25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tigerille peliseuraa Afganistanista

Tiger Woodsín komea menestysten sarja Torrey Pinesin kilpailussa rikkoontui, hänen sijalukunsa edellisessä kisassaan oli lopulta päälle 40:n © Getty Images

Tiger

Tiger Woods on osallistunut Dubai Desert Classiciin viisi kertaa, ykköstiloja on kaksi, heikoinkin sijoitus viides. Woodsin rantautuminen kisapaikalle on alkavan viikon aikana hieman toisenluonteinen, hän lähtee kisaan haastajana, sillä mukana ovat myös hänen edellään maailmanlistalla olevat Lee Westwood ja Martin Kaymer. Tiger on voittanut edellisen kerran vuoden 2009 marraskuussa Australiassa.

Woods palasi kisakentille tammikuun lopulla San Diegossa Torrey Pinesin kentällä jossa hän oli voittanut yhteensä 13 kertaa amatöörinä ja ammattilaisena. Ensimmäistä kertaa urallaan Tiger jäi top-tenin ulkopuolelle. Huolestuttavaa oli se, että neljännen kierroksen pelikaverit antoivat julkisuuteen lausuntoja, jodien mukaan Woods käytännössä heitti pyyhkeen kehiin kierroksen aikana, eikä varsinaisesti välittänyt tuloksestaan.

Tiger kuittaa osallistumisestaan Dubain kisaan ja muista markkinointitoimenpiteistä sievoisen potin, jonka arvioidaan olevan 2-2,5 miljoonaa dollaria. Vastaavasti Woods osallistuu myös par-3 kentällä tiistaina lähipelikisaan sekä keskiviikon pro-amiin.

Tiistaina par 3-kisassa on maanosien välisen kilpailun makua. Woodsin parina on hänen hyvä ystävänsä, vuonna 2004 Dubaissa voittanut Mar O´Meara. Euroopan värejä puolustavat edellisvuoden kärkipari Miguel Angel Jimenez-Lee Westwood. Aasialaisista mukana ovat Jeev Milkha Singh sekä Noh Seung-yul.

Keskiviikkona Woods hioo peliään Emirates Golf Clubin Majlis-kentällä yhdessä kolmen amatöörin kanssa. Kaksi heistä on saanut paikkansa vip-asemansa myötä, Afganistanissa USA:n armeijassa palveleva Michael Rowells puolestaan voitti oman pelipaikkansa arvonnassa johon osallistui yli 16.000 ihmistä.

”Olin kuin shokissa vaimoni ilmoitettua, että olin saanut viestin tämän arvonnan voittamisesta. Hetken kuluttua pystyin jo visualisoimaan itseni seisomassa Tigerin kanssa ykköstiillä,”, Rowells kertoi. Hän saa myös kaksi vip-lippua varsinaisille kisapäiville.

Melkoinen sattuma on se, että arvonnan voitti USA:n armeijan palveluksessa oleva luutnantti. Tiger Woodsin isä Earl Woods oli myös pitkiä jaksoja armeijavuosinaan ulkomaan komennuksilla Vietnamissa. Tiger Woods on kunnioittanut isänsä uraa ja arvoja isännöimissään PGA TOurin tapahtumissa nostaen armeijan palveluksessa olevia ja eläkeläisiä eturiviin.

Afgaanigolfari sai kutsun kisapaikalle

Katsomoissa ja kentän laidalla kiertää myös toinen Afganista lentänyt golfari. 21-vuotias HashmatullahSarwaree sai julkisuutta CNN:n raportissa joka tehtiin maan ainoalla, Kabul Golf Clubin yhdeksänreikäisellä kentällä. Sarwaree aloitti golfin jo neljävuotiaana ja on vaikeissa olosuhteissa, puutteellisilla varusteillaan kehittynyt varsin hyväksi golfariksi maan ainoan valmentajan ja kentän perustajan Mohammad Afzal Abdullahin johdolla.Kentällä on yhteensä vajaat 50 harrastajaa

Afganistanin

Haastattelussa Sarwaree kertoi siitä, kuinka hänen suosikkinsa on Tiger Woods. Dubain kisan järjestäjät päättivät edesauttaa afgaanipelaajan uraa ja järjestää hänelle myös tapaamisen Tiger Woodsin kanssa Dubaissa kisaviikon aikana.

”Sarwaree on erittäin lupaava ja innnostunut golfari. Hän tarvitsee vain mahdollisuuksia osoittaa kykyjään muuallakin kuin kotimaassaan, sekä luonnollisesti kunnon välineet. Olemme todella kiitollisia järjestäjille tästä mahdollisuudesta vierailla kisassa ja tavat Tiger Woods. Se on tilaisuus, jollaista emme ikinä olisi kuvitelleet saavamme, ” Mohammad Afzal Abdullah totesi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje