5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen naiset käynnistivät EM-kotikisat terävästi – Myös miehet ja pojat taistelevat huomenna paikasta mitalipeleihin

Kuva: Juha Hakulinen

Kaikki Suomen joukkueet taistelevat paikasta A-lohkossa.

Joukkueiden Euroopan mestaruuskilpailut lähtivät kärkijoukkueiden osalta kovatasoisesti käyntiin Tawast Golfissa. Suomen avauspäivä oli tasaista menoa, ja kotijoukkue lähtee toiseen lyöntipelipäivään seitsemänneltä sijalta. Tavoite on yltää kahdeksan parhaan joukkoon ja A-lohkoon, eli ylempään loppusarjaan, joten huomisesta tulee jännittävä päivä.

Myös miehet ja pojat tavoittelevat A-lohkoon pääsyä, mutta molemmilta vaaditaan ruuvin kiristystä huomenna. Kilpailussa pelataan kaksi ensimmäistä päivää lyöntipeliä, jonka jälkeen jatketaan reikäpelimuotoisia pudotuspeliotteluita.

Naiset

Kilpailujen ensimmäisenä pelaajana kentälle lähtenyt Henni Mustonen soitti Suomen turnaukselle alkutahdit duurissa pelaamalla tuloksen 70 (-2). Se jäi Suomen parhaaksi tulokseksi, kun muut joukkueen yhteistulokseen mukaan luetut tulokset olivat Katri Bakkerin ja Emilia Väistön 71 lyönnin kierrokset, Oona Kurosen 72 ja Anna Backmanin 76.

Suomen joukkue on avauspäivän jälkeen tuloksessa par. Kilpailua johtavan Ruotsin avauskierros oli kovaa tykitystä, kun viiden parhaan ruotsalaispelaajan yhteistulos oli -20. Toisena oleva Saksa pelasi tuloksen -15 ja kolmantena oleva Espanja tuloksen -11.

”Oli paljon katsojia silloin aamukahdeksalta, ja lähti vielä ihan pommidraivi. Oli kyllä mageeta päästä aloittamaan kisat”, neljä birdieä avauspäivänä tehnyt Henni Mustonen sanoi tyytyväisenä.

Kenttäpelissään varmoja otteita esittänyt Mustonen oli erityisen tyytyväinen viheriötyöskentelyynsä tiistain avauskierroksella.

”Putti oli tosi tasaista. Hyvä vauhti koko ajan, ja tuli pari birdieä. Griinit olivat tosi hyvät, pallo pyöri juuri sinne, mihin sen lähetti.”

Suomen joukkueessa todellisesta kotikenttäedusta pääsee nauttimaan Oona Kuronen, joka edustaa Tawast Golfia. Sen huomasi myös tiistain kierroksella, kun katsoi Kurosen perässä kulkenutta yleisöjoukkoa. Väkeä oli runsaimmillaan useita kymmeniä.

Kotikisat olisivat voineet kipsata pelaajan, mutta Kuronen selviytyi tilanteesta hyvin.

”Harkkapäivinä oli yllättävän rauhallinen olo, mutta kyllä tänään vähän tärisytti ja vatsassa oli perhosia. Mutta sain yleisöstä energiaa”, hän sanoi.

Kurosen avauskierros oli huipputasainen, kun 16 parin lisäksi hän teki yhden birdien ja yhden bogin. Se tyydytti hämeenlinnalaispelaajaa, mutta keskiviikolle hänellä on kuitenkin vähän eri taktiikka.

”Nyt sai jännitykset pois ja huomenna laitan lisää kaasua”, hän pohti.

Kuva: Juha Hakulinen

Joukkueen valmentajana Hämeenlinnassa toimiva Pasi Purhonen oli kohtuullisen tyytyväinen joukkueen tiistaiseen esitykseen, vaikka toki parannettavaa aina on.

”Paljon hyvää, mutta liian monta isoa numeroa jäi tuloksiin mukaan. Se on iso juttu. Ne kun saa huomiselle pois, ja muuten samanlaista peliä kuin tänään, niin meillä on hyvät mahdollisuudet”, Purhonen ruoti avauspäivän jälkeen.

Toinen ja ratkaiseva lyöntipelikierros pelataan keskiviikkona. Suomen pelaajien lähtöajat kakkoskierrokselle ovat:

Henni Mustonen 9.39
Katri Bakker 10.12
Anna Backman 10.45
Oona Kuronen 13.19
Emilia Väistö 13.52
Krista Junkkari 14.25

Miehet

Miesten EM-kilpailuissa Belgiassa ensimmäisen lyöntipelipäivän jälkeen Suomen joukkue on iskuetäisyydellä, yhteistulos -4 oikeuttaa sijaan 12. Matkaa kahdeksan parhaan joukkoon on viisi lyöntiä, joten ruuvia täytyy kiristää vielä keskiviikkona ja pitää bogit paremmin poissa kortista.

Päivän kovimmasta suomalaistuloksesta vastasi Markus Luoma (68/-4).

”Kenttä oli tänään saatavissa, joka näkyi alhaisina tuloksina. Oma peli oli hyvää ja onnistuin tekemään tulosta, vaikka tiiltä tekeminen olisi voinut olla terävämpää.”

Belgiassa tulostaso nousi odotetun kovaksi, kärkeä yhteistuloksessa -15 jakavat Tanska ja Espanja.

Pojat

Sveitsissä hiostavat olosuhteet pitivät tulostason maltillisena poikien EM-kisoissa. Kärjessä, ja ainoana alle parin tuloksessa -7, on Espanja. Toisena on kotikenttäedun loistavasti hyödyntänyt Sveitsi (par).

Suomen joukkue esiintyi ajoittain lupaavasti, mutta etenkin viheriöillä jäi parannettavaa. Porottava aurinko kovetti griinit iltapäivää kohti, mikä loi lisähaasteita lähipeliin.

Yhteistuloksella +9 Suomi on yhdeksäntenä. Matkaa kahdeksan parhaan joukkoon on vain kaksi lyöntiä. Joukkueen terävin tiistaina oli Saku Ellilä, jonka kierrostulos 68 (-4) oli päivän paras, joskin samaan pystyi kolme muuta pelaajaa.

”Hienoa nähdä, että joukkue säilyttää mahdollisuuden päästä kahdeksan joukkoon hieman vaisummallakin pelillä. Huomenna muutaman sijan nousu vaatii parempia päätöksiä ja kaikilta sitoutumista omaan tekemiseen. Nämä asiat kun saadaan kuntoon, pitäisi nousemisen olla vaivatonta ja portit mitalipeleihin aukeavat”, aamun aloittanut Topi Lindström summasi päivän.

Suomen tulokset

* viiden parhaan tulos lasketaan joukkueen yhteistulokseen

EUROPEAN LADIES TEAM CHAMPIONSHIP – SUOMI, TAWAST GOLF, par72

Yhteistulos PAR, sijoitus 7.

Krista Junkkari, (77)
Katri Bakker, 71
Anna Backman, 76
Henni Mustonen, 70
Emilia Väistö, 71
Oona Kuronen, 72

EUROPEAN AMATEUR TEAM CHAMPIONSHIP – BELGIA, ROYAL WATERLOO GOLF CLUB, par72

Yhteistulos -4, sijoitus 12.

Markus Luoma, 68
Elias Haavisto, 72
Veikka Viskari,
Jaapo Jämsä, 70
Eeli Kujanpää, (77)
Oskari Nikku, 74

EUROPEAN BOYS TEAM CHAMPIONSHIP – SVEITSI, GOLF CLUB OF GENEVA, par 72

Yhteistulos +9, sijoitus 9.

Ville Virkkala, 73
Arttu Kulmala, (82)
Saku Ellilä, 68
Topi Lindström, 75
Viggo Talasmäki, 72
Lenni Perälä, 81

Lue seuraavaksi: Amatöörien EM-joukkuekisat pelataan kuluvalla viikolla – Naisten mitalit ratkotaan Tawast Golfissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje