Tapio Pulkkasella ilmiömäinen päivä Teneriffalla – kenttäennätyksellä voittotaisteluun! - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasella ilmiömäinen päivä Teneriffalla – kenttäennätyksellä voittotaisteluun!

Tapio Pulkkanen oli lauantaina kentän kiistaton kunkku. Kuva: Getty Images

Myös Sami Välimäki paranteli lauantaina mukavasti osakkeitaan Canary Islands Championshipissä. 

Tapio Pulkkanen (-15) oli hurjassa vireessä Teneriffalla Golf Costa Adejen kentällä jatkuneessa European Tourin kilpailussa. Suomalainen iski turnauksen kolmannella kierroksella upean 61 lyönnin tuloksen, jolla hän jakaa Skotlannin Scott Jamiesonin samalla kisa-areenalla viime viikon turnauksessa tekemää kenttäennätystä.

Uransa parhaan kierroksen numeraalisesti ja parin alittavien lyöntien osalta pelannut Pulkkanen iski lauantaina peräti kymmenen birdieä, joista viisi tuli kierroksen kuumimmassa vaiheessa putkeen reikien 2–6 (kentän 11–15) aikana.

Ennätyksellisellä kierroksellaan Pulkkanen teki neljä birdieä sekä par-viitosilla että par-nelosilla ja loput kaksi par-kolmosilla. Tulos oli kymmenen lyöntiä parempi kuin perjantaina par-tahdissa sujuneella toisella kierroksella. Bägin mailoista ylitse muiden nousi putteri, jolla upotti useita pitkiä putteja.

Pulkkanen on nousi komealla vedollaan tulosluettelossa hulppeat 56 sijaa, jaetulle neljännelle tilalle saakka. Eroa johtoon siirtyneeseen Etelä-Afrikan Garrick Higgoon (-20) on viisi lyöntiä.

”Eilisen rundin jälkeen olin kyllä aika katkinaisessa tilassa. Vähän aikaa sitä tuli sulateltua ja sain oikeanlaisen mielentilan kytkettyä päälle”, Pulkkanen sanoi.

”Vaihdoin aamulla draiverin Titleistin TSi2:sta takaisin TSi3:een. Tuntuu, että saan paremmin lyötyä kierteet, mitä kenttä vaatii. Griineillä olin tänään tulessa”, hän jatkoi.

Teneriffan ET-kilpailussa on tapahtunut meikäläisittäin runsaasti myönteisiä asioita. Pulkkasen tulos 61 nousee kirkkaasti kaikkien aikojen näyttävimpien suomalaisten pelaamien kierrosten joukkoon. Toisen kierroksen jälkeen aprikoitiin, tehtiinkö perjantaina ET-suomalaishistoriaa yhdellä kierroksella tehtyjen birdiejen ja sitä parempien reikätulosten määrässä.

Kisan neljä suomalaispelaajaa iskivät eilen yhteistuumin 28 birdieä ja yhden eaglen. Tänään saldona oli 29 birdieä, joka nousee perjantain hurjastelun kanssa likimain samalle viivalle.

Pulkkasen heräämistä on hetken aikaa odoteltu. Hän on hengen päälle saatuaan kova tuloksentekijä, mutta ongelmana on pitkään ollut vaikeudet vähintään yhdellä osa-alueella. Pulkkanen ehti karsiutua ennen viime viikon Teneriffan kilpailua kuudesti peräkkäin. Hän uskoi pystyvänsä vahvaan suoritukseen Canary Islands Championshipissä, mikäli puttipeli olisi samalla tasolla kuin edellisen turnauksen päätöspäivänä.

Myös Sami Välimäki (-13) harppasi kolmannella kierroksella top 10:een jakaen nyt yhdeksättä sijaa. 67 lyönnin kierroksen tapahtumat painottuivat takaysille, sillä hän tehtaili sisääntulossa viisi birdieä ja kaksi bogia. Etuysin ainoa parista poikennut reikätulos oli ykkösen birdie.

”Ihan ok peliä. Hyvä, että takaysillä sain pari puttia reikään”, Välimäki tiivisti päivän esityksen.

Sami Välimäki nousi ”ihan ok pelillä” top 10:een. Kuva: Getty Images

Kalle Samoojalta (-12) löytyi lauantaina ruutia seitsemän birdien edestä, mutta korttiin livahti myös kaksi bogia ja yksi tuplabogey. Toinen peräkkäinen 68 lyönnin kierros pudotti Samoojan asemia tuloslistalla neljä pykälää, ja hän lähtee sunnuntaihin jaetulta 18. sijalta.

”Huomenna vaaditaan tuollainen ’pulkkasmainen’ kierros, jos mielii PGA:han”, Samooja kertoi tiedotteessa viitaten Pulkkasen huippuesitykseen.

Pääsy kahden viikon kuluttua pelattavaan PGA Championshipiin vaatisi maailmanlistalla 113:ntena olevalta Samoojalta nousun sadan joukkoon.

”Vähän oli tänään pomppuinen kyyti. Löin kasilla melko puskista todella huonon lyönnin esteeseen ja droppi kauas taakse. Sain takaysillä taas birkkuvaihteen päälle ja pääsin edes jonkinlaiseen tuntumaan vielä kärjestä ja top 5 -sijoituksesta.”

”Pelissä olisi kyllä ainekset vaikka mihin, kunhan napsahtaa heti startista palaset kohdalleen.”

Sijalle T56 noussut Janne Kaske (-6) onnistui hänkin alittamaan parin lauantain kierroksella. 71 lyönnin kierros sisälsi kuusi birdieä, kolme bogia ja yhden tuplabogin.  Kaske oli kierrostaan 14 reiän jälkeen kolme yli, mutta taisteli viiden viimeisen reiän jaksossa hienosti neljä birdieä.

Tuloslistan yläpäässä Garrick Higgon ja Tapio Pulkkasen sekä hänen kanssaan neljättä sijaa jakavien Australian Maverick Antcliffin ja Englannin Andrew ”Beef” Johnstonin väliin mahtuvat Englannin Richard Mansell (-18) sekä Skotlannin Calum Hill (-17).

Suomalaisten lähtöajat (Suomen aikaa) neljännellä kierroksella:

12.10 Alvaro Quiros ESP-Joel Stalter FRA-Janne Kaske
12.00 Bernd Ritthammer GER-Alfredo Garcia-Heredia ESP-Kalle Samooja
12.20 Dean Burmester RSA-Louis De Jager RSA-Sami Välimäki
12.50 Tapio Pulkkanen-Andrew Johnston ENG-Maverick Antcliff AUS

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje