21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tiger Woodsia hoitaneelle lääkärille syytteitä

Tiger Woodsin ensimmäisessä avoimessa pressitilaisuudessa U.S. Mastersin alla tähti sai vastailla kysymyksiin myös kasvuhormista. © Getty Images

Maailmanlistan ykköstä Tiger Woodsia, baseballin pelaajaa Alex Rodriguezia ja muita huippu-urheilijoita hoitanutta kanadalaista lääkäriä vastaan nostettiin tiistaina syytteitä. Lääkäri saa syytteet salakuljetuksesta, kasvuhormonin myymisestä ja valehtelusta liittovaltion poliisille.

Kanadalaislääkäri on erikoistunut verensiirroilla hoidettaviin vammoihin. Lääkäri ei kuitenkaan ole saanut lupaa työskennellä Yhdysvalloissa. Hän on toistuvasti käynyt USA:n puolella vuosina 2007-2009 hoitamassa huippu-urheilijoita. Tiger Woodsille lääkäri antoi hoitoa polvivammaan. Woods ja Rodriguez ovat molemmat kieltäneet käyttäneensä kasvuhormoneita.
Salakuljetussyyte lääkäriä vastaan nostettiin actoveginin maahantuonnista. Lääke on kielletty Yhdysvalloissa. Salakuljetuksesta mahdollisesti tuleva tuomio voi olla enimmillään 20 vuotta vankeutta. Muista syytteistä seuraa maksimissaan kolmesta viiteen vuotta vankeutta.

Neljäsosa pelaajista PGA Tourilla uskoo Woodsin käyttäneen suoritusta parantavia aineita

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje