5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Toinen lyöntipelipäivä oli Suomen EM-joukkueille synkkä

Kuva: Juha Hakulinen

Suomen joukkueet pelaavat reikäpelivaiheessa sijoista 9–16. Miehillä ja pojilla panoksena on säilyminen 1. divisioonassa.

Toinen lyöntipelipäivä EM-viheriöillä muodostui sääntörikkeiden ja ennakoitua kehnompien peliesitysten takia Suomen joukkueille pettymykseksi. Yksikään Suomen joukkueista, naiset, miehet ja pojat, eivät selviytyneet mitalipeleihin, vaan pelit jatkuvat reikäpeleinä taisteluna sijoista 9–16.

Naiset

Toinen kilpailupäivä Tawast Golfissa lähti käyntiin jääkylmällä suihkulla, kun selvisi, että Suomen joukkueen pelaaja oli käyttänyt kilpailumääräysten vastaisesti sähkökärryjä avauspäivän kierroksella. Kilpailumääräysten rikkomisesta avauspäivän tulokseen lisättiin neljä rangaistuslyöntiä. Lähtökohdat toiseen päivään olivat heikot, ja sellaiseksi päivä valitettavasti jäikin.

Suomen esitys kautta linjan vaisu. Kahden päivän yhteistulos Suomella oli +21, joka oikeutti lyöntipelikarsinnan 15. sijaan. Kärkikolmikko Ruotsi (-44), Saksa (-30) ja Espanja (-29) olivat omilla luvuillaan.

Henkilökohtaisissa tuloksissa ykköseksi ylsi Ruotsin Meja Örtengren tuloksella -13 (66–65).

Päivän toiseksi parhaan suomalaiskierroksen, 74, pelannut Anna Backman ei tuoreeltaan osannut eritellä pannukakuksi kääntyneen toisen päivän pelejä.

”Vastaisin, jos osaisin. Kaikilla oli tänään huono päivä. Ikävä kyllä näin kävi”, pettynyt Backman totesi.

Suomen joukkueen tulokseen laskettiin keskiviikkona vain parin ylittäneitä tuloksia. Se oli täysin erilainen lopputulos, mitä joukkue lähti toiselta kilpailupäivältä hakemaan. Valmentaja Pasi Purhonen oli mietteliäs heti päivän päätyttyä.

”Tapahtumarikas päivä. Ei riittänyt kahdeksan joukkoon, mutta ei ollut muutenkaan pelillisesti sitä, mitä olisi toivottu. Olosuhteet huomioon ottaen tätä ei kannata liikaa lähteä analysoimaan, vaan tämä pitää pystyä nollaamaan ja käsittelemään joukkueen kanssa”, Purhonen sanoi ja viittasi aamuiseen shokkiin neljästä rangaistuslyönnistä.

”Tässä on vielä kolme päivää matseja jäljellä ja tehdä se, mitä on tehtävissä.”

Suomen urakka jatkuu torstaina ottelulla Italiaa vastaan. Pelimuotona on lopputurnauksen ajan reikäpeli, johon joukkueet nimeävät yhden foursome-parin ja neljä single-pelaajaa. Suomen lähtöajat ensimmäiseen reikäpeliotteluun ovat kello 10.26–11.00.

”Jokainen matsi on lähtökohtaisesti kiinnostava. Nyt päästään pelaamaan yksittäisten otteluiden voitoista. Uskon, että se motivoi tyttöjä ihan riittävästi”, Purhonen sanoi luottavaisena.

Miehet

Belgiassa miesten joukkue lähti kirimään kohti A-lohkoa, mutta kiri jäi telineisiin. Onnistumisiakin nähtiin, mutta kahdeksan joukkoon peli ei kantanut. Suomi nousi 10. sijalle yhteistuloksella -7, jääden seitsemän lyöntiä kahdeksan parhaan joukosta.

Päivän parhaasta suomalaistuloksesta, 68 (-4), vastasi Oskari Nikku. Lyöntipelikarsinnan voittoon marssi Tanska yhteistuloksella -32.

