pelastuksiakin”, Korhonen sanoi

Korhosen (-4) sijoitus ennen päätöskierrosta on 24:s. Eroa kärkeen on kahdeksan lyöntiä, mutta kahdeksanteen sijaan vain kolme lyöntiä.

Omega European Mastersissa jaetaan palkintorahaa 2,7 miljoonaa euroa. Sijaluku 24. tuottaisi lähes 29 000 euroa.

Kisan päätöskierroksen johtopallo on tyystin brittiläinen, kun kolmannen kierroksen kingi MatthewFitzpatrick ja Danny Willett jakavat kärkipaikkaa tilanteessa -12. Molemmat rankattiin amatöörivuosinaan korkealle, Fitzpatrick jopa listan ykköseksi.

Jos Willettin kirjava kolmas kierros ei ollut lähelläkään sitä mitä häneltä nähtiin kahtena ensimmäisenä päivänä, Fitzpatrick pisti parastaan sekin edestä. Tulos 64 oli tuulisen päivän parasta antia.

”En saanut ihan toivotuinta alku, kun tein bogin ykkösellä. Siinä vaiheessa 74 näytti todennäköisemmältä kuin 64”, sanoi karsintojen kautta paikan Euroopan kiertueelle saanut Fitzpatrick.

”Tuntuu, että peli on kulkenut jo jonkun aikaa hyvin, mutta 65 ja 64 ovat kunnon meininkiä. On kiitettävä myös hammaslääkäriä, jonka luona kävin eilen. Minulla oli aikamoista särkyä alkuviikolla, he tekivät kuitenkin hyvää työtä.”

”Tämä saattaa kuulostaa tylsältä, mutta aion ottaa huomenna lyönnin kerrallaan, ja pysyä kärsivällisenä. Vaikka se on helpommin sanottu kuin tehty.”

Willett sijoittui maanantaina kuudenneksi Openissa, mutta Omega Europan Mastersin kolmas päivä ei sujunut odotusten mukaisesti.

”Se ei ollut paras päiväni, mutta homma olisi saattanut karata käsistä pahemminkin kierroksen alkuvaiheilla. Roikuin mukana, ja loppu sujui varsin hyvin”, Willett sanoi. ”Toivottavasti huomenna pystyn pelaamaan muutaman lyönnin paremman tuloksen.”

Rafael Jacquelin (-10) on kolmantena ja David Lipsky (-9) neljäntenä. Toisen kierroksen jälkeen kakkostilaa jakaneet Seukhyun Baek ja Y.E. Yang eivät saaneet vieläkään eroa toisiinsa. Tulos -8 oikeuttaa nyt jaettuun viidenteen sijaan.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje