[11][5]
Kilpagolf - Major

Todellinen major-töppäys – istui lentokoneessa kuultuaan selvittäneensä karsintarajan

Tom Gillisillä olisi sittenkin ollut viikonloppuna töitä Oak Hill Country Clubin kentällä. Kuva: Getty Images

Vahinkoja sattuu ammattilaispelaajillekin, mutta major-turnauksissa harvemmin tämänkaltaisia.

Kuvittele itsesi hetkeksi aikaa kansainvälisen tason golfariksi. Olet pelannut kilpailussa 36 reikää golfia ja toteat, että karsintaraja on jäämässä liian kauas. Poistut paikalta ja suuntaat lentokentälle. Koneessa istuessasi huomaat, että tulokseksi olisi sittenkin riittänyt jatkoon. Se ei välttämättä merkitsisi maailmanloppua, mutta mitä ilmeisimmin väri kasvoillasi muuttuisi hetkeksi.

Näin tapahtui Tom Gillis -nimiselle pelaajalle viikonvaihteessa käydyssä KitchenAid Senior PGA Championship -turnauksessa, jossa hän ehti heittää toiveet jatkopaikkansa suhteen romukoppaan.

Gillis päätyi 50-vuotiaiden majoreihin kuuluvassa kilpailussa kahden kierroksen jälkeen tulokseen +9, ja oli maaliin tultuaan kolmen lyönnin päässä ennustettavasta cut-rajasta. Niinpä hän lähti pakkaamaan tavaransa ja varasi lennon Rochesteristä kotiin Michiganiin.

Kun kone laskeutui Detroitiin, Gillisille selvisi, että hänen 36 reiän tuloksensa olisi riittänyt lyönnin turvin jatkokierroksille. Pienellä vaivalla Gillis olisi voinut ottaa uuden lennon takaisin Rochesteriin, mutta ei ryhtynyt enää − jo kerran kisapaikan pölyt karistaneena − tekemään muutoksia suunnitelmiinsa.

”Ei käynyt mielessänikään enää palata. Olin jo tuudittautunut viettämään viikonloppua ja kaatuneiden muistopäivää (Memorial Day) kotona perheeni kanssa”, hän sanoi.

Ensimmäistä kauttaan seniorikiertueella pelaava Gillis, 50, ei voittanut urallaan yhtään kilpailua PGA Tourilla, vaikka läheltä liippasi. Hän sijoittui vuoden 2012 Honda Classicissa Rory McIlroyn jälkeen kakkoseksi ja hävisi vuoden 2015 John Deere Classicin uusinnassa Jordan Spiethille.

Vaikka Gillisin kohdalle merkittiin turnauksessa keskeytyksen merkiksi kirjaimet WD, sai hän kuitenkin kaikille karsiutuneille tarkoitetun ylimääräisen, viimeisen sijan rahapalkinnon, 1250 dollaria.

Ikäluokan kauden toisen majorin voitti yllättäjä Ken Tanigawa (-3). Eroa haastavissa olosuhteissa käydyssä kilpailussa kakkoseksi sijoittuneeseen, kiertueen rankingin johtopaikkaa hallussaan pitävään Scott McCarroniin kertyi yksi lyönti. Englannin Paul Broadhurst (-1) oli kolmas.