”Kova yritys oli, mutta kiri riitti vain 10. sijaan. Kokonaisuutena lähipelitarkkuus ei ollut riittävää – liikaa kolmeputtisia ja bogeja viheriön ympäriltä. B-lohkossa seuraavaksi harjataan vastus kerrallaan, varmistetaan pelipaikka ensi vuodelle ja parannetaan sijoitusta”, valmentaja Petteri Nykky sanaili.

Torstaina ensimmäisessä reikäpeliottelussa vastaan asettuu Slovenia. Tärkeän ottelun panoksena on paikka 13 parhaan -joukossa, joka takaisi paikan EM-kilpailujen 1. divisioonassa. Miehissä ja pojissa kolme huonointa maata tippuu 2. divisioonaan.

Pojat

Sveitsissä poikien turnauksessa kärkimaat löysivät kaasupolkimen ja tulostaso kiristyi huomattavasti ensimmäisestä päivästä. Lyöntipelikarsinnan voitti Englanti birdiejuhlien jälkeen yhteistuloksella -19.

Suomalaisten päivä alkoi erityisen synkästi, kun yhden Suomen joukkueen pelaajan 1. kierroksen tulos hylättiin. Kilpailutoimikunta myös sulki pelaajan EM-kilpailun jatkokierroksilta vakavan sääntörikkeen takia. Suomen joukkue joutuu pelaamaan kilpailun loppuun viidellä pelaajalla.

Näistä lähtökohdasta ei keskiviikosta Genevessä muodostunut ”pöljää päivää”, vaan tour-tason viheriöt koettelivat koko joukkuetta ja sen henkistä kanttia. Putit jäivät upottamatta, eikä kukaan suomalaisista pystynyt alittamaan kentän paria. Suomen joukkueen parhaasta tuloksesta, 73 (+1), vastasi Topi Lindström. Yhteistuloksella +24 Suomi oli lyöntipelivaiheen 11:s. A-lohkon paikkaan olisi vaadittu 13 lyöntiä parempi tulos.

”Harmittaa, ettei päästy tavoitteeseen, eli A-lohkoon. Mutta taisteltiin ja suunta vaan ylöspäin. Uutena tavoitteena on luonnollisesti B-lohkon voitto”, Viggo Talasmäki summasi.

Torstaina vastaan asettuu Norja. Voitolla Suomen pojilla on mahdollisuus varmistaa paikka 13 parhaan joukossa ja säilyminen 1. divisioonassa.

Suomen joukkueiden lyöntipelikarsinnan tulokset 12.7.

* Viiden parhaan tulos lasketaan joukkueen yhteistulokseen.

EUROPEAN LADIES TEAM CHAMPIONSHIP – SUOMI, TAWAST GOLF, par72

Yhteistulos +21, sijoitus 15.

Krista Junkkari, (77)-76
Katri Bakker, 71-78
Anna Backman, 76-74
Henni Mustonen, 74-73
Emilia Väistö, 71-76
Oona Kuronen, 72-(79)

EUROPEAN AMATEUR TEAM CHAMPIONSHIP – BELGIA, ROYAL WATERLOO GOLF CLUB, par72

Yhteistulos -7, sijoitus 10.

Markus Luoma, 68-76
Elias Haavisto, 72-71
Veikka Viskari, 72-69
Jaapo Jämsä, 70-73
Eeli Kujanpää, (77)-(76)
Oskari Nikku, 74-68

EUROPEAN BOYS TEAM CHAMPIONSHIP – SVEITSI, GOLF CLUB OF GENEVA, par 72

Yhteistulos +24, sijoitus 11.

Ville Virkkala, 73-75
Arttu Kulmala, 82-77
Saku Ellilä, 68-75
Topi Lindström, 75-73
Viggo Talasmäki, 72-74
Lenni Perälä, DQ

Lue seuraavaksi: Poikien ja naisten EM-menestys kaatumassa sääntöhässäköihin   

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje