Tripla vei Ahokkaan mahdollisuudet karsinnnoissa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tripla vei Ahokkaan mahdollisuudet karsinnnoissa

Antti Ahokkaalla on mahdollisuus ansaita ET-pelioikeuden myötä varsin arvokas joululahja itselleen kahtena seuraavana päivänä. Seurana kuvassa Jenni Kuivainen Las Colinasin kentällä Kuva: Jarkko Jolkkonen

Antti

Antti Ahokkkaan mahdollisuudet hupenivat sähläilyyn viheriöillä &copy Getty Images

6pv.

Antti Ahokas pelaa myös kaudella 2012 Challenge Tourilla. 15:lta sijalta päätöspäivään lähtenyt Ahokas sai torstain kierrokselleen katastrofaalisen alun tehtyään tuplan ja bogeyn. Ulosmenon jälkeen Ahokas oli pudonnut rajan väärälle puolelle, mutta hän omasi kaikki mahdollisuudet 30:n joukkoon. 11:s, kentän kolmas par-kolmonen koitui kuitenkin kohtaloksi. Ahokas teki triplabogeyn, jonka jälkeen mahdollisuudet nousta rajan oikealle puolelle olivat lähinnä teoreettiset.

”Tämä oli varsin shokeeraava päivä. Otin ykkösellä neljä puttia lyötyäni lähestymisen viheriön viereen wedgella. Ensimmäinen päätyi vajaaseen metriin, siitä tönin vielä kolmasti. Toisellakin puttasin kolmasti. Kaiken piti olla kunnossa ja viheriöt olivat samat kuin aiempinakin päivinä. Ei kai sitten kuitenkaan kuuppa kestänyt. 11:lla löin avaukseni viheriölle, mutta oltuani väärällä puolella viheriötä chippasin. Pallo meni yli viheriön. Toinen chippi ja vielä kolme puttia päälle”, Ahokas kertoi ratkaisunhetkistä.

Lopullinen sijoitus oli 48:s, kolme lyöntiä paremmalla tuloksella hän olisi päässyt uusimaan yhdestä paikasta. Ahokkaan tulos oli 78, 74 olisi siis riittänyt suoraan paikkaan. Kolme ensimmäistä kierrostaan Stadium Coursella hän pelasi tuloksin 74-72-70. Päätöspäivän olosuhteet eivät juuri poikenneet aiemmista, päivän paras oli Gary Orr (65).

”Fiilikset ovat nyt varsin matalalla. Viisi päivää pelasin hyvin, olin pelissä mukana. Tämä epäonnistuminen tuli kyllä puskista, ehkä en vaan ollut mentaalisesti riittävän vahva”, Antti jatkoi ruoskimistaan.

David

David Dixon pelasi kuusi kierrosta 21 alle ja kuittasi arvokkaan ykköstila ja kortin PGA de Catalunya Resortissa pelatusta karsintafinaalista &copy Getty Images

Kuuden kierroksen mittaisen finaalin voitti Englannin kokenut David Dixon ennen maanmiestään SamHutsbya. Ruotsalaisista riman ylittivät kiertueella pitkään pelanneet Mikael Lundberg ja Peter Gustafsson, ensikertaisena ykköskiertueelle pääsee toisessa karsintavaiheessa loistanut Joakim Lagergren. Tanskalaisetkin saivat yhden miehen läpi, Thomas Norret uusi työpaikkansa karsintojen kautta: Norjan Knut Borsheim väläytti Challenge Tourilla Kazakhstanin kakkostilallaan. Karsintojen selvittäminen oli tuoreelta ammattilaiselta loistosuoritus.

Lonkkaleikkaukseen

Ahokas lentää perjantaina Suomeen. Lauantaina on edessä salibandyn kakkosdivisoonan peli. Tiistaina hän on leikkauspöydällä, lonkan tähystysleikkauksessa puhdistellaan paikkoja, alustavan diagnoosin mukaan kyseessä on lonkka-ahtauma.

”Pari vuotta se on vaivannut. Kesällä päätin että menen leikkaukseen, toipuminen ottaa 2-3 kuukautta. Sen jälkeen pääsen lyömään ja tavoitteeni on palata kisoihin huhtikuussa CT:n käynnistyessä. Sen olen nyt kyllä päättänyt, että pelaan myös kaikki ET:n kisat joihin pääsen. Aiemmin en ole tätä mahdollisuutta käyttänyt ja se on ehkä ollut virhe. Näistä CT:n kisoista pitää päästä välillä tuulettamaan päätään isompiin ympyröihin”.

Ahokkaalle ET:n karsinnat olivat jo uran kuudennet, finaalissa hän on ollut neljästi. Ainoan ET-kautensa hän pelasi vuonna 2009 voitettuaan edellisenä vuonna kaksi CT:n kisaa. Päättyvällä kaudella Ahokas pelasi näyttävimmät kierroksensa tammikuussa Johannesburgin ET-kilpailussa. Ennen viimeistä päivää Antti oli kahdeksantena, vain neljä lyöntiä voittaja Charl Schwartzelia jäljessä. Sunnuntain kierros vaati tuolloin 80 lyöntiä, lopullinen sijoitus oli 44:s.

Karsintafinaalissa Ahokkaan 78 (+6) oli 70:n pelaajan joukossa päivän neljänneksi heikoin. Harmituksen suuruuden mahdollisuuden tuhlaamisesta ymmärtää lyhyelläkin matematiikalla. Yhden epäonnistuneen kierroksen perusteella vasuria on kuitenkaan turha tuomita.

Syksyllä Ahokas pelasi useita hyviä pätkiä. Ja voittamisen taitoaan hän on näyttänyt aiemminkin. Lonkkaleikkauksen jälkeen Antti Ahokas voi hyvinkin nousta seuraavien kausien aikana vielä menestyväksi pelaajaksi ET:lle, ikää on vasta 26 vuotta. Kokemusta onnistumisista ja kasvattavista takaiskuistakin on melkoisesti.

Teemu Tyry

5.pv

Antti Ahokas on parantanut kierros kierrokselta tulostaan PGA de Catalunya Resortin Stadium Coursella (74-72-70). Viidentenä pelipäivänä Ahokkaan korttiin eksyi peräti neljä bogeyta. Vastaavasti putterikin oli lämpimänä, birdejä oli kaikkiaan kuusi, pareja vain kahdeksan.Tulos 70 tulee olemaan ensimmäisessä viidenneksessä, viidennelle ja kuudennelle kierrokselle selvisi kaikkiaan 70 karsijaa.

Ahokas on kierroksen ollessa vielä kesken 16:na yhteistuloksella kymmenen alle. Viimeiset sisäpuolella olevat ovat tuloksessa -8, joten Antilla on torstaina mainio mahdollisuus selvittää itsensä 30:n joukkoon ja täyden kortin omistajaksi.

Varsin vaisusti sujuneen Challenge Tour kauden jälkeen Ahokkaan pelit karsinnoissa ovat olleet positiivinen yllätys. Torstain kierros on luonnollisesti muillekin kuin Ahokkaalle hyvin merkityksellinen, hermot ovat pinnassa ja päätöspäivänä tuloslista tulee elämään varsin paljon.

4.Pv

Odotetun tiukkaa on ET:n karsintafinaalissa PGA de Catalunya Resortin kahdella kentällä. 156:sta aloittaneesta pelaajasta 70 parasta ja saman tuloksen jakavat pääsevät kahdelle viimeiselle kierrokselle. Nämä ovat 12 lyönnin sisällä, lopulta 30 parasta saa täyden pelioikeuden ET:lle. Sam Hutsby (-16) on johtanut koko kisan ajan, tästä huolimatta hänkin tarvitsee kohtuullisen lopetuksen kisalleen saadakseen yhden korteista.

Antti Ahokas (-8) kiersi tiistaina pääareenaa, Stadium Coursea saaden tuloksekseen 72. Avauspäivänä hän pelasi saman kentän tulokseen 74, Tour Coursella noteeraukset olivat 66 ja 64. Ahokkaan sijaluku on 25:s, joten asetelma on kihelmöivän jännittävä. Vuosina 2006 ja 2010 Ahokas jäi kuuden kierroksen jälkeen lyöninin päähän rajasta. Ahokas on jo nyt parantanut kategoriaansa Challenge Tourilla, jonne hänellä on karsinnoissa tullleen jatkoonpääsyn myötä kunnon pelioikeus.

Miljonäärit laulukuoroon

Super Nick

”Super Nick” Dougherty joutuu hakemaan tulevalla kaudella näyttöpaikkoaja enimmäkseen Challenge Tourilta &copy Getty Images

Noin puolet finalisteista saa pettyneenä pakata tavaransa neljän kierroksen jälkeen. Näiden joukossa ovat Tourilla yhteensä 26,8 miljoonaa ansainneet Jarmo Sandelin (-2), Paul Broadhurst (-1), Alastair Forsyth (+2), Joakim Haeggman (+2) sekä vasta 29-vuotias entinen lapsitähti Nick Dougherty (+3). Näistä vain Forsythilla on rajoitettu pelioikeus ( rahalistan top-150), muiden esiintymiset päätourilla jäävät vuonna 2012 satunnaisiin vierailuihin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje