16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tiger valmiina menestykseen Kaliforniassa

Joe LaCava on tehnyt alkuviikosta nuotit CordeValle Golf Clubin kentälle. Edellisviikolla Tiger teki kotikentällään uudeksi ennätykseksi tuloksen 62. © Getty Images

Joe

Torstaina käynnistyvä Frys.com Open CordeValle Golf Clubilla on PGA Tourin neljästä Fall Series kilpailuista ylivoimaisesti mielenkiintoisin Tiger Woodsin osallistumisen vuoksi.

Woods oli 1996-2009 maailman ylivoimaisesti menestynein ja seuratuin golfari. Omassa luokassaan. Sekoilut yksityiselämässä ja polven sekä akillesjänteen vammat ovat varjostaneet kahta viimeistä vuotta. Woods loukkasi polvena uudelleen Mastersissa huhtikuussa. Players Championshipin hän jätti yhdeksän reiän jälkeen kesken toukokuussa. Elokuiset yritykset World Tourin kisassa ja PGA Championshipissa olivat varsinaisia räpellyksiä. Useimmat uskoivat kauden olevan käytännössä paketissa. Väärin. Fred Couples valitsi Woodsin marrasksuiseen Presidents Cupiin. Samalla matkalla hän pelaa Australian Openin, joulukuussa myös oman kutsukisansa Kaliforniassa.

Viikonloppuna Woods on vedonlyöntitoimistojen mukaan ylivoimainen suosikki PGA TOurin kisassa. Merkilistä, mutta tähän on monia syitä.

Polvi on kunnossa. Woods on harjoitellut tiiviisti ja terveenä edellisen mahalaskun jälkeen. Motivaatio on kunnossa. Woodsilla on uusi caddie, Joe LaCava. Edellisviikolla hän pelasi kotikentällään tuloksen 62.

”Olen erittäin tyytyväinen kenttäpeliini harjoituspäivinä. Itseluottamus on kohdallaan.Puttien vauhteihin en ole vielä saanut oikeaa tuntumaa. Täällä tullaan pelaamaan alhaisia tuloksia, joten tämäkni osanen pitää saada kuntoon”, Woods pohti keskiviikon tiedotustilaisuudessa.(kts.video)

Woodsilla on urallaan 71 ykköstilaa PGA Tourilta, lisäksi 26 listoihin merkittyä muuta voittoa. Mikäli Tiger onnistuu kukistamaan vastustajansa viikonloppuna, on hän vain yhden ykköstilan päässä Jack Nicklauksesta (72 ) PGA Tourin voittojen määrässä.

Patric Cantlayn taidot puntarissa

Patrick

Woodsin haastajista kuumimpia ovat viimeviikon voittaja Kevin Na, Spencer Levin ja Louis Oosthuizen. Täysin vailla mahdollisuuksia ei ole myöskään amatööri Patrick Cantlay, maailmanlistan ykkönen amatöörien puolella. Hän on pelannut neljä kertaa kauden ja koko uransa aikana PGA Tourilla. Heikoin sijoitus on 24:s, edellissä kilpailussaan Cantlay oli Kanadassa yhdeksäs. Kahtena ensimmäisenä päivänä hän pääsee pelaamaan toiveensa mukaisesti Woodsin sekä Louis Oosthuizenin kanssa.

Ernie Elsilla on melkoinen apina selässään tulevassa kisassa. Pelinsä kanssa syvälle suohon vajonnut Els ei ole kuluvalla kaudella sijiottunut kertaakaan kymmenen joukkoon. Kaliforniasta Els lentää Rory McIlroyn, Ian Poulterin ja Lian Wei-Chongin seuraksi Kiinaan, jossa nelikko sukkuloi seitsemän päivän aikana kahdeksalla kentällä pelaten yhteensä 18 reiän kilpailun.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje