11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Täydentyykö Jacquelinin voittosarake Italiassa?

Nähtäväksi jää, riittääkö Raphaël Jacquelinin vire Sisilian turnauksen voittoon. © Getty Images

Raphaël Jacquelinin (-9) maanmiehet ovat taatusti varmistaneet, että mahdollisiin voitonjuhliin riittää sunnuntaina samppanjaa. Johtaahan Jacquelin kauden ensimmäistä vanhan mantereen maaperällä pelattavaa Euroopan Tourin turnausta 54 reiän jälkeen. Erot eivät ole silti suuria. Toisena oleva Anthony Wall on lyönnin päässä, ja ylipäänsä realistisen iskuetäisyyden päässä on tukuttain muitakin isoa pottia himoitsevia pelaajia.

Jacquelin on voittanut urallaan kaksi kisaa ET:llä: ensimmäinen tuli vuonna 2005 Madrid Openissa ja tuoreempi neljä vuotta sitten BMW Asian Openissa. Vaikka Jacquelin on ollut viime kausina useita kertoja hyvissä asemissa viikonlopun tiimellyksissä, on ratkaisuhetkillä aina joku tullut ja vetänyt maton jalkojen alta.

Ranskalainen tuskin välttyy sunnuntai-aamun ensimietteissään voittopokaalin nostelulta, vaikka kierroksen jälkeiset kommentit olivat toisensuuntaisia: ”En ajattele koko asiaa. Jos voitan, niin voitan. Jos en, niin ei se haittaa. Tietenkin jokainen joka tänne on tullut, haluaa voittaa, mutta se on mahdollista vain yhdelle.”

Wallin peli sujui kaksi päivää kuin rasvattu, mutta kolmas kierros toi pieniä vaikeuksia. Kolme bogia viimeisen 11 reiän sisään ei luonnollisesti kuulunut britin ennakkosuunnitelmiin: ”Pari kolme lyöntiä tuli liikaa tulokseen. Kadotin päivän kuluessa momentumin.”

”Ei tämän ainakaan pitäisi olla kokemuksesta kiinni. Menetin vain keskittymiseni, kun aloin murehtia epäonnistumisiani”, Wall jatkoi.

Sicilian Openin kolmatta sijaa jakavat Philip Price sekä Jamie Elson lukemallaan -6. Lauantain parasta antia yhdessä Peter Lawrien kanssa tarjoillut Peter Whiteford (66) nousi puolestaan ennen finaalikierrosta siihen sankkaan joukkoon, joilla on sunnuntaina mahdollisuudet vielä vaikka mihin.

Tästä viisi alle olevien ryhmästä löytyvät mm. parhaat pohjoismaalaiset Sören Hansen, Joel Sjöholm sekä Oscar Floren.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje