[6][5]

[6][5]

Tapio Pulkkanen onnistui Portugalissa ja otti kiinnityksen kiertueen finaalipaikkaan

Tapio Pulkkaselle riittää tulevalla viikolla top 15 -sijoitus varmuudella Dubain finaaliturnaukseen. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja eivät löytäneet virettä viikonlopun kierroksilla.

Tapio Pulkkanen (-9) osoitti sunnuntaina loistavaa taisteluasennetta Vilamouran ET-kilpailussa. Hän pelasi Portugal Mastersissa vaikean alun jälkeen tuloksen 69, ja ylsi mukavasti jaetulle 17. sijalle.

Pulkkanen teki heti kierroksen alkajaisiksi kaksi bogia, ja pelasi ensimmäisen kenttäpuoliskon tulokseen +2. Hän yltyi takaysillä hurjaan tulostehtailuun ja nousi viiden birdien siivittämänä kolkuttelemaan paikkaa top 10:een. Tämä haave kuitenkin kariutui 18. reiällä tulleeseen bogiin.

”Kankea oli alku tänään. Muutama lähestyminen pitkäksi ja bogit kahdelle ensimmäiselle. Muutenkin lyönti tuntui haastavalta, siihen nähden takaysiin olen todella tyytyväinen”, reilut 18 000 euroa palkintorahaa kuitannut Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen kamppailee tosissaan pääsystä ensimmäisen kerran European Tourin finaaliturnaukseen. Hän kohensi asemiaan Race to Dubai -listalla ja kiipeää rankingissa nyt 52:nneksi, kun noin 50 parasta on menossa finaaliin. Kun listalta raivataan pois pelaajat, joilla ei ole kiertueen pelioikeutta, raja nousee todennäköisesti sijojen 53–55 tietämille.

”Taistelu finaalipaikasta jatkuu. Oletettavasti samanlainen kisa ensi viikolla ja paikka heltiäisi”, Pulkkanen totesi.

Muut jatkokierroksilla pelanneet suomalaiset, Mikko Korhonen ja Kalle Samooja, kokivat viikonvaihteessa pienen takaiskun, eivätkä yltäneet avauspäivän kaltaisiin onnistumisiin.

Ensi viikolla pitää onnistua isosti, jotta kausi jatkuu. Katsotaan… ihmeitä tapahtuu välillä.

Korhonen (+4) oli päätöspäivänä paremmassa vedossa, vaikka kolmen viimeisen reiän aikana livahtaneet bogey ja tuplabogey rokottivat tulosta. 70 lyönnin kierros nosti Korhosen kilpailussa 54:nneksi, mutta sijoitus rankingissa (56:s) heikkeni kahdella pykälällä.

”Tänään oli jo parempaa pelaamista paikka paikoin. Vikalle reiälle vielä piti kuitenkin loppusäädöt ottaa. Just tällaista tapahtuu, kun on vähän off”, Korhonen sanoi.

”Ei ollut sitä, mitä tilattiin tämä viikko. Toki oli taukoa alla, joten ehkä ei liikoja pidä odottaakaan. Ensi viikolla pitää onnistua isosti, jotta kausi jatkuu. Katsotaan, onko siihen eväitä vielä. Ihmeitä tapahtuu välillä.”

Korhonen pelasi sunnuntaina yhden sijan korkeammalle päätyneen Peter Hansonin (+3) kanssa, joka vastikään vahvisti lopettavansa peliuran tähän kauteen. 44-vuotias ruotsalainen on voittanut kuusi ET:n kilpailua ja kuulunut kahdesti Euroopan voittoisaan Ryder Cup -joukkueeseen. Maailmanlistalla hän kapusi parhaimmillaan 17. sijalle.

Viimeisen kisansa Hanson aikoo pelata ensi vuonna kotikonnuilla Scandinavien Mixed -turnauksessa.

Niin ikään hankala oli saman sijan Korhosen kanssa jakaneen Samoojan (+4) kierroksen loppu Dom Pedro Victoria -kentällä. Hän oli päiväänsä 13 reiän jälkeen yhden alle, mutta pelasi kolme seuraavaa reikää neljä yli. Käteen jäi lopulta toinen peräkkäinen seiskanelonen.

”Läpikävelyksi meni. Ei oikein saanut miestä pelaamaan viikonloppuna”, Samooja kertoi lyhyesti tiedotteessa.

Samooja (79:s) menetti Race to Dubai -listalla kaksi sijaa, ja tarvitsee isompaa menestystä ensi viikolla Jumeirah Golf Estatesissa ollakseen mukana samassa golfkeskuksessa myöhemmin marraskuussa käytävässä kauden loppuhuipennuksessa.

Thomas Pieters (-19) piti neljännellä kierroksella pintansa kilpailun kärjessä jättäen toisen sijan jakaneet tanskalaiset Nicolai Højgaardin ja Lucas Bjerregaardin sekä Ranskan Matthieu Pavonin kahden lyönnin päähän. Ratkaisu syntyi 17. reiällä, jolla tasoissa Pietersin kanssa ollut Pavon sortui bogiin. Birdien tehneelle Pietersille riitti par viimeiselle, eikä tämä tuottanut hänelle ongelmia.

Ykköstila oli tammikuussa 30 vuotta täyttävälle belgialaiselle viides European Tourilla. Edellinen tuli reilut kaksi vuotta sitten Tšekissä. Bjerregaardille kakkossija oli elintärkeä, sillä se riitti turvaamaan hänelle työpaikan pääkiertueella myös ensi kaudella